Valentijsdag voor Singles

Tips voor singles met Valentijn

Valentijnsdag is een best behoorlijk overschatte dag. Alsof iedereen ineens dolgelukkig is in de liefde of dat je pas meetelt als je een fantastisch perfecte oh-kijk-mij-eens-gelukkig-zijn-relatie hebt…

Liefde is ontzettend mooi – maar het kan ook ontzettend veel pijn doen. Ook goed om daar eens bij stil te staan op een dag als Valentijnsdag. En daarom: speciaal voor alle, al dan niet gelukkige, singles van Nederland… Hoe kun je als single de – op kerst na – meest confronterende dag van het jaar een beetje overleven? Hier een paar tips.

  1. Je mag balen dat het Valentijnsdag is en dat jij (nog steeds) alleen bent.

Veel singles vinden van zichzelf dat ze alleen maar happy single mogen zijn. Maar wist je dat het heel natuurlijk is dat je verlangt naar verbinding met iemand? Het zit in onze genen om ons te willen verbinden. Je bent niet zielig of wanhopig als je naar een relatie verlangt. Doe jezelf niet stoerder voor dan je bent. Het is beter om voor jezelf toe te geven: ‘ja ik verlang naar een relatie!’ dan dat je nep-stoer gaat zitten kniezen en doen alsof het je allemaal niets doet.

  1. Ben je verliefd? Neem het risico!

Als je heimelijk verliefd op iemand bent (en die ander weet het nog niet), doe dan voor deze keer eens gewoon mee met het eigenlijke doel van Valentijnsdag: jouw liefde bekend maken. Veel mensen gebruiken het ‘commerciële gedoe rondom Valentijnsdag’ als een legitieme reden om de stap om actie te ondernemen juist níet te zetten. Maar daar kom je dit jaar niet mee weg. Zet die stap. Het is ook nog eens schrikkeljaar, dus alle reden om de stoute schoenen aan te trekken en je geheime liefde mee uit te vragen. Nee heb je, ja kun je krijgen…

  1. Gebruik Valentijnsdag als een stok achter de deur

Je kunt natuurlijk gaan zitten balen dat je ook dit jaar wéér alleen bent. Ik weet dat dat heel zwaar is voor singles. En verliefdheid laat zich ook niet zo regisseren dat je morgen ineens verliefd wordt. Maar je kunt jezelf wel in situaties brengen waar je nieuwe mensen ontmoet. Want laten we wel wezen: om verliefd te worden is er wel een ander nodig. Dus: schrijf je in op een datingsite, ga naar een single-event of sluit je aan bij een vereniging. Zie het niet als een wanhopige poging om per se de ware tegen te moeten komen, maar zie het als een kans voor anderen om jou te kunnen leren kennen ;-).

  1. Geniet van je vrijheid

Niet dat ik niet gelukkig ben met mijn man en kinderschare, maar lieve singles: geniet ook even lekker van je vrijheid. Gewoon zonder na te denken of ingewikkelde georganiseer de deur uit kunnen lopen of een wereldreis maken is ook een voorrecht. Vind je het moeilijk om er echt van te genieten? Geniet dan alsjeblieft even namens mij…

  1. Ik hou van mij

If you aren’t happy being single, you’lll never be happy in a relationship. Oftewel: hou ook van jezelf. (En voor de niet-singles die dit ook lezen: dat geldt ook voor jullie!)

Harry Jekkers zegt het heel mooi in zijn liedje ‘Ik hou van mij’:

Ware liefde, geloof me, begint altijd bij jezelf.

Want ik hou van jou, is niet de sleutel tot een ander.

Maar ‘ik hou van mij’, al klinkt het bot en slecht.

Want wie van zichzelf houdt die geeft pas echt iets kostbaars,

als hij ‘ik hou van jou’ tegen een ander zegt.

 

Bron: Cocky Drost

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.