Een zwarte Sinterklaas in een zwembroek en bootje is het uithangbord geworden van Giethoorn, Wieden en Weerribben. Waarom? Om toeristen naar de regio te trekken zo schijnt. Een opmerkelijke stunt.

Het bureau WaterReijk Marketing plaatste een zeer opmerkelijk filmpje van een donkergekleurde Sinterklaas, voorzien van mijter en zwembroek op YouTybe. Deze Sint zit in een zogenaamde hot tub met een stoompijp, het alternatief voor de stoomboot. Met mijter en zwembroek maakt deze wel heel bijzondere sint een bommejte in het water van Waterreijk Weerribben Wieden.

Zwarte Sinterklaas stunt

De stunt met de zwarte Sinterklaas maakt onderdeel van de campagne ‘Oooh, kom er eens kijken’. Bedoeling is om mer toeristen naar de regio te lokken. “Met dit filmpje haken we in op de Pietendiscussie”, zegt Ilse Boers tegen het AD. “Mensen zijn vaak verrast door ons mooie gebied. Net als deze zwarte Sint is ook onze regio verrassend. Dat is het uitgangspunt.”

Verrassing met knipoog

Nou, verrassend is het zeer zeker. Bang voor negatieve reacties vanwege de lopende ‘zwarte piet discussie’ is Boers niet. “Het filmpje is toch overduidelijk met een knipoog gemaakt.” Ook sluit de merkleider niet uit dat de Zwarte Sint vaker terug keert in de regio, ook al blijft ze daar mysterieus over.

Kijk naar Zwarte Sint en oordeel zelf. Kan het of vind jij van niet?