Gisteravond, de eerste zondag van het jaar, was om 21.52 uur het beste moment om ‘de ware’ te vinden. Heb je dat gedaan? Mogen we je feliciteren met een geslaagd avondje contact leggen? Hopelijk wel. Maar tot in februari is meer drukte dan gemiddeld gegarandeerd. Ga ervoor.

Gevolg van feestdagen

Op het moment is het extra druk op de datingsites. Veel alleenstaanden die de feestdagen nodig hadden om te zien, dat alleen zijn toch niet altijd leuk is. Daarnaast zijn er rond de jaarwisseling altijd veel nieuwe singles omdat veel relaties op de valreep van het jaar verbroken worden.

Eerste zondag van het jaar topdrukte datingsites

Volgens Match.com is de eerste zondag van het jaar de dag dat de website het drukst bezocht wordt en dat vooral later op de avond.Meer dan 2 miljoen gebruikers loggen gedurende de eerste week van januari met elkaar 36 miljoen keer in. De drukste periode van langere duur is eigenlijk al vanaf kerstmis en duurt meestal tot 14 februari. De site ziet dan een toename van 30% in de aanmeldingen van nieuwe leden. Ook PlentyOfFish verwachtte gisteravond records te breken, maar een beetje eerder op de avond.

Profiel aanmaken

Degenen die besluiten om in januari een profiel te maken op een online datingsite hebben 15% meer kans om iemand te ontmoeten in vergelijking met alle andere maanden. Het maakt niet zo veel uit bij welke datingsite je terecht komt. Er zijn er zoveel, dat er voor iedere single wel een datingsite naar boven moet komen drijven, waar ieder afzonderlijk zich goed bij voelt. Je krijgt natuurlijk een beeld van de werkwijze en van andere singles die ook op die datingsite zijn ingeschreven.

Wil je niet meteen veel geld betalen, dan kun je natuurlijk eerst wat oefening opdoen op gratis datingsites. Je kunt dan ook een profiel opmaken, die je langzamerhand mogelijk kunt verbeteren, wanneer je andermans profielen hebt gezien. Je hoeft niet altijd zelf het wiel uit te vinden.

Profielfoto van groot belang

Profiel tekst in van groot belang, maar je profielfoto zeker niet minder. Mogelijk heb je gisteravond ook naar Boer zoekt vrouw gekeken? Hoe belangrijk de foto dan is, mag wel duidelijk zijn. Bevalt de foto al niet, dan kan de brief nog zo mooi zijn, dan lig je al op de stapel NEE. Je eerste indruk kun je maar één keer maken. Doe dat zo goed mogelijk.

Heb je nog niet eerder ervaring opgedaan met online daten? Dan is het goed om te weten dat het bij mannen ongeveer 10 weken duurt voor ze online een partner ontmoeten. Bij vrouwen lijkt het iets sneller te gaan, gemiddeld 8 zo’n weken. 

Een best vooruitzicht

Gebruik dus deze favoriete maand om te daten optimaal. Het idee binnen 8 weken van een leuke date een mogelijke partner over te houden, dat lijkt mij een best vooruitzicht.