trouwen met voorwaarden
24 March 2016

Trouwen op het eerst gezicht: zou jij het durven?

Vele singles zullen met gefronste wenkbrauwen voor de buis zitten wanneer ze het nieuwe RTL programma ‘Trouwen op het eerste gezicht’ aanzetten op de dinsdagavond. Het is me nogal wat. Trouwen met een wildvreemde. Zou jij het durven?

Kandidaten selectie

Na uitgebreide tests met zo’n 300 persoonlijke vragen, bleek het niet te gaan om zo maar een datingprogramma, maar om het trouwen met een volstrekt onbekende die ze pas op de trouwdag zou zien. Op de testdag in Soest bleek slechts 1 op de 5 deelnemers onder die voorwaarde niet verder te willen werken met het programma. Uit de overgebleven personen zijn vier koppels gevormd.

Trouwen met een wildvreemde

Liefde op het eerste gezicht is een bekend fenomeen. Maar ‘trouwen op het eerste gezicht’ is een unicum. In het nieuwe RTL 4-programma ‘Married At First Sight’, gepresenteerd door Peter van der Vorst (vanaf 1 maart op zeven dinsdagen te zien), wagen acht singles de gedurfde stap om met een wildvreemde in het huwelijksbootje te stappen. Tot het moment dat ze elkaar bij het altaar treffen, weten de kandidaten die met elkaar trouwen niets van elkaar. Geen naam, geen leeftijd, geen woonplaats, geen beroep. Met dit experiment wordt de maakbaarheid van de liefde getest. Kan liefde groeien of is een relatie gedoemd te mislukken zonder te starten met ‘vlinders in de buik’?

De wetenschappelijke match

In het internationale succesprogramma ‘Married At First Sight’ worden volwassen singles aan elkaar gekoppeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Een team van experts, bestaande uit psycholoog Jean Pierre van de Ven, seksuoloog Ingeborg Timmerman en bioloog Patrick van Veen, onderwerpt de kandidaten aan diverse fysieke en psychologische tests. Na een evaluatie van alle testresultaten komen de experts tot een aantal matches. De kandidaten die aan elkaar gekoppeld zijn, zien elkaar voor het eerst op hun bruiloft, enkele minuten voor het jawoord. Is er meteen een klik, of overheerst de teleurstelling?

Huwelijksreis

Na de bruiloft gaat het kersverse bruidspaar op huwelijksreis om elkaar eindelijk echt te leren kennen. Terug in Nederland worden ze geconfronteerd met het leven van alledag, hun werkzaamheden, maar ook vrienden en familie. Ook trekken ze bij elkaar in om hun relatie verder vorm te geven.

Eind goed…?

Na een huwelijk van vijf weken komen de kandidaten terug bij de experts en maken ze de beslissing: blijven ze getrouwd of gaan ze scheiden? De trouwdag is inmiddels geweest. Of ze na die vijf weken getrouwd blijven is de vraag…

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over...

Geen geluk in de liefde? Dan is Love Island op zoek naar jou

Ben jij klaar om het single-leven achter je te laten, maar...

Hilarische tv-serie over de hete hangijzers van nu

Het nieuwe NTR-programma Nieuw Zeer van Niek Barendsen is een scherpe,...

Ongemakkelijke stiltes en stiekeme kusjes in nieuw seizoen First Dates

Binnenkort is het weer zover! Het restaurant van First Dates opent...

Flirty Dancing: Wendy van Dijk swingt met singles

Wendy van Dijk heeft haar eerste programma bij SBS6 te pakken,...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie