Trend: datingsite matcht op DNA en geuren

De Amerikaanse firma GenePartner heeft een datingsite in het leven geroepen die mensen aan elkaar koppelt op basis van hun DNA-profiel. Want, zo zeggen ze bij GenePartner, er bestaat zoiets als ‘biologische compatibiliteit’ en wanneer je partners dus genetisch op elkaar af stemt, betekent dat minder kibbelen, minder ontrouw binnen de relatie, betere sex en ook gezondere kinderen..

Body Fingerprint

Het is allemaal gebaseerd op de aanname dat mensen die qua immuunsysteem niet op elkaar lijken, zich tot elkaar voelen aangetrokken. Dat heeft weer met bepaalde immuuncellen te maken – de humane leukocyten antigenen (HLA’s). Deze afweercellen ruimen niet alleen lichaamsvreemde cellen en virussen op, nee, ze bepalen ook je lichaamsgeur – je ‘body odor fingerprint’.

Lekker ruiken

En uit eerder onderzoek zou zijn gebleken dat mensen elkaar alleen lekker vinden ruiken wanneer hun immuunsystemen flink van elkaar verschillen. Is het dan echt zo belangrijk dat partners elkaar lekker vinden ruiken? Ja, geur speelt geheel onbewust een doorslaggevende rol bij partnerkeuze – is zelfs belangrijker dan hoe iemand er uit ziet.

Aantrekkingskracht

Is dit een wetenschappelijk verantwoord verhaal? Deels wel en deels niet zeggen de wetenschappers die het kunnen weten. Maar ze maken hoe dan ook gehakt van deze datingsite. Ja, geur is wel belangrijk, maar wederzijdse aantrekking heeft met veel meer dingen te maken dan met immunologische verschillen en daaraan gekoppelde lichaamsgeuren.

Kritisch
En bovendien zegt één van de kritische wetenschappers (een expert op het gebied van feromonen en geur): ” Als geuren zo doorslaggevend zijn, laten de potentiële partners elkaar dan gewoon hun ongewassen T-shirt opsturen. Veel effectiever en goedkoper dan een DNA-test van 100 dollar..”.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?