Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Valentijsdag voor Singles
13 februari 2019

Tips voor singles met Valentijn

Valentijnsdag is een best behoorlijk overschatte dag. Alsof iedereen ineens dolgelukkig is in de liefde of dat je pas meetelt als je een fantastisch perfecte oh-kijk-mij-eens-gelukkig-zijn-relatie hebt…

Liefde is ontzettend mooi – maar het kan ook ontzettend veel pijn doen. Ook goed om daar eens bij stil te staan op een dag als Valentijnsdag. En daarom: speciaal voor alle, al dan niet gelukkige, singles van Nederland… Hoe kun je als single de – op kerst na – meest confronterende dag van het jaar een beetje overleven? Hier een paar tips.

  1. Je mag balen dat het Valentijnsdag is en dat jij (nog steeds) alleen bent.

Veel singles vinden van zichzelf dat ze alleen maar happy single mogen zijn. Maar wist je dat het heel natuurlijk is dat je verlangt naar verbinding met iemand? Het zit in onze genen om ons te willen verbinden. Je bent niet zielig of wanhopig als je naar een relatie verlangt. Doe jezelf niet stoerder voor dan je bent. Het is beter om voor jezelf toe te geven: ‘ja ik verlang naar een relatie!’ dan dat je nep-stoer gaat zitten kniezen en doen alsof het je allemaal niets doet.

  1. Ben je verliefd? Neem het risico!

Als je heimelijk verliefd op iemand bent (en die ander weet het nog niet), doe dan voor deze keer eens gewoon mee met het eigenlijke doel van Valentijnsdag: jouw liefde bekend maken. Veel mensen gebruiken het ‘commerciële gedoe rondom Valentijnsdag’ als een legitieme reden om de stap om actie te ondernemen juist níet te zetten. Maar daar kom je dit jaar niet mee weg. Zet die stap. Het is ook nog eens schrikkeljaar, dus alle reden om de stoute schoenen aan te trekken en je geheime liefde mee uit te vragen. Nee heb je, ja kun je krijgen…

  1. Gebruik Valentijnsdag als een stok achter de deur

Je kunt natuurlijk gaan zitten balen dat je ook dit jaar wéér alleen bent. Ik weet dat dat heel zwaar is voor singles. En verliefdheid laat zich ook niet zo regisseren dat je morgen ineens verliefd wordt. Maar je kunt jezelf wel in situaties brengen waar je nieuwe mensen ontmoet. Want laten we wel wezen: om verliefd te worden is er wel een ander nodig. Dus: schrijf je in op een datingsite, ga naar een single-event of sluit je aan bij een vereniging. Zie het niet als een wanhopige poging om per se de ware tegen te moeten komen, maar zie het als een kans voor anderen om jou te kunnen leren kennen ;-).

  1. Geniet van je vrijheid

Niet dat ik niet gelukkig ben met mijn man en kinderschare, maar lieve singles: geniet ook even lekker van je vrijheid. Gewoon zonder na te denken of ingewikkelde georganiseer de deur uit kunnen lopen of een wereldreis maken is ook een voorrecht. Vind je het moeilijk om er echt van te genieten? Geniet dan alsjeblieft even namens mij…

  1. Ik hou van mij

If you aren’t happy being single, you’lll never be happy in a relationship. Oftewel: hou ook van jezelf. (En voor de niet-singles die dit ook lezen: dat geldt ook voor jullie!)

Harry Jekkers zegt het heel mooi in zijn liedje ‘Ik hou van mij’:

Ware liefde, geloof me, begint altijd bij jezelf.

Want ik hou van jou, is niet de sleutel tot een ander.

Maar ‘ik hou van mij’, al klinkt het bot en slecht.

Want wie van zichzelf houdt die geeft pas echt iets kostbaars,

als hij ‘ik hou van jou’ tegen een ander zegt.

 

Bron: Cocky Drost

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vergeet die tinderdate! Déze Valentijnsdag regel je karmapunten!

Al wandelend door de winkelstraten, lijkt het al wel een maand...

Single op Valentijnsdag: 14 x een alternatief

Hoewel de ene single er geen bal om geeft steekt het...

Op reis met Valentijn zonder de verliefde koppels om je heen

Voor de fervente Valentijn-hater zijn er enkele plekken op een rijtje...

Singles en Valentijnsdag: leuke tips!

Heb je zin om er op uit te gaan rondom Valentijnsdag,...

Vergeet datingsites maar doe mee aan winter date night

Eric Nijkamp van de Borgerswoldhoeve in Veendam zoekt singles die mee...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie