Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
volle koffer
1 februari 2019

Toe aan een lekkere lastminute: zo vertrek je zonder stress

Niets zo lekker als een last-minute vakantie boeken. Van de ene dag op de andere heb je plots vakantieplannen en ben je er even tussenuit. Toch kan zo’n last-minute ook wat stress teweegbrengen. Je moet immers snel snel alles regelen, inpakken en liefst je huis ook nog even opruimen voor vertrek. Deze tips zorgen alvast voor wat meer structuur.

1. De juiste bagage

Zorg dat je handbagage hebt waar je niet over moet nadenken. Check de bagagevoorschriften van de verschillende vliegtuigmaatschappijen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Soms mag je alleen een rugzak meenemen, soms een kleine koffer… Investeer in kwalitatieve bagage die je steeds opnieuw kan gebruiken. Denk ook eens aan manieren om effectief in te pakken. Er zijn tegenwoordig heel wat opties om je koffer structureel in te pakken, waardoor je zowel op voorhand als ter plaatse tijd bespaart.

2. Inpaklijstje

In het verlengde van het vorige is het ook handig om een standaard inpaklijstje op te stellen. Welke dingen moet je altijd meenemen? Hoeveel kleding heb je nodig per dag? Eventueel kan je hele outfits opschrijven, zodat je makkelijk alles bij elkaar kan zoeken. Per ‘soort’ bestemming kan je een extra categorie aan je lijstje toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan ‘strand’, ‘winter’ of ‘avontuurlijk’. Houd je lijstje up-to-date zodat je op het moment zelf niet loopt te stressen.

3. Bewaar alles op een plaats

Niets zo vervelend als net voor vertrek je paspoort of andere papieren niet kunnen vinden. Bewaar daarom al je standaard reisspullen op een plaats. Op die manier kan je alles in je tas mikken en ben je klaar om de deur uit te gaan. Denk daarbij aan je paspoort, maar ook aan reisverpakkingen, adapters en internationaal rijbewijs.

4. Last-minute meldingen

Als je de komende tijd graag op last-minute wil vertrekken, is het wel zo slim om meldingen in te schakelen. Op heel wat sites kan je een bestemming ingeven zodat je op de hoogte gehouden wordt over de goedkoopste tarieven. Soms kan je ook enkel een bepaalde periode ingeven en dan krijg je meldingen van verschillende bestemmingen. Bedenk wat voor jou het beste werkt en vergeet niet om een budget in te geven.

5. Apps

Niemand die tijd heeft om net voor vertrek nog naar de winkel te gaan om een reisgids te kopen, toch? Zorg dat je de belangrijkste reisapps op je smartphone hebt geïnstalleerd. Dat kan gaan van Waze voor je navigatie, HotelTonight voor je last-minute hotelreservering of Spotted by Locals voor handige mini-stadsgidsen.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Shoestring - Groepsreizen

gerelateerde artikelen

Met deze 21 tips hou jij langer een vakantiegevoel

Dit zijn de 21 manieren waarop je het vakantiegevoel zo lang...

Relax to the max met deze anti-stresstips uit het buitenland

We kampen tegenwoordig al met bergen werkstress, die ons volgens gezondheidsexperts...

35 procent van de singles boekt vakantie lastminute

Struin jij ook al maanden vantevoren het internet af op zoek...

Deze dingen geven maximale kopzorgen en vakantiestress

Op vakantie gaan moet vooral leuk zijn, maar brengt nog behoorlijk...

Dit element is funest voor je seksleven

Ben je niet helemaal happy met je seksleven op dit moment?...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie