Tinder 10 tips daten

Top 10 Tinder dating tips

Een date scoren met datingapp Tinder is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Heb jij je nog niet op Tinder gestort, maar wil je het graag een kans geven? Dan geven we je graag nog een paar handige tips mee. Succesvol daten? Met deze 10 top tips kan jij het ook!

1. Facebookprofiel up-to-date

Huh?! Ja, je wilde toch tips voor daten op Tinder? Nou, deze datingapp is gekoppeld aan je facebook profiel en dan is het voor jouw toekomstige matches wel zo fijn en handig als jouw FB profiel niet compleet verouderd is.

2.  Foto’s

Foto’s zijn en blijven ontzettend belangrijk, ook bij Tinder. Afhankelijk van je doel plaats je de ‘juiste’ foto bij je profiel. Op zoek naar seks zonder verplichtingen (oftewel een one-night-stand), zet er dan een uitdagende foto bij. Wil je alleen maar feesten, zorg voor de juiste foto! Wil je een vaste relatie, dan zoek je natuurlijk een foto op waar je op je allerbest en met je mooiste glimlach opstaat! Zonder zonnebril en recent. Dit voorkomt teleurstellingen.  Gebruik ook geen foto’s waar veel mensen op staan. Het moet duidelijk zijn dat het om jou gaat.

3.  Introductie

Je kunt een tekst bij je de foto’s plaatsen en daarvoor kies je uiteraard iets pakkends of prikkelends. Geen zweverige oneliners, of spreuken die niemand begrijpt, zorg dat het écht over jou gaat. Probeer origineel out de hoek te komen en schrijf het op zoals je het tegen iemand zegt.

4. Contact!

Die slijmerige, overdreven openingszin werkt niet in de kroeg, en ook niet op Tinder, dus laat hem alsjeblieft achterwege. Het eerste contact met je match (zie heeft tenslotte al aangegeven jou wel te zien zitten door de juiste kant op te swipen…) zit eerder te wachten op iets persoonlijks van jou. Iedereen wil zich bijzonder en speciaal voelen. Dus laat zien dat jij hebt opgelet. Bekijk het Tinderprofiel eens goed, de foto’s ook en bedenk wat bij hem/haar zou kunnen passen. Stop dat in je eerste tekstberichtje.

5. Seks

De valkuil van velen… meteen over seks beginnen op Tinder. Bij sommigen is het overduidelijk, en nodigt het profiel niet uit tot iets anders dan een snelle seksdate, maar over het algemeen zitten de meesten niet te wachten op een eerste bericht waar de seks van afdruipt. Hou het dus netjes en begin niet in je openingszin meteen over seks.

6. Biografie

Een van de minst gebruikte mogelijkheden is je eigen biografie inzetten. Over het algemeen geldt: hoe meer informatie hij/zij over je heeft, hoe beter, maar begin natuurlijk niet met een lang verhaal van enkele paragrafen. Een paar eerlijke zinnen over jezelf, maar niet teveel, zodat je net genoeg geeft om zijn/ haar aandacht te trekken.

7. Chatten

Als je aan het chatten bent, hou het dan kort en krachtig. Stel open vragen en probeer al veel informatie te verkrijgen voordat je afspreekt voor een eerste date. Pas wel op dat het niet op een ‘verhoor’ gaat lijken. Ga niet weken zitten chatten, maar spreek snel af. Als je te lang chat kunnen de verwachtingen te hoog oplopen.

8. Veilig afspreken

Klikt het via Tinder dan spreek je doorgaans snel of om te zien wat voor vlees je in de kuip hebt. Te lang wachten met afspreken zorgt vaak voor teleurstellingen. Spreek dus af voordat je er eigenlijk echt iets van verwacht. Geef nog geen gegevens, die verhullen wie je bent en waar je woont. Koop een prepaid telefoontje voor het datingavontuur. Als iemand vervelend wordt, kun je het simkaartje gewoon weggooien en een nieuwe kopen.

9. De eerste date

Omdat je iemand nog niet kent, is het voor een eerste date handig om af te spreken op een openbare plek. Maak een korte afspraak. Als het leuk was, kun je altijd nog een keer afspreken. Maar als het niet leuk is, heb je een excuus om een date niet te lang te laten duren. De eerste indruk is belangrijk, dus kleed je zoals je dat normaal ook doet. Wees zoveel mogelijk gewoon jezelf, dat is wat de ander leuk moet vinden.

10. Experimenteer

Zie daten via Tinder als een avontuur en een ontdekkingsreis. Probeer niet teveel te letten op het resultaat. Het daten zijn leuke avondjes uit, dus experimenteer! Dan maak je het proces zelf ook leuk! Vind je iemand echt heel leuk na de eerste of tweede date? Wissel dan telefoonnummers uit of wordt vrienden met elkaar op Facebook. Doe het rustig aan en vooral… geniet!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam