Tjernobyl vakantie populair

Tsjernobyl: HBO serie zorgt voor enorme populariteit

Je hebt er vast al over gehoord: Tsjernobyl, de HBO serie, is hotter dan hot en op de werkvloer het gesprek van de dag. Het verhaal over het exploderen van reactor nummer vier van de kerncentrale is immens populair en wordt door alles en iedereen geprezen (behalve door de Rusland dan). En dat zorgt ervoor dat het toerisme in het gebied keihard toeneemt. Is dit dé vakantiebestemming van 2019?

HBO serie zorgt voor veel toerisme in Tsjernobyl

In de ochtend van 26 april 1986 explodeerde reactor nummer 4 in de kerncentrale van Tsjernobyl. Het zorgde ervoor dat een gigantisch gebied vervuild werd door radioactiviteit en dat dit gebied onleefbaar werd. Het leek er destijds zelfs op dat deze zone honderden jaren niet toegankelijk zou zijn voor mensen, maar sinds een aantal jaar is dit gebied te bezoeken onder begeleiding. Dat bleek een goede zet te zijn, want het gebied behoort al jaren tot een van de populairdere vakantie-bestemmingen onder verkenners. Maar nu de HBO serie Chernobyl als een malle scoort, lijkt de populariteit groter dan ooit te zijn.

Aantrekkelijke vakantiebestemming

De nabijgelegen plaats Pripyat, die volledig verlaten is, lijkt in 2019 een aantrekkelijkere vakantiebestemming te zijn dan ooit. Het toerisme in het beschadigde gebied is tussen de 30% en 40% gestegen. Het lijkt er dus sterk op dat toeristen zich niet laten afschrikken door de radioactiviteit die er vandaag de dag nog steeds is (ook al is deze niet torenhoog aanwezig). Sinds 2016 heeft de overheid het gebied weer opengesteld voor toeristen met een gids. Destijds ging het om een gebied van 60 kilometer dat te bezoeken was, maar inmiddels is ook het gebied met een straal van 30 kilometer toegankelijk voor vakantie.

Tweedaagse vakantie

En dat zorgt ervoor dat ook veel Nederlandse partijen reizen organiseren richting het rampgebied. Zo zien we onder andere SovjetReizen en MevoReizen volledig verzorgde trips aanbieden richting Pripyat.  Zo zijn er bijvoorbeeld niet alleen dagtrips, maar ook een tweedaagse vakantie te boeken richting de verlaten stad. Je kunt dus niet alleen een dag rondwandelen in het getroffen gebied, maar er ook gewoon een nachtje slapen. Al moet je tijdens je trip niet teveel spullen aanraken…  Singles die graag met een groepsreis op vakantie gaan en Tsjernobyl willen bezoeken kunnen mee met deze reis naar de Oekraïne van Koning AAP.

Bron: Want

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!