Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Oxoford bezoeken
2 mei 2018

Treedt in de voetsporen van Harry Potter en bezoek Oxford

Schreef ik onlangs al over het heerlijke hippe en trendy vintage Londen, in Oxford tref je oldschool historie en klasse aan. De welgestelde klasse uiteraard, anders heb je er weinig te zoeken als student. Ga je naar Engeland en heb je wat meer tijd dan alleen een Londen visit? Bezoek Oxford!

Ossen in Oxford

Oxoford staat voor tradities en is vooral bekend door zijn prachtige indrukwekkende Universiteiten. Oxford wordt wel de “stad der dromerige spitsen” genoemd, een term die is gemunt door Matthew Arnold wegens de harmonische architectuur van de universiteitsgebouwen. De naam Oxford betekent hetzelfde als Coevorden, Ochsenfurt en Bosporus: een voorde (“ford”), een doorwaadbare plaats in een rivier waar boeren hun ossen (“oxen”) konden laten oversteken.

punten Oxford

Punten

Bezoek je Oxford? Dan mag je niet vertrekken zonder een tochtje in een punt te maken. Huur een klassieke, houten platbodem van de Magdalen Bridge Boathouse en vaar naar het zuiden met een lange stok in je hand om de boot naar voren te duwen. Vaar langs de Botanic Garden, Christ Church College Meadows en door de Magdalen School Rose Gardens. Of laat het echte ‘punten’ over aan iemand anders zodat je kunt achteroverleunen en in stijl over de wateren van Oxford te dobberen. Voor wie niet de motor van zijn eigen boot wil zijn, zijn er ook nog talloze riviercruises voor een geweldige, relaxte rondleiding over het water. Doen!

Harry Potter Eetzaal Oxford

Harry Potter & Inspector Morse

Oxford is voor heel wat creatieve geesten een bron van inspiratie geweest!! Beschrijvingen van de slingerende straatjes, de statige eetzalen en het studentenleven vind je in veel boeken terug zoals die van J.K. Rowling, schrijfster van de Harry Potter reeks. Ze deed een toelatingsexamen voor Oxford University maar werd er niet werd toegelaten. Desondanks heeft ze heeft elementen van de stad gebruikt voor haar Harry Potter boeken. Wandelend deze spots ontdekken kan ook met deze tour. Colin Dexter gebruikte de “moordstad” Oxford als decor voor zijn erg populaire dertiendelige Morse-detectives.  Het is dan ook niet zo vreemd dat “het decor Oxford“ fans van over de hele wereld aantrekt om filmlocaties van Harry Potter of Inspector Morse, Lewis of Endeavor in het echt te zien. Natuurlijk zijn er tours te boeken die je naar deze plekken brengen.

 

Bodleian Library & Divinity School

De Bodleian Library is de oudste openbare bibliotheek van Europa en verbonden aan de Universiteit van Oxford. Met meer dan 12 miljoen boeken is het ook één van de grootste bibliotheken van het land! Van ieder boek dat in Groot-Brittannië wordt uitgebracht wordt een kopie in deze bibliotheek opgeslagen. Natuurlijk liggen niet alle boeken in één en hetzelfde gebouw, de meeste boeken worden net buiten Oxford opgeslagen. Toch is de verzameling boeken in de Bodleian Library indrukwekkend te noemen. Helaas mag je van de boeken in de bibliotheek geen foto’s maken. Je kunt de bibliotheek alleen bezoeken tijdens een tour waarbij je ook de Divinity School gaat bekijken. Vroeger werden hier mondelinge examens afgenomen en het is één van de oudste gebouwen van de universiteit. De Devinity School diende als decor tijdens enkele scenes van Harry Potter and the Philosopher’s Stone! Dus de echte fans zouden deze ruimte moeten herkennen. Ben je geen Harry Potter fan dan blijft de ruimte nog steeds indrukwekkend om te zien!

En verder? Gewoon heerlijk door de oude binnenstad dwalen. Je laten verwonderen door alle schitterende gebouwen, een lekker hapje eten en vooral genieten van al het moois dat Oxford je te bieden heeft! Vanuit Londen gaan er zowel bussen als treinen en ben je er binnen anderhalf uur.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single en op reis: Duitsland

Een leuke vakantiebestemming zonder dat je ver weg bent? Neem Duitsland...

5 x toffe dingen om te doen in Berlijn

Aan cultuur en indrukwekkende gebouwen geen gebrek, maar wat kun je...

Vintage shoppen in Londen doe je hier

Een van onze favoriete plekken om vintage parels op de kop...

Weekendje weg: go Helsinki

De Finse hoofdstad is hip, volop in ontwikkeling, makkelijk te bereiken...

Single mannen daten het liefst in Parijs

Eerste date in de planning? Doe gek en reis eens af...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie