Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Tjernobyl vakantie populair
16 juni 2019

Tsjernobyl: HBO serie zorgt voor enorme populariteit

Je hebt er vast al over gehoord: Tsjernobyl, de HBO serie, is hotter dan hot en op de werkvloer het gesprek van de dag. Het verhaal over het exploderen van reactor nummer vier van de kerncentrale is immens populair en wordt door alles en iedereen geprezen (behalve door de Rusland dan). En dat zorgt ervoor dat het toerisme in het gebied keihard toeneemt. Is dit dé vakantiebestemming van 2019?

HBO serie zorgt voor veel toerisme in Tsjernobyl

In de ochtend van 26 april 1986 explodeerde reactor nummer 4 in de kerncentrale van Tsjernobyl. Het zorgde ervoor dat een gigantisch gebied vervuild werd door radioactiviteit en dat dit gebied onleefbaar werd. Het leek er destijds zelfs op dat deze zone honderden jaren niet toegankelijk zou zijn voor mensen, maar sinds een aantal jaar is dit gebied te bezoeken onder begeleiding. Dat bleek een goede zet te zijn, want het gebied behoort al jaren tot een van de populairdere vakantie-bestemmingen onder verkenners. Maar nu de HBO serie Chernobyl als een malle scoort, lijkt de populariteit groter dan ooit te zijn.

Aantrekkelijke vakantiebestemming

De nabijgelegen plaats Pripyat, die volledig verlaten is, lijkt in 2019 een aantrekkelijkere vakantiebestemming te zijn dan ooit. Het toerisme in het beschadigde gebied is tussen de 30% en 40% gestegen. Het lijkt er dus sterk op dat toeristen zich niet laten afschrikken door de radioactiviteit die er vandaag de dag nog steeds is (ook al is deze niet torenhoog aanwezig). Sinds 2016 heeft de overheid het gebied weer opengesteld voor toeristen met een gids. Destijds ging het om een gebied van 60 kilometer dat te bezoeken was, maar inmiddels is ook het gebied met een straal van 30 kilometer toegankelijk voor vakantie.

Tweedaagse vakantie

En dat zorgt ervoor dat ook veel Nederlandse partijen reizen organiseren richting het rampgebied. Zo zien we onder andere SovjetReizen en MevoReizen volledig verzorgde trips aanbieden richting Pripyat.  Zo zijn er bijvoorbeeld niet alleen dagtrips, maar ook een tweedaagse vakantie te boeken richting de verlaten stad. Je kunt dus niet alleen een dag rondwandelen in het getroffen gebied, maar er ook gewoon een nachtje slapen. Al moet je tijdens je trip niet teveel spullen aanraken…  Singles die graag met een groepsreis op vakantie gaan en Tsjernobyl willen bezoeken kunnen mee met deze reis naar de Oekraïne van Koning AAP.

Bron: Want

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Shoestring - Groepsreizen

gerelateerde artikelen

Geen geluk in de liefde? Dan is Love Island op zoek naar jou

Ben jij klaar om het single-leven achter je te laten, maar...

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot...

Hilarische tv-serie over de hete hangijzers van nu

Het nieuwe NTR-programma Nieuw Zeer van Niek Barendsen is een scherpe,...

Ontspan jij volledig op vakantie?

Zo simpel is het niet dat ontspannen op vakantie. Maar liefst...

Ongemakkelijke stiltes en stiekeme kusjes in nieuw seizoen First Dates

Binnenkort is het weer zover! Het restaurant van First Dates opent...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie

Single maar niet alleen