Topdagen voor online dating

Online datingsites draaien overuren deze dagen rond kerst en de jaarwisseling. Het wordt je deze dagen als single flink ingepeperd: je bent alleen. Met het kerstdiner ben je de enige van moeders kinderen die nog geen partner naast zich heeft zitten. Op oudejaarsavond klokslag twaalf uur moet je eerst wachten totdat iedereen klaar is met zijn eigen partner, voor je iemand een gelukkig nieuwjaar mag toezoenen.

Geen schoonfamilie
Het leidt tot flinke pieken in het verkeer op datingsites op tweede kerstdag (geen schoonfamilie te bezoeken!) en op 3 januari (kater van het stappen is verwerkt en vol energie). Datingsite Parship bijvoorbeeld verwacht in januari 50% meer inschrijvingen te krijgen dan in de maanden ervoor. Bijna alle andere sites hebben vergelijkbare verwachtingen en ervaringen.

Oudtantes
“Rond kerst en januari krijg ik veel telefoontjes van goedgemotiveerde mensen die aan de slag willen”, zegt Annemarie Deetman, de single-coach van datingsite Parship.nl. De pijnlijke momenten voor de singles zijn volgens haar legio: “Het oud-en nieuwmoment: iedereen zoent zijn partner, jij komt in de tweede ronde aan de beurt om gelukkig nieuwjaar te wensen. Of rond de kerst oudtantes die vragen waarom jij toch geen partner hebt, terwijl je zo leuk bent.”

Winterweer
Michiel van Rijswijk van Lexa.nl ziet nog een andere reden voor de toename in deze periode. Ook door het winterweer blijven mensen blijkbaar vaker lekker warm thuis en hebben meer tijd om achter de computer te zitten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?