datingapps testen

Toename smartphone om nieuwe mensen te leren kennen

Volgens de social discovery site Twoo.com zijn Nederlanders het sterkst gehecht aan hun mobiele telefoon. Een derde geeft aan beslist niet zonder te kunnen. Hiermee staat Nederland aan de top van alle onderzochte landen. 

Social discovery site

Twoo wordt door een groeiend aantal Nederlanders gebruikt om nieuwe mensen te leren kennen. Ruim 500.000 Nederlanders registreerden zich op de social discovery site sinds de lancering ervan in 2011. Op Twoo.com kunnen leden het ijs breken via leuke vraag-en-antwoordspelletjes. Meer dan een half miljoen leden, onder wie 10.000 Nederlanders, hebben gereageerd op een vraag over het gebruik van hun mobiele telefoon.

Geen leven zonder mobiel mogelijk

De data laten zien dat maar liefst 34% van de Nederlanders aangeeft niet zonder mobiele telefoon te kunnen. Dit is de hoogste score van alle onderzochte landen en beduidend meer dan in landen als Duitsland (13%), Spanje (19%), Frankrijk (20%) en de VS (22%). Slechts 3% van de Nederlanders zegt zich een leven zonder mobiele telefoon voor te kunnen stellen.

Onbewoond eiland

Zelfs voor een verblijf op een onbewoond eiland zou een derde van de Nederlanders zijn of haar telefoon en laptop meenemen, eerder dan bijvoorbeeld persoonlijke foto’s en brieven (20%) of een voetbal of pen (6%).

Surfgedrag

De prominente plaats van de mobiele telefoon in het dagelijkse sociale leven van Nederlanders wordt ook duidelijk als naar statistieken over het surfgedrag op Twoo wordt gekeken. 44% van de 150.000 Nederlanders die zich maandelijks aanmelden gebruiken hun mobiele telefoon om nieuwe connecties te maken op Twoo. Dit is opvallend meer dan het wereldwijde gemiddelde van 33%.

Mobiele technologie

“Nederlanders blijken toonaangevend in het gebruik van mobiele technologie”, zegt Twoo’s Director of Community Lien Louwagie. “We hebben gebruiksvriendelijke apps voor iPhone, Android en Windows Phone en introduceren binnenkort ook iPad en Android tablet apps voor onze ‘tech-savvy’ gebruikers uit Nederland.

Nieuwe mensen leren kennen

Mobiele toestellen worden in de toekomst nog belangrijker bij het leren kennen van nieuwe mensen, en Nederlanders lijken al helemaal klaar voor die vooruitgang!”

Bron: Twoo

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.