volle koffer

Toe aan een lekkere lastminute: zo vertrek je zonder stress

Niets zo lekker als een last-minute vakantie boeken. Van de ene dag op de andere heb je plots vakantieplannen en ben je er even tussenuit. Toch kan zo’n last-minute ook wat stress teweegbrengen. Je moet immers snel snel alles regelen, inpakken en liefst je huis ook nog even opruimen voor vertrek. Deze tips zorgen alvast voor wat meer structuur.

1. De juiste bagage

Zorg dat je handbagage hebt waar je niet over moet nadenken. Check de bagagevoorschriften van de verschillende vliegtuigmaatschappijen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Soms mag je alleen een rugzak meenemen, soms een kleine koffer… Investeer in kwalitatieve bagage die je steeds opnieuw kan gebruiken. Denk ook eens aan manieren om effectief in te pakken. Er zijn tegenwoordig heel wat opties om je koffer structureel in te pakken, waardoor je zowel op voorhand als ter plaatse tijd bespaart.

2. Inpaklijstje

In het verlengde van het vorige is het ook handig om een standaard inpaklijstje op te stellen. Welke dingen moet je altijd meenemen? Hoeveel kleding heb je nodig per dag? Eventueel kan je hele outfits opschrijven, zodat je makkelijk alles bij elkaar kan zoeken. Per ‘soort’ bestemming kan je een extra categorie aan je lijstje toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan ‘strand’, ‘winter’ of ‘avontuurlijk’. Houd je lijstje up-to-date zodat je op het moment zelf niet loopt te stressen.

3. Bewaar alles op een plaats

Niets zo vervelend als net voor vertrek je paspoort of andere papieren niet kunnen vinden. Bewaar daarom al je standaard reisspullen op een plaats. Op die manier kan je alles in je tas mikken en ben je klaar om de deur uit te gaan. Denk daarbij aan je paspoort, maar ook aan reisverpakkingen, adapters en internationaal rijbewijs.

4. Last-minute meldingen

Als je de komende tijd graag op last-minute wil vertrekken, is het wel zo slim om meldingen in te schakelen. Op heel wat sites kan je een bestemming ingeven zodat je op de hoogte gehouden wordt over de goedkoopste tarieven. Soms kan je ook enkel een bepaalde periode ingeven en dan krijg je meldingen van verschillende bestemmingen. Bedenk wat voor jou het beste werkt en vergeet niet om een budget in te geven.

5. Apps

Niemand die tijd heeft om net voor vertrek nog naar de winkel te gaan om een reisgids te kopen, toch? Zorg dat je de belangrijkste reisapps op je smartphone hebt geïnstalleerd. Dat kan gaan van Waze voor je navigatie, HotelTonight voor je last-minute hotelreservering of Spotted by Locals voor handige mini-stadsgidsen.

Bron: Metro

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?