Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vergoeding vlucht vertraging
31 augustus 2018

Tips voor vergoeding bij de vertraging van je vlucht

Een lekker weekendje weg naar het buitenland gepland? Of kom je terug van je welverdiende vakantie en wil je je vlucht halen? Wanneer je op het vliegveld aankomt en je vlucht vertraging blijkt te hebben, heb je wellicht recht op een vergoeding. De belangrijkste tips op een rijtje voor je.

Je verheugt je op je stedentrip in Europa of op een fijne reis naar de andere kant van de wereld. Of je hebt net een heerlijke vakantie gehad en komt goed gebruind aan op het vliegveld. Daar staat het op de schermen: Vlucht vertraagd. Vervelend, maar minder vervelend wanneer je nog een vergoeding kunt terugvragen bij thuiskomst. Maar hoe?

Online check voor vergoedingen

Allereerst is het belangrijk om te weten wanneer je in aanmerking komt voor een vergoeding bij de vertraging van je vlucht. Dit hangt bijvoorbeeld af van de duur van de vertraging, maar ook de plaats van bestemming en andere factoren zoals het weer en de technische omstandigheden. De compensatie geldt namelijk pas na meer dan drie uur vertraging. Hierbij gaat het om de tijd waarop het vliegtuig bij de gate is aangekomen en de deur opengaat. Wanneer je je vluchtgegevens weet, kun je een online check doen om te controleren of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Je kunt ook meteen een claim indienen bij de online check. Een compensatie kan oplopen tot zeshonderd euro.

Je vlucht vertraagd: en nu?

Om je vergoeding bij vertraging van je vlucht aan te kunnen vragen, is het belangrijk om in ieder geval je reisdocument of andere papieren waarop je boekingsnummer staat, te bewaren. Probeer achter de reden van de vertraging te komen op het vliegveld. Technische problemen aan het vliegtuig of operationele omstandigheden zijn bijvoorbeeld redenen die gelden voor vertragingen en kun je dus gebruiken bij je claim.

compensatie vertraagde vlucht

Welke route vliegt je vliegtuig?

Wanneer het buitengewone omstandigheden zijn, heb je namelijk geen recht op een vergoeding. Dit is bijvoorbeeld noodweer, beperkingen die opgelegd zijn door de luchtverkeersleiding of terrorisme. Daarnaast is het van belang om te weten of de vlucht onder de EG261/2004 valt. Dit zijn alle routes binnen de Europese Unie, maar ook vluchten die vertrekken buiten de EU, maar door een in de EU-gevestigde luchtvaartmaatschappij. En dit geldt voor: de Europese Vrijhandel Associatielanden: IJsland, Noorwegen, Liechtenstein, Zwitserland en de zogenoemde ultra perifere gebieden (Frans Guyana, Franstalig Sint-Maarten, Madeira, de Azoren en de Canarische eilanden, Martinique, Mayotte, Guadeloupe, en La Réunion).

Kosten bij vertraagde vlucht

Moet je lang wachten op het vliegveld? Vraag dan de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt om een vergoeding voor eten en drinken tijdens het wachten. Onderteken niet zomaar een aanbieding voor een reisvoucher, want misschien doe je daarmee onbewust afstand van je financiële compensatierecht. Als je een overnachting nodig hebt in afwachting van een volgende vlucht, vraag dan ook de vliegtuigmaatschappij een vergoeding voor een hotelkamer. Bewaar daarnaast de bonnetjes van je extra uitgaven die je hebt gedaan, soms kun je die uitgaven ook nog declareren. Maak ook foto’s van vertrektijden op de schermen op het vliegveld of van de mededelingen die de vliegtuigmaatschappij doen. Zo heb je extra bewijsmateriaal van je vertraagde vlucht. Succes met het aanvragen van je vergoeding bij vertraging van je vlucht.

Lees ook: Twintig procent jonge mannen kijkt weleens porno onder werktijd

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Ga je vliegfobie te lijf tijdens het vliegangstfestival

Heb je als goede voornemen om in het nieuwe jaar de...

Bang voor turbulentie? Zeg het alfabet achterstevoren op!

Plotselinge 'luchtzakken', een hevig schuddend vliegtuig en handbagage dat uit opbergvakken...

3 super tips voor het vinden van de goedkoopste vlucht

September is voorbij gevlogen en ook oktober gaat lekker met deze...

Tien tips om zee-, lucht- en wagenziekte te voorkomen

Reizen met de auto, maar ook verplaatsingen met het vliegtuig, de...

70% van vakantiegangers weet niet wat de douaneregels zijn

Hoewel bijna de helft van de reizigers kofferruimte vrijhoudt voor aankopen...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...