trouwen met voorwaarden

Trouwen maakt mensen minder leuk

Ben je naarstig op zoek naar die ene speciale lieve man of vrouw om de rest van je leven mee te delen? Mmm… misschien moet je toch nog even heroverwegen of je niet beter single kunt blijven. Want wist je dat het huwelijk grote invloed heeft op je persoonlijkheid?

Veranderingen door huwelijk:

Amerikaanse psychologen hebben ontdekt dat iemands karakter verandert door het huwelijk. En niet altijd op een positieve manier! De wetenschappers lieten pas getrouwde stellen meerdere keren persoonlijkheidstesten invullen. In anderhalf jaar huwelijk traden de volgende veranderingen op:

• Mannen en vrouwen worden minder vriendelijk.
• Vrouwen worden geslotener.
• Mannen worden minder extravert.
• Mannen worden plichtsgetrouwer.
• Vrouwen worden minder neurotisch.

Minder vriendelijk

Vooral dat mensen minder vriendelijk worden nadat ze getrouwd zijn, verbaasde onderzoekers. Mogelijk heeft het ermee te maken dat na de bruiloft het besef komt dat het huwelijk minder mooi is dan ze hadden verwacht. Dus.. die date toch maar afblazen?

Bron(nen): Psychologie Magazine

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.