volle koffer

Toe aan een lekkere lastminute: zo vertrek je zonder stress

Niets zo lekker als een last-minute vakantie boeken. Van de ene dag op de andere heb je plots vakantieplannen en ben je er even tussenuit. Toch kan zo’n last-minute ook wat stress teweegbrengen. Je moet immers snel snel alles regelen, inpakken en liefst je huis ook nog even opruimen voor vertrek. Deze tips zorgen alvast voor wat meer structuur.

1. De juiste bagage

Zorg dat je handbagage hebt waar je niet over moet nadenken. Check de bagagevoorschriften van de verschillende vliegtuigmaatschappijen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Soms mag je alleen een rugzak meenemen, soms een kleine koffer… Investeer in kwalitatieve bagage die je steeds opnieuw kan gebruiken. Denk ook eens aan manieren om effectief in te pakken. Er zijn tegenwoordig heel wat opties om je koffer structureel in te pakken, waardoor je zowel op voorhand als ter plaatse tijd bespaart.

2. Inpaklijstje

In het verlengde van het vorige is het ook handig om een standaard inpaklijstje op te stellen. Welke dingen moet je altijd meenemen? Hoeveel kleding heb je nodig per dag? Eventueel kan je hele outfits opschrijven, zodat je makkelijk alles bij elkaar kan zoeken. Per ‘soort’ bestemming kan je een extra categorie aan je lijstje toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan ‘strand’, ‘winter’ of ‘avontuurlijk’. Houd je lijstje up-to-date zodat je op het moment zelf niet loopt te stressen.

3. Bewaar alles op een plaats

Niets zo vervelend als net voor vertrek je paspoort of andere papieren niet kunnen vinden. Bewaar daarom al je standaard reisspullen op een plaats. Op die manier kan je alles in je tas mikken en ben je klaar om de deur uit te gaan. Denk daarbij aan je paspoort, maar ook aan reisverpakkingen, adapters en internationaal rijbewijs.

4. Last-minute meldingen

Als je de komende tijd graag op last-minute wil vertrekken, is het wel zo slim om meldingen in te schakelen. Op heel wat sites kan je een bestemming ingeven zodat je op de hoogte gehouden wordt over de goedkoopste tarieven. Soms kan je ook enkel een bepaalde periode ingeven en dan krijg je meldingen van verschillende bestemmingen. Bedenk wat voor jou het beste werkt en vergeet niet om een budget in te geven.

5. Apps

Niemand die tijd heeft om net voor vertrek nog naar de winkel te gaan om een reisgids te kopen, toch? Zorg dat je de belangrijkste reisapps op je smartphone hebt geïnstalleerd. Dat kan gaan van Waze voor je navigatie, HotelTonight voor je last-minute hotelreservering of Spotted by Locals voor handige mini-stadsgidsen.

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!