martijn krabbé verliefd

Trouwen boven de 40 hoeft niet meer voor singles

Uit recent gepubliceerde CBS-cijfers blijkt dat de groei van online dating vooral is toe te schrijven aan de 40-plussers op de relatiemarkt. Gesteld wordt dat twintigers veel vaker gaan samenwonen of trouwen dan vijftigers. CBS stelt ook vast dat  wanneer 50+ groep gaat samenwonen of trouwen, zij hun partner wel vaker via internet ontmoet hebben.

Trouwen nog steeds populair

Uit onderzoek van datingsite PARSHIP onder hun 1476 leden blijkt dat trouwen nog steeds erg populair is bij singles onder de 40 jaar. 72 procent van de 30- tot 40-jarigen en zelfs meer dan 83 procent van de 18- tot 29-jarigen wil trouwen als zij de ware hebben gevonden.

Maar uit het onderzoek blijkt ook dat men boven de 40 jaar geen grote wens heeft om in het huwelijksbootje te stappen. Mocht trouwen wel een vurige wens van de partner zijn, dan doet ongeveer een derde hier niet moeilijk over.

De mensen onder de 40 jaar willen het liefst een bruiloft met alles erop en eraan, zoals trouwen in het wit voor de kerk, terwijl de ouderen het liefst alleen naar het gemeentehuis gaan en het hierbij laten.

Mannen willen liever traditionele bruiloft dan vrouwen

Ook verrassend is dat mannen meer belang hechten aan een traditionele bruiloft dan vrouwen.Twee derde van de singles onder de 30 jaar en de helft van de 30 tot 40 jarigen willen naast een burgerlijke ceremonie ook een ceremonie in een kerk in een witte trouwjurk en feestelijk pak.

Een kwart van de singles onder de 40 vindt alleen een huwelijksceremonie bij de burgerlijke stand genoeg, maar dan wel ‘in het wit’. Singles ouder dan 40 jaar daarentegen, hebben liever een ceremonie op het gemeentehuis zonder witte bruidsjurk en trouwpak.

Mannen echt romantisch

Als het gaat om trouwen in de kerk en ‘in het wit’, blijken de meeste mannen echt romantisch te zijn. 44 procent trouwt het liefst op deze manier, voor vrouwen ligt dit percentage op 23 procent.

Bron: Parship

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Beschermd: Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.