Top tien meest bijzondere dieren van Australië

Onze wintermaanden zijn bij uitstek de ideale periode om Australië te vereren met een bezoek. Behalve heerlijke temperaturen, een schitterende kustlijn en natuurlijk prachtige steden heeft Australië je nog veel meer te bieden. Want Australië vormt als eilandcontinent de thuisbasis voor heel wat bijzondere diersoorten.

Dierenrijk Down Under

Een aantal van deze dieren zijn wereldwijd bekend, denk bijvoorbeeld aan de kangoeroe, de koala en de wombat. Maar Australië heeft ook dieren die elders ter wereld niet voorkomen. Benieuwd welke dieren het zijn? Wij stellen ze graag aan je voor.

Unieke dieren

Ooit gehoord van de Helmkasuaris, die tot wel 180 centimeter groot kan worden? Of de Tasmaanse Duivel, die bekender staat als het stripfiguur ‘Tasmanian Devil’ in Looney Tune? En wist je dat het vogelbekdier tot de beschermde diersoorten hoort en ’s werelds enige zoogdier is dat eieren legt? Al deze dieren behoren tot het eilandcontinent en kun je tegenkomen als je door Australië reist.

In onderstaande infographic van Travelessence.nl zie je precies waar welk dier te vinden is.

tien unieke dieren australie

TravelEssence

TravelEssence is expert op het gebied van reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland en richt zich op kleinschalige, unieke accommodaties en activiteiten. Ver weg van het massatoerisme. De reisspecialisten van TravelEssence hebben in de twee landen gewerkt, gewoond en gereisd en staan in direct contact met de accommodaties. Met deze aanpak laat TravelEssence specifieke wensen in vervulling gaan, voor en tijdens de reis. Elke reis naar Australië en Nieuw-Zeeland wordt met veel zorg samengesteld, waarbij de focus ligt op het beleven van de lokale cultuur en het genieten van het natuurschoon op een relaxte manier.

TravelEssence doet er alles aan om een perfecte reis te organiseren en neemt er de tijd voor. Je persoonlijke reisspecialist beantwoordt al jouw vragen en voorziet je van eerlijk advies, voortkomend uit eigen ervaring

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.