Trend: Twitter als nieuwste generatie datingsite

Zal micro-blog-site Twitter ook de harten van de Nederlandse single gaan veroveren? In de verenigde staten is deze community site al gespot als de nieuwste datingtrend van 2009. Behalve dat Twitter gratis is zitten er nog meer voordelen aan deze originele manier van contacten leggen. Singlessite.nl zet ze even voor je op een rijtje.

Wat is Twitter?
Alleen als je de laatste tijd in een donker hol verstopt hebt gezeten, wellicht wachtend op het einde van de recessie, is het denkbaar dat je nog niet eerder van Twitter hebt gehoord. Daarom even een korte update: Twitter is een combinatie van een blog en chatprogramma waarbij iedere gebruiker zijn eigen pagina heeft waarop hij berichten kan achterlaten. Deze berichten (tweets) kunnen, afhankelijk van jouw instellingen, door iedereen of alleen door vrienden worden gelezen. In maximaal 140 karakters word je geacht jouw gedachten, boodschap of huidige bezigheid te beschrijven. Je kunt zelfs tweets plaatsen via je mobieltje. Mensen die jouw berichten lezen en bijhouden, worden ‘volgers’ genoemd. Naar schatting heeft Nederland momenteel zo’n 11.000 Twitters en er komen er dagelijks een honderdtal bij.

Twitter als datingsite
Terwijl Twitter tot voor kort voornamelijk werd bejubeld om zijn nieuwe manier van journalistiek bedrijven (snel, kort en bondig actuele gebeurtenissen weergeven) maakt juist het sociale netwerk aspect van Twitter dat het in Amerika als nieuwste datingtrend van 2009 wordt gezien. Met de enorme hoeveelheid aan informatie die mensen over zichzelf prijsgeven lijkt het vinden van een leuke date haast kinderspel. Het is dus goed mogelijk dat dit fenomeen, evenals eerdere datingtrends zoals speeddaten, ook overwaait naar ons kikkerlandje.

 

Profiel

Tweets vertellen je, net als een datingprofiel, enorm veel over iemand. In dit geval alleen iets spontaner en actueler. Door mensen op Twitter te volgen kom je dus van alles over ze aan de weet. Naast informatie over woonplaats, uitgaan, reizen, werk, sport, hobby’s, leeftijd en levenssituatie kom je ook aan de weet wat er zoal in ze omgaat. Twitters pennen namelijk geregeld hun hersenspinsels neer in de 140 tekens. Niks blijft onopgemerkt voor de trouwe volgers. Het lijkt zowaar op een uitgebreid persoonlijk profiel! Als je dit combineert met een foto (ook aanwezig op Twitter) dan is het plaatje snel compleet.

Twitter handigheidjes

Eenvoudig zoeken naar mensen op basis van gemeenschappelijke interesses
In tegenstelling tot andere sociale netwerksites biedt Twitter een extraatje welke andere communities niet hebben: de personen-zoekmachine. Met een paar muiskliks bij search.twitter.com vind je nieuwe Twitter vrienden door zoekwoorden en criteria als interesses, beroep of locatie in te tikken.

Begin een gesprek zonder hoge verwachtingen

Het is op Twitter heel eenvoudig om jezelf voor te stellen en een gesprekje te beginnen zonder hoge verwachtingen te creëren. Als je iemand spot waarin je geïnteresseerd bent dan kun je hem of haar simpelweg volgen. Dit wil zeggen dat alle tweets van deze persoon op jouw homepage verschijnen zodra je bent ingelogd. Als iemand iets zegt waarop jij graag wilt reageren, dan klik je simpelweg op het reactiepijltje. Jouw bericht verschijnt dan weer op de hompage van deze persoon en voor je het weet chatten jullie een eind weg. Laagdrempeliger en eenvoudiger kan haast niet.

Vind aanwijzingen over een potentiële date of flirt

Vergeet de soms ongemakkelijke eerste-date-vragen om iemand een beetje te leren kennen. Met Twitter kom je van alles te weten over jouw potentiële date nog voordat je hem of haar in levende lijve hebt ontmoet. Als voorbeeld; een stroom van tweets welke iedere zondagochtend verzonden worden vanaf kantoor kan een signaal zijn dat je hier te maken hebt met een heuse workaholic, terwijl vele tweets diep in de nacht verzonden over spetterende party’s en dito veroveringen je het idee kunnen geven dat je hier met een serieuze party-player te maken hebt. Allemaal aanwijzingen of het juist wel of juist niet zou kunnen klikken tussen jullie.

Successtory van een Twitter liefde
In Amerika heeft Twitter in ieder geval al tot een heus koppel geleid. Gwen en Joel vonden elkaar op Twitter. Hij begon als eerste haar tweets te volgen en zij vervolgens die van hem. Berichtjes vlogen over en weer en ze werden verliefd op elkaar door de humorvolle, grappige tweets. De rest is geschiedenis. Vorig jaar kondigden zij hun verloving aan en binnenkort gaan ze trouwen. Uiteraard doen ze verslag van deze bijzondere gebeurtenis zodat de volgers van Gwen en Joel op Twitter live mee kunnen genieten. Wij zijn benieuwd of we binnenkort een binnenlandse lovestory kunnen melden. (bron: Singlessite.nl)

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?