martijn krabbé verliefd

Trouwen boven de 40 hoeft niet meer voor singles

Uit recent gepubliceerde CBS-cijfers blijkt dat de groei van online dating vooral is toe te schrijven aan de 40-plussers op de relatiemarkt. Gesteld wordt dat twintigers veel vaker gaan samenwonen of trouwen dan vijftigers. CBS stelt ook vast dat  wanneer 50+ groep gaat samenwonen of trouwen, zij hun partner wel vaker via internet ontmoet hebben.

Trouwen nog steeds populair

Uit onderzoek van datingsite PARSHIP onder hun 1476 leden blijkt dat trouwen nog steeds erg populair is bij singles onder de 40 jaar. 72 procent van de 30- tot 40-jarigen en zelfs meer dan 83 procent van de 18- tot 29-jarigen wil trouwen als zij de ware hebben gevonden.

Maar uit het onderzoek blijkt ook dat men boven de 40 jaar geen grote wens heeft om in het huwelijksbootje te stappen. Mocht trouwen wel een vurige wens van de partner zijn, dan doet ongeveer een derde hier niet moeilijk over.

De mensen onder de 40 jaar willen het liefst een bruiloft met alles erop en eraan, zoals trouwen in het wit voor de kerk, terwijl de ouderen het liefst alleen naar het gemeentehuis gaan en het hierbij laten.

Mannen willen liever traditionele bruiloft dan vrouwen

Ook verrassend is dat mannen meer belang hechten aan een traditionele bruiloft dan vrouwen.Twee derde van de singles onder de 30 jaar en de helft van de 30 tot 40 jarigen willen naast een burgerlijke ceremonie ook een ceremonie in een kerk in een witte trouwjurk en feestelijk pak.

Een kwart van de singles onder de 40 vindt alleen een huwelijksceremonie bij de burgerlijke stand genoeg, maar dan wel ‘in het wit’. Singles ouder dan 40 jaar daarentegen, hebben liever een ceremonie op het gemeentehuis zonder witte bruidsjurk en trouwpak.

Mannen echt romantisch

Als het gaat om trouwen in de kerk en ‘in het wit’, blijken de meeste mannen echt romantisch te zijn. 44 procent trouwt het liefst op deze manier, voor vrouwen ligt dit percentage op 23 procent.

Bron: Parship

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.