kinderboerderij

Trek erop uit in de Krokusvakantie

In het zuiden hebben we nu Carnavalsvakantie en boven de rivieren begint volgende week de krokusvakantie. Ik heb de krokussen al gezien dus die naam klopt dit jaar bijzonder goed. Het woord vakantie daar ligt bij deze week meer het probleem. Noem het maar vakantie voor jou als ouder. De hele dag de kinderen om je heen, die je moet bezighouden. Wat moet je daar nu mee? Zorg in ieder geval dat je uit je frustratie geraakt. De kinderen kiezen hier ook niet zelf voor.

Tijdens Carnaval volop vermaak

Voor wie kinderloos door het leven gaat, is deze week helemaal niet speciaal. Je zult er waarschijnlijk niets van merken. Alle ouders, alleenstaand of niet, moeten deze week echter nog meer rekening houden met hun kinderen dan anders.  Voor de  Carnavalsvakantie is het vaak al iets makkelijker. In elk dorp of stad is er de helft van de week van alles te beleven. En is het niet in jouw dorp, dan wel in het er naast gelegen dorp.  De krokusvakantie, ja dat is een ander verhaal. Wat een rustpunt moet zijn voor de kinderen, blijkt voor de ouders vaak zwaar vermoeiend.

Jongleren tussen werk en kinderen

De krokusvakantie duurt slechts een week, wat mogelijk te kort is om ergens naar toe te gaan. Met uitzondering van half Nederland, beetje overdreven misschien, die gaat skiën natuurlijk. Je hebt echter nog enkele vakanties voor de boeg, dus je moet toch een beetje passen en meten en niet meteen alle je geld opmaken. Dus je blijft thuis, mogelijk moet je ook nog gewoon of gedeeltelijk werken. Dus wordt het jongleren geblazen tussen werken en de kinderen vermaken. Dit jaar lijken we met het weer aardig geluk te hebben. De Carnavals vakantie is in ieder geval nog nooit zo zon overgoten geweest. Buitenspelen is dan een goede optie. Probeer je kinderen te stimuleren een rondje te gaan fietsen of met hun vriendjes te gaan voetballen. Even lekker naar buiten. Dan heb je in ieder geval tijd om even rustig naar toilet te gaan, zelfs dat voelt dan al als tijd voor jezelf.

Kinderen vermaken zichzelf

Jij bent niet de enige die vakantie heeft, andere gezinnen in jouw straat zo rondom school hebben dezelfde situatie. Zorg er voor dat je kind eens bij een van zijn vriendjes gaat spelen. Jij hebt dan een paar uurtjes om even wat werk te verzetten. Het huishouden moet ook gedaan worden, maar daar weet je alles van. Maar voor wat hoort wat, dus zit je één van de komende dagen gegarandeerd met andermans kinderen in je huis. Het kan zijn dat je die moet bezig houden, maar kinderen met elkaar kunnen zich vaak zelf best vermaken. Je moet ze wel eens iets te eten geven , maar dat is nog wel te overzien.

Trek erop uit in de Krokusvakantie

Je kind de hele dag voor de tv neerzetten of op een Ipad spelletjes laten doen, dat snapt iedere ouder dat dit niet wenselijk is. Je ontkomt er dus niet aan actievere of meer educatieve momenten in te lassen. Misschien toch even een ouderwets spel uit de kast halen of je kind betrekken bij het bereiden van het eten, dat moet dan wel een leuk gerecht  zijn.  Toen mijn kinderen nog klein waren nam ik ze geregeld mee naar een speelparadijs. De kinderen vermaakten zich heerlijk en ik kon, ook al was het een drukte om me heen, me storten op de studie die ik toen volgde.

Doe het met een lach

Een rondje wandelen in het bos of met de fiets op pad met een speeltuin als tussen bestemming, blijven de meeste kinderen toch leuk vinden. Een bezoek aan een kinderboerderij, waar ze lekker tussen de dieren kunnen rondlopen, dat vinden ze vaak ook zeer fascinerend. Het zijn tenslotte nog kinderen. Dat jij dat dan doet met een glimlach op je gezicht en laat zien dat jij er ook van geniet als je ziet dat je kinderen het naar hun zin hebben, dat zal de sfeer zeker ten goede komen.

Probeer juist te genieten van deze week

En weet je volgende week heb je weer de hele week voor jezelf, tussen het werken, het runnen van je huishouden, het rijden naar de sportverenigingen, het brengen naar muziekles. Maar geniet ervan. Jij wilde toch graag kinderen en voor je het door hebt zijn ze groot.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.