alleenstaande moeder

Trend: steeds meer single moeders in Denemarken

Niet alleen in Nederland krijgen single vrouwen bewust alleen een kind. Ook in Denemarken kiezen vrouwen ervoor om zonder partner moeder te worden. Hiervoor maken ze gebruik van een spermadonor en dit aantal neemt toe. Een op de tien baby’s heeft in Denemarken een single mama.

Trend single moeders

In Denemarken is er duidelijk een trend zichtbaar want het aantal alleenstaande moeders is sinds 2007 gegroeid. Dit heeft te maken met het feit dat alleenstaande vrouwen vanaf dat jaar een gratis vruchtbaarheidsbehandeling kunnen krijgen, aldus een woordvoerder van het universitair ziekenhuis in Odense tegenThe Guardian.

Toename afgestudeerde single vrouwen

“Ongeveer de helft van onze klanten is tegenwoordig single”, meldt ook Cryos International, de grootste spermabank ter wereld, in Århus. “We zien een grote toestroom van afgestudeerde oudere vrouwen; 85 procent is tussen de 31 en 45 en de helft heeft een mastertitel of hoger.”

Liefst kind samen met partner

Toch wil 90 procent van de vrouwen het liefst samen met een partner een kind, blijkt uit onderzoek van het universitair ziekenhuis in Kopenhagen. Alleenstaande moeders zijn gemiddeld 36 als ze zich bij een kliniek melden. “Met andere woorden, ze wachten en als duidelijk wordt dat er geen man in het plaatje is, nemen ze zelf actie”, aldus zegt hoogleraar Lone Schmidt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.