Tjernobyl vakantie populair

Tsjernobyl: HBO serie zorgt voor enorme populariteit

Je hebt er vast al over gehoord: Tsjernobyl, de HBO serie, is hotter dan hot en op de werkvloer het gesprek van de dag. Het verhaal over het exploderen van reactor nummer vier van de kerncentrale is immens populair en wordt door alles en iedereen geprezen (behalve door de Rusland dan). En dat zorgt ervoor dat het toerisme in het gebied keihard toeneemt. Is dit dé vakantiebestemming van 2019?

HBO serie zorgt voor veel toerisme in Tsjernobyl

In de ochtend van 26 april 1986 explodeerde reactor nummer 4 in de kerncentrale van Tsjernobyl. Het zorgde ervoor dat een gigantisch gebied vervuild werd door radioactiviteit en dat dit gebied onleefbaar werd. Het leek er destijds zelfs op dat deze zone honderden jaren niet toegankelijk zou zijn voor mensen, maar sinds een aantal jaar is dit gebied te bezoeken onder begeleiding. Dat bleek een goede zet te zijn, want het gebied behoort al jaren tot een van de populairdere vakantie-bestemmingen onder verkenners. Maar nu de HBO serie Chernobyl als een malle scoort, lijkt de populariteit groter dan ooit te zijn.

Aantrekkelijke vakantiebestemming

De nabijgelegen plaats Pripyat, die volledig verlaten is, lijkt in 2019 een aantrekkelijkere vakantiebestemming te zijn dan ooit. Het toerisme in het beschadigde gebied is tussen de 30% en 40% gestegen. Het lijkt er dus sterk op dat toeristen zich niet laten afschrikken door de radioactiviteit die er vandaag de dag nog steeds is (ook al is deze niet torenhoog aanwezig). Sinds 2016 heeft de overheid het gebied weer opengesteld voor toeristen met een gids. Destijds ging het om een gebied van 60 kilometer dat te bezoeken was, maar inmiddels is ook het gebied met een straal van 30 kilometer toegankelijk voor vakantie.

Tweedaagse vakantie

En dat zorgt ervoor dat ook veel Nederlandse partijen reizen organiseren richting het rampgebied. Zo zien we onder andere SovjetReizen en MevoReizen volledig verzorgde trips aanbieden richting Pripyat.  Zo zijn er bijvoorbeeld niet alleen dagtrips, maar ook een tweedaagse vakantie te boeken richting de verlaten stad. Je kunt dus niet alleen een dag rondwandelen in het getroffen gebied, maar er ook gewoon een nachtje slapen. Al moet je tijdens je trip niet teveel spullen aanraken…  Singles die graag met een groepsreis op vakantie gaan en Tsjernobyl willen bezoeken kunnen mee met deze reis naar de Oekraïne van Koning AAP.

Bron: Want

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?