trouwen met voorwaarden

Trouwen op het eerst gezicht: zou jij het durven?

Vele singles zullen met gefronste wenkbrauwen voor de buis zitten wanneer ze het nieuwe RTL programma ‘Trouwen op het eerste gezicht’ aanzetten op de dinsdagavond. Het is me nogal wat. Trouwen met een wildvreemde. Zou jij het durven?

Kandidaten selectie

Na uitgebreide tests met zo’n 300 persoonlijke vragen, bleek het niet te gaan om zo maar een datingprogramma, maar om het trouwen met een volstrekt onbekende die ze pas op de trouwdag zou zien. Op de testdag in Soest bleek slechts 1 op de 5 deelnemers onder die voorwaarde niet verder te willen werken met het programma. Uit de overgebleven personen zijn vier koppels gevormd.

Trouwen met een wildvreemde

Liefde op het eerste gezicht is een bekend fenomeen. Maar ‘trouwen op het eerste gezicht’ is een unicum. In het nieuwe RTL 4-programma ‘Married At First Sight’, gepresenteerd door Peter van der Vorst (vanaf 1 maart op zeven dinsdagen te zien), wagen acht singles de gedurfde stap om met een wildvreemde in het huwelijksbootje te stappen. Tot het moment dat ze elkaar bij het altaar treffen, weten de kandidaten die met elkaar trouwen niets van elkaar. Geen naam, geen leeftijd, geen woonplaats, geen beroep. Met dit experiment wordt de maakbaarheid van de liefde getest. Kan liefde groeien of is een relatie gedoemd te mislukken zonder te starten met ‘vlinders in de buik’?

De wetenschappelijke match

In het internationale succesprogramma ‘Married At First Sight’ worden volwassen singles aan elkaar gekoppeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Een team van experts, bestaande uit psycholoog Jean Pierre van de Ven, seksuoloog Ingeborg Timmerman en bioloog Patrick van Veen, onderwerpt de kandidaten aan diverse fysieke en psychologische tests. Na een evaluatie van alle testresultaten komen de experts tot een aantal matches. De kandidaten die aan elkaar gekoppeld zijn, zien elkaar voor het eerst op hun bruiloft, enkele minuten voor het jawoord. Is er meteen een klik, of overheerst de teleurstelling?

Huwelijksreis

Na de bruiloft gaat het kersverse bruidspaar op huwelijksreis om elkaar eindelijk echt te leren kennen. Terug in Nederland worden ze geconfronteerd met het leven van alledag, hun werkzaamheden, maar ook vrienden en familie. Ook trekken ze bij elkaar in om hun relatie verder vorm te geven.

Eind goed…?

Na een huwelijk van vijf weken komen de kandidaten terug bij de experts en maken ze de beslissing: blijven ze getrouwd of gaan ze scheiden? De trouwdag is inmiddels geweest. Of ze na die vijf weken getrouwd blijven is de vraag…

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.