Twee derde van mannen gebruikt dagelijks cosmetica

De markt van make-up voor mannen groeit in Groot-Brittannië twee keer zo snel als die voor vrouwen. Dat komt omdat ze er goed willen uitzien voor sollicitatiegesprekken en door de angst om ouder te worden.

Grijze haren
Twintig procent gebruikt verf om zijn eerste grijze haren te verdoezelen, dat blijkt uit een enquête bij 1.1013 Britse mannen. Je uiterlijk verzorgen is nu duidelijk een teken van mannelijkheid geworden, twee derde van hen gebruikt dagelijks cosmetica. 82 procent zegt dat er geen beautyproduct is waarvoor ze te beschaamd zouden zijn om het te kopen. Een kwart van hen gebruikt regelmatig een vochtinbrengende crème, 39 procent dagelijks een gezichtsreiniger om hun huid te verzorgen en het effect van stress en veroudering te bestrijden.

Professioneler
“We weten uit dit onderzoek dat niet enkel vrouwen zich zorgen maken over hun uiterlijk, steeds meer mannen gebruiken cosmetica om professioneler te lijken in deze economisch onzekere tijden”, aldus onderzoeker Pierre-Yves Arzel. “De komende jaren zullen vooral anti-aging producten bij mannen goed scoren.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?