singles met kerstmis

Twee derde singles slaat kerst het liefst over

Singles hebben niet zoveel met de feestdagen. Twee derde van de alleenstaanden in Nederland zou de kerstdagen het liefst helemaal overslaan. Dat blijkt uit een enquête onder 750 singles dat werd uitgevoerd door online magazine Singlessite.nl.

Kerstboom in huis

Dat het overgrote deel van de singles (66%) de kerstdagen het liefst zou overslaan neemt nog niet weg dat ze helemaal niets aan kerst doen. Iets meer dan de helft van de singles (55%) haalt wel een kerstboom en daarmee ook wat kerstsfeer in huis.

Alleen met de kerst

De kerstdagen brengen singles dit jaar voornamelijk door bij familie (50%). Vrienden worden een stuk minder opgezocht met de feestdagen. Zo’n 16 procent van de singles schuift bij hen aan tafel. Een kleine 5 procent van de ondervraagden trekt er tijdens de kerst op uit met andere singles. Ze bezoeken een singles event of gaan met andere singles op reis. Opvallend is dat maar liefst 29 procent van singles de kerstdagen helemaal alleen doorbrengt

Liefde in december

Op de vraag of singles in december meer moeite steken in het vinden van een nieuwe liefde om zo niet alleen te zijn tijdens de kerstdagen zegt 85 procent van de ondervraagden dit niet te doen.

Dit onderzoek werd uitgevoerd door online magazine Singlessite onder 750 singles waarvan 40% man en 60% vrouw.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam