kinderboerderij

Trek erop uit in de Krokusvakantie

In het zuiden hebben we nu Carnavalsvakantie en boven de rivieren begint volgende week de krokusvakantie. Ik heb de krokussen al gezien dus die naam klopt dit jaar bijzonder goed. Het woord vakantie daar ligt bij deze week meer het probleem. Noem het maar vakantie voor jou als ouder. De hele dag de kinderen om je heen, die je moet bezighouden. Wat moet je daar nu mee? Zorg in ieder geval dat je uit je frustratie geraakt. De kinderen kiezen hier ook niet zelf voor.

Tijdens Carnaval volop vermaak

Voor wie kinderloos door het leven gaat, is deze week helemaal niet speciaal. Je zult er waarschijnlijk niets van merken. Alle ouders, alleenstaand of niet, moeten deze week echter nog meer rekening houden met hun kinderen dan anders.  Voor de  Carnavalsvakantie is het vaak al iets makkelijker. In elk dorp of stad is er de helft van de week van alles te beleven. En is het niet in jouw dorp, dan wel in het er naast gelegen dorp.  De krokusvakantie, ja dat is een ander verhaal. Wat een rustpunt moet zijn voor de kinderen, blijkt voor de ouders vaak zwaar vermoeiend.

Jongleren tussen werk en kinderen

De krokusvakantie duurt slechts een week, wat mogelijk te kort is om ergens naar toe te gaan. Met uitzondering van half Nederland, beetje overdreven misschien, die gaat skiën natuurlijk. Je hebt echter nog enkele vakanties voor de boeg, dus je moet toch een beetje passen en meten en niet meteen alle je geld opmaken. Dus je blijft thuis, mogelijk moet je ook nog gewoon of gedeeltelijk werken. Dus wordt het jongleren geblazen tussen werken en de kinderen vermaken. Dit jaar lijken we met het weer aardig geluk te hebben. De Carnavals vakantie is in ieder geval nog nooit zo zon overgoten geweest. Buitenspelen is dan een goede optie. Probeer je kinderen te stimuleren een rondje te gaan fietsen of met hun vriendjes te gaan voetballen. Even lekker naar buiten. Dan heb je in ieder geval tijd om even rustig naar toilet te gaan, zelfs dat voelt dan al als tijd voor jezelf.

Kinderen vermaken zichzelf

Jij bent niet de enige die vakantie heeft, andere gezinnen in jouw straat zo rondom school hebben dezelfde situatie. Zorg er voor dat je kind eens bij een van zijn vriendjes gaat spelen. Jij hebt dan een paar uurtjes om even wat werk te verzetten. Het huishouden moet ook gedaan worden, maar daar weet je alles van. Maar voor wat hoort wat, dus zit je één van de komende dagen gegarandeerd met andermans kinderen in je huis. Het kan zijn dat je die moet bezig houden, maar kinderen met elkaar kunnen zich vaak zelf best vermaken. Je moet ze wel eens iets te eten geven , maar dat is nog wel te overzien.

Trek erop uit in de Krokusvakantie

Je kind de hele dag voor de tv neerzetten of op een Ipad spelletjes laten doen, dat snapt iedere ouder dat dit niet wenselijk is. Je ontkomt er dus niet aan actievere of meer educatieve momenten in te lassen. Misschien toch even een ouderwets spel uit de kast halen of je kind betrekken bij het bereiden van het eten, dat moet dan wel een leuk gerecht  zijn.  Toen mijn kinderen nog klein waren nam ik ze geregeld mee naar een speelparadijs. De kinderen vermaakten zich heerlijk en ik kon, ook al was het een drukte om me heen, me storten op de studie die ik toen volgde.

Doe het met een lach

Een rondje wandelen in het bos of met de fiets op pad met een speeltuin als tussen bestemming, blijven de meeste kinderen toch leuk vinden. Een bezoek aan een kinderboerderij, waar ze lekker tussen de dieren kunnen rondlopen, dat vinden ze vaak ook zeer fascinerend. Het zijn tenslotte nog kinderen. Dat jij dat dan doet met een glimlach op je gezicht en laat zien dat jij er ook van geniet als je ziet dat je kinderen het naar hun zin hebben, dat zal de sfeer zeker ten goede komen.

Probeer juist te genieten van deze week

En weet je volgende week heb je weer de hele week voor jezelf, tussen het werken, het runnen van je huishouden, het rijden naar de sportverenigingen, het brengen naar muziekles. Maar geniet ervan. Jij wilde toch graag kinderen en voor je het door hebt zijn ze groot.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag