foto vakantie

Tips voor top vakantiefoto’s op Instagram

Ben jij ook zo’n fan van Instagram en reisfoto’s? Geen wonder. Instagram is een van de snelst groeiende social media van dit moment. Veel mensen gebruiken de app om niet alleen hun leven maar ook hun vakanties op foto vast te leggen!

Tips voor de mooiste vakantiefoto’s

Wil je zelf ook foto’s op Instagram plaatsen waar je een puntje aan kunt zuigen? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je!

1.  Zoek de hoogte op

Alles ziet er mooier uit van bovenaf. Ga dus op zoek naar plaatsen waar je de hoogte in kunt! Een platform, observatiedek, skybar, kabelbaa of het vliegtuig. Neem je een foto door de ruiten heen (zoals in een vliegtuig) hou je camera dan zo dicht mogelijk tegen het raam aan voor de mooiste foto’s.

2. Tips van locals

De mooiste reisfoto’s maak je natuurlijk op bijzondere plekken. Maar dan moet je die hotspots wel weten te vinden.. Locals weten als geen ander wat de mooiste plekjes zijn om foto’s te nemen. Ga op zoek naar de locals door special hashtagss te gebruiken en de Instagram-feed van hen te bekijken.

3. Foto’s onderweg

Rustig neerploffen in de trein of bus is er niet meer bij. En ook op vliegvelden ga je echt niet onderuit gezakt in een stoel hangen. De reizende mens is een perfect onderwerp voor mooie foto’s! Ook de uitzichten die je voorgeschoteld krijgt tijdens je reis zijn vaak het fotograferen waard. Probeer daarom een plaatsje bij het raam te bemachtigen om al dat moois vast te leggen.

4. Dwaal rond

Als je reist volgens het boekje, dan kom je zelden op bijzondere plaatsen terecht. Dat overkomt je wel als je de gebaande paden verlaat en eens lekker rond gaat dwalen. Verdwalen is in dit geval bijna een must! Trek weg van de toeristische plekken, neem een willekeurige route de ander kant uit en kijk eens wat je allemaal tegenkomt.

5. Gebruik gadgets

Voor je smartphone zijn er heel wat leuke gadgets te krijgen die het fotograferen nog leuker en mooier maken. Denk aan de Olloclip met een fisheye-lens en een macro lens. Of een GorillaPod die je als statief kunt gebruiken, waar ter wereld je ook bent!

6. Gebruik apps

De bekende Instagram filters kunnen jouw foto’s beslist mooier maken, maar het effect kan soms net té zijn. Er zijn gelukkig nog meer apps die je daarbij kunnen helpen zoals Snapseed, Afterlight en VSCO Cam. Daarmee kun je per foto de helderheid, het contrast en allerlei andere zaken naar believen aanpassen.

7.  Slecht weer is mooi

Regen, onweer, een tropische stortbui? Ben je daar meestal geen fan van op vakantie, in dit geval trek je er op uit want ze zorgen vaak voor de mooiste foto’s. Regendruppels, regenboog of een bewolkte lucht, het vraagt allemaal om vastgelegd te worden.

8. Zon op en onder

Zonsondergangen en zonsopgangen zijn werkelijk schitterend om vast te leggen maar dan is het wel zo handig als je weet hoe laat de zon hoe hoog staat. De app Sun Seeker helpt je daarbij zodat je precies weet wanneer het tijd is om de mooiste foto’s te maken.

9. Van onder naar boven

Niet alleen in steden met uitzicht op de wolkenkrabbers, maar zeker ook in een natuurlijke omgeving is het beslist de moeite waard om eens omhoog te kijken. Je zult verrast zijn door het resultaat op je camera!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.