onduidelijkheid met daten

Toon verliefdheid niet te snel

Vrouwen voelen zich het meeste aangetrokken tot een man als ze niet kunnen inschatten of hij iets voor haar voelt. Door onduidelijkheid gaan vrouwen meer over een man nadenken en krijgen ze eerder interesse in hem. Mannen hebben er baat bij om gevoelens van verliefdheid niet te snel te tonen aan een vrouw. De wetenschap heeft er een verklaring voor.

Onzekerheid maakt interesse groter

Wanneer een vrouw er over na denkt of een man haar leuk vindt, en ze daar niet meteen een antwoord op heeft, dan zet haar dat aan tot nadenken. Ze gaat zich afvragen wat hij voelt en is daardoor in haar hoofd meer met hem bezig. Hoe meer ze aan hem denkt, hoe aantrekkelijker ze hem gaat vinden.

Profielen op Facebook

De wetenschappers kwamen tot hun theorie door vrouwelijke testpersonen te confronteren met verschillende profielen van mannen op Facebook. Bij het bekijken van de profielen kregen ze ook te horen wat de man van hen vond.

Er werd hen verteld dat de man hen bovengemiddeld aantrekkelijk vond of hen als als gemiddeld beschouwde. Derde optie was dat het onduidelijk was of de persoon hen gemiddeld of bovengemiddeld aantrekkelijk vond. Soort van onduidelijkheid werd gecreëerd.

Toon verliefdheid niet te snel

Uit het onderzoek bleek vervolgens dat vrouwen een man over het algemeen het meest aantrekkelijk vonden als er onduidelijkheid bestond over zijn gevoelens. Weet een vrouw echter dat een man haar wel aantrekkelijk vindt, dan heeft ze vaak een iets bovengemiddelde interesse in hem.

Mannen doen er dus goed aan een beetje mysterieus te blijven en hun gevoelens niet meteen van de daken af te schreeuwen. Hard to get, maakt het veroveren van het hart van de man aantrekkelijker.

Interesse van man wekken

Voor vrouwen geldt het niet veel anders. “Subtiel” is ook hier een goede benadering. Wil je flirten, doe dat dan subtiel. Laat je betrappen terwijl je naar hem kijkt, of hij nu tegenover je in de kamer zit, of vlak naast je. Als je oogcontact maakt, houdt zijn blik dan een paar seconden vast voor je wegkijkt.

Zorg voor open lichaamstaal door je lichaam naar hem toe te draaien, dit doe je door je voeten of je knieën in zijn richting te laten wijzen. Hou je armen niet over elkaar heen, je kunt ze beter langs je lichaam of op je rug houden.

Sta jezelf toe om nerveus te zijn als je hem ziet. Als je bloost, laat het gewoon gebeuren. Bewust of niet, hij weet wel dat dit een signaal is dat je hem aantrekkelijk vindt. Plaag hem. Als de gelegenheid zich voordoet om een beetje te dollen met hem, doe het dan! Maak een grapje zijn kant op. Gedeelde humor zorgt dat je een onderlinge band krijgt.

Onduidelijkheid maakt daten spannend

Ben je als single man of vrouw aan het daten, laat gerust zien dat je de ander leuk vindt, maar doe het in het begin vooral subtiel. Dat vinden zowel vrouwen als mannen aantrekkelijker. Het idee dat je de ander moet veroveren en dat hij niet zomaar te krijgen is, maakt interesse in de ander groter. Het is een spannend spel om te spelen. Er zijn nog meer facetten om jouw aantrekkingskracht te vergroten richting andere singles. Pas ze toe.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam