alleenstaande moeder

Trend: steeds meer single moeders in Denemarken

Niet alleen in Nederland krijgen single vrouwen bewust alleen een kind. Ook in Denemarken kiezen vrouwen ervoor om zonder partner moeder te worden. Hiervoor maken ze gebruik van een spermadonor en dit aantal neemt toe. Een op de tien baby’s heeft in Denemarken een single mama.

Trend single moeders

In Denemarken is er duidelijk een trend zichtbaar want het aantal alleenstaande moeders is sinds 2007 gegroeid. Dit heeft te maken met het feit dat alleenstaande vrouwen vanaf dat jaar een gratis vruchtbaarheidsbehandeling kunnen krijgen, aldus een woordvoerder van het universitair ziekenhuis in Odense tegenThe Guardian.

Toename afgestudeerde single vrouwen

“Ongeveer de helft van onze klanten is tegenwoordig single”, meldt ook Cryos International, de grootste spermabank ter wereld, in Århus. “We zien een grote toestroom van afgestudeerde oudere vrouwen; 85 procent is tussen de 31 en 45 en de helft heeft een mastertitel of hoger.”

Liefst kind samen met partner

Toch wil 90 procent van de vrouwen het liefst samen met een partner een kind, blijkt uit onderzoek van het universitair ziekenhuis in Kopenhagen. Alleenstaande moeders zijn gemiddeld 36 als ze zich bij een kliniek melden. “Met andere woorden, ze wachten en als duidelijk wordt dat er geen man in het plaatje is, nemen ze zelf actie”, aldus zegt hoogleraar Lone Schmidt.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!