gebroken hart

Toe aan een nieuwe liefde: blijf nog maar even single

Ben je als single op zoek naar die echte fijne mooie en liefdevolle relatie? Dan kan je beter even een poosje single blijven! Huh? Tja, wanneer je relatie stuk loopt is dat natuurlijk nooit fijn, zeker niet wanneer het niet jouw beslissing was om uit elkaar te gaan. Vaak gaan we maar snel weer aan het daten als pleister op de wond, maar vaak blijkt dat je daar nog helemaal niet klaar voor bent. Het is zelfs beter om een poosje als single door het leven te gaan voordat je je weer aan een nieuwe liefde bindt. Hoe dat zit dat lees je hier.

Je hebt tijd nodig om er achter te komen wat je écht wilt in een relatie

We besteden veel tijd om te ‘passen’ in een relatie waarin we misschien wel helemaal niet horen. Door een tijdje alleen te zijn, en je dus niet te laten afleiden door een nieuwe vlam, kom je er achter wat belangrijk is voor jou. Neem daarom de tijd voor jezelf om er achter te komen wat je hebt gemist in de relaties die je hebt gehad en wat je graag zou willen in je volgende relatie. Zo kan je, over een tijdje, gericht gaan daten met iemand in plaats van met iemand daten vanwege je gebroken hart. Want je weet het, tijd is kostbaar.

Je moet leren om alleen te zijn

Tuurlijk, we vinden het allemaal geen fijn gevoel om je alleen te voelen. Maar het is van belang dat je in je eentje gelukkig bent, en dat je het in je eentje leuk hebt. Je geluk mág en kan niet van een ander afhangen. Tuurlijk, iemand kan je gelukkiger maken. Maar in de basis moet je het geluk in jezelf zoeken. Pas als jij helemaal gelukkig bent in je eentje kan je je geluk delen met een ander. Als je dat hebt bereikt ben je op je allerleukst en zal je zien dat mannen als bosjes op je af komen.

Een nieuwe vlam is als een pleister op een wond die niet zal helen

Je bent net gedumpt en je wilt zo snel mogelijk af van dat vervelende gevoel in je onderbuik. Daarom besluit je om te daten om zo, hopelijk, je ex te vergeten. Maar je zal merken dat je nog helemaal niet openstaat voor een nieuwe liefde. Je gaat hem vergelijken met je ex en komt tot de conclusie dat hij niet aan je eisenpakket voldoet. Niet alleen frustrerend en misleidend voor jezelf, maar ook voor de jongen in kwestie. Het kan namelijk dat hij wél opstaat voor een relatie. Een nieuwe vlam gaat jouw wond helaas niet helen.

Hoe langer je single bent, des te langer heb je om te bedenken wat je zelf wilt, en om dichter dan ooit bij je eigen ‘ik’ te komen. En als je dat hebt bereikt vergroot je je kansen om van de volgende relatie ‘voor altijd’ te maken.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.