TREND: nep-ring dragen om geen zielige single gevonden te worden

De feestdagen staan synoniem voor ontmoetingen met familieleden die je al even niet meer gezien hebt en dat betekent voor singles helaas ook een kruisverhoor over je liefdesleven. Een trend in Amerika is nu een valse verlovingsring te dragen om deze lastige vragen af te weren.

In Amerika wordt er overmorgen Thanksgiving gevierd, deze feestdag wordt vaak in familiekring gevierd. Dit veroorzaakt bij heel wat single vrouwen stress omdat ze niet graag vragen over hun liefdesleven beantwoorden. Nu is het er een trend voor vrouwen om een valse verlovingsring te kopen om zo te voorkomen dat kritische familieleden een oordeel vellen over hun burgerlijke status. Een vrouw zou namelijk maar zoveel medelevende blikken aankunnen nadat ze zegt dat ze nog (altijd) niet getrouwd is.

Extra tijd
De 31-jarige advocate Heather: “Ik keek er enorm tegenop om mijn moeder te bezoeken omdat ze me constant pestte met het feit dat ik en mijn vriend nog altijd niet getrouwd waren. Ook had ik schrik dat ze mijn vriendje weg zou jagen door haar gezeur. Ik was dertig, had een relatie van twee jaar en was nog steeds niet verloofd. Omdat ik wist dat dit ook niet het geval zou zijn tegen Thanksgiving, kocht ik een goedkope verlovingsring voor mezelf. Het werkte echt en het was uiteindelijk een geweldig bezoekje. Drie maanden later vroeg mijn vriend me wel ten huwelijk. Ik kocht mezelf wat extra tijd en voorkwam dat mijn moeder een zenuwinzinking kreeg.”

Singles
Een juwelier, Ruta Fox, maakte een ring voor singles. Deze kreeg de naam de Ah-ring, bestemd voor beschikbare, maar gelukkige vrouwen. Hij is gemaakt van goud en bezet met diamanten. “De feestdagen zijn moeilijk voor singles, maar deze ring is voor vrolijke, zelfzekere vrouwen, de gelukkige vrijgezel bestaat, daar staat dit juweel symbool voor”, aldus de uitvindster. Het idee slaat aan, celebs als Tyra Banks, Teri Hatcher en Anne Hathaway dragen deze ring. Ook Oprah Winfrey, waarschijnlijk de bekendste ongehuwde vrouw in Amerika, is fan: “In plaats van te wachten op de Ware om je een ring te geven, beslis je zelf dat je het waard bent om een juweel te krijgen.” Getrouwde en verloofde vrouwen hebben een ring, waarom zouden succesvolle vrouwen zichzelf niet mogen belonen.

Kritiek
Hoewel Heather overtuigd is van de voordelen, zijn er heel wat tegenstanders van deze trend. Ze zien het als een extreme oplossing om de familie te plezieren. Je bouwt met zo’n ring een web van leugens om je heen, dat gaat zicht uiteindelijk wreken. Want als je een jaar later nog steeds niet getrouwd bent, mag je het opnieuw aan alle familieleden gaan uitleggen, want zij wachten ondertussen wel op een huwelijksuitnodiging. Als volwassen vrouw sta je in voor je eigen beslissingen, als je niet wil trouwen, dan moet je je hier niet voor schamen, maar hier eerlijk voor durven uitkomen en de verantwoordelijkheid voor opnemen.

Wie moet liegen tegen zijn ouders om aanvaard te worden, heeft naast de druk om te trouwen ook nog andere problemen, aldus critici. Eerder dan te liegen kun je ook uitleggen waarom je alleen door het leven gaat dat je hier geen verantwoording over hebt af te leggen en snel het gesprek op een ander onderwerp brengen.

Tips voor singles tijdens de Feestdagen lees je hier..

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?