Trijntje Oosterhuis heeft afgelopen maandagmiddag gerepeteerd voor de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het was een bontgekleurd geheel met een lichtshow maar vooral de jurk deed een hoop stof opwaaien. Deze heeft een duizelingwekkend diep decolleté.

Navel decolleté

De zangeres, gekleed in een strakke, donkere jurk met een soort van sluiertje voor haar gezicht en een decolleté tot aan haar navel, had vele beeldeffecten op de achtergrond. Met een scala aan kleuren die achter haar en de achtergrondzangeressen oplichtten.

Beeld belangrijk

Zowel Trijntje als haar achtergrondzangeressen hebben op het eerste gezicht geen hele act om Walk along heen. Net als Ilse DeLange en Waylon vorig jaar is ze bij de regie aan de hand genomen door de Belgische regisseur Hans Pannecoucke. “Songfestival-optredens zijn bijna videoclips geworden. Hoe het in beeld wordt gebracht, is enorm belangrijk”, zei ze eerder.

Repetitie

De tweede repetitie staat voor vrijdag gepland en maandag 18 mei mag ze nogmaals oefenen voor de grote show. Trijntje neemt met Walk along deel aan de eerste halve finale op 19 mei in Wenen. Als ze doorgaat naar de finale, treedt ze op 23 mei nogmaals op.

Kansen

Na haar opvallende optreden staat Trijntje Oosterhuis er niet goed voor bij de bookmakers. Walk Along eindigt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op 19 mei onderin de regionen, zo voorspelt Eurovisionworld.com dinsdagochtend op basis van gegevens van bookmakers uit diverse landen. Het gaat om een momentopname, er wordt nog volop gewed. Voordat de eerste repetitie was geweest, werd op de site voorspeld dat Trijntjede finale op 23 mei in Wenen wel zou halen.

Jurk los

Op Twitter maakte de jurk van Trijntje een hoop los. De grappen waren niet van de lucht. Hopelijk ligt ze erom in een scheur 😉

Bekijk hier het backstage filmpje, inclusief de nu al roemruchte jurk..