trouwen met voorwaarden

Trouwen maakt mensen minder leuk

Ben je naarstig op zoek naar die ene speciale lieve man of vrouw om de rest van je leven mee te delen? Mmm… misschien moet je toch nog even heroverwegen of je niet beter single kunt blijven. Want wist je dat het huwelijk grote invloed heeft op je persoonlijkheid?

Veranderingen door huwelijk:

Amerikaanse psychologen hebben ontdekt dat iemands karakter verandert door het huwelijk. En niet altijd op een positieve manier! De wetenschappers lieten pas getrouwde stellen meerdere keren persoonlijkheidstesten invullen. In anderhalf jaar huwelijk traden de volgende veranderingen op:

• Mannen en vrouwen worden minder vriendelijk.
• Vrouwen worden geslotener.
• Mannen worden minder extravert.
• Mannen worden plichtsgetrouwer.
• Vrouwen worden minder neurotisch.

Minder vriendelijk

Vooral dat mensen minder vriendelijk worden nadat ze getrouwd zijn, verbaasde onderzoekers. Mogelijk heeft het ermee te maken dat na de bruiloft het besef komt dat het huwelijk minder mooi is dan ze hadden verwacht. Dus.. die date toch maar afblazen?

Bron(nen): Psychologie Magazine

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!