Valentijsdag voor Singles

Tips voor singles met Valentijn

Valentijnsdag is een best behoorlijk overschatte dag. Alsof iedereen ineens dolgelukkig is in de liefde of dat je pas meetelt als je een fantastisch perfecte oh-kijk-mij-eens-gelukkig-zijn-relatie hebt…

Liefde is ontzettend mooi – maar het kan ook ontzettend veel pijn doen. Ook goed om daar eens bij stil te staan op een dag als Valentijnsdag. En daarom: speciaal voor alle, al dan niet gelukkige, singles van Nederland… Hoe kun je als single de – op kerst na – meest confronterende dag van het jaar een beetje overleven? Hier een paar tips.

  1. Je mag balen dat het Valentijnsdag is en dat jij (nog steeds) alleen bent.

Veel singles vinden van zichzelf dat ze alleen maar happy single mogen zijn. Maar wist je dat het heel natuurlijk is dat je verlangt naar verbinding met iemand? Het zit in onze genen om ons te willen verbinden. Je bent niet zielig of wanhopig als je naar een relatie verlangt. Doe jezelf niet stoerder voor dan je bent. Het is beter om voor jezelf toe te geven: ‘ja ik verlang naar een relatie!’ dan dat je nep-stoer gaat zitten kniezen en doen alsof het je allemaal niets doet.

  1. Ben je verliefd? Neem het risico!

Als je heimelijk verliefd op iemand bent (en die ander weet het nog niet), doe dan voor deze keer eens gewoon mee met het eigenlijke doel van Valentijnsdag: jouw liefde bekend maken. Veel mensen gebruiken het ‘commerciële gedoe rondom Valentijnsdag’ als een legitieme reden om de stap om actie te ondernemen juist níet te zetten. Maar daar kom je dit jaar niet mee weg. Zet die stap. Het is ook nog eens schrikkeljaar, dus alle reden om de stoute schoenen aan te trekken en je geheime liefde mee uit te vragen. Nee heb je, ja kun je krijgen…

  1. Gebruik Valentijnsdag als een stok achter de deur

Je kunt natuurlijk gaan zitten balen dat je ook dit jaar wéér alleen bent. Ik weet dat dat heel zwaar is voor singles. En verliefdheid laat zich ook niet zo regisseren dat je morgen ineens verliefd wordt. Maar je kunt jezelf wel in situaties brengen waar je nieuwe mensen ontmoet. Want laten we wel wezen: om verliefd te worden is er wel een ander nodig. Dus: schrijf je in op een datingsite, ga naar een single-event of sluit je aan bij een vereniging. Zie het niet als een wanhopige poging om per se de ware tegen te moeten komen, maar zie het als een kans voor anderen om jou te kunnen leren kennen ;-).

  1. Geniet van je vrijheid

Niet dat ik niet gelukkig ben met mijn man en kinderschare, maar lieve singles: geniet ook even lekker van je vrijheid. Gewoon zonder na te denken of ingewikkelde georganiseer de deur uit kunnen lopen of een wereldreis maken is ook een voorrecht. Vind je het moeilijk om er echt van te genieten? Geniet dan alsjeblieft even namens mij…

  1. Ik hou van mij

If you aren’t happy being single, you’lll never be happy in a relationship. Oftewel: hou ook van jezelf. (En voor de niet-singles die dit ook lezen: dat geldt ook voor jullie!)

Harry Jekkers zegt het heel mooi in zijn liedje ‘Ik hou van mij’:

Ware liefde, geloof me, begint altijd bij jezelf.

Want ik hou van jou, is niet de sleutel tot een ander.

Maar ‘ik hou van mij’, al klinkt het bot en slecht.

Want wie van zichzelf houdt die geeft pas echt iets kostbaars,

als hij ‘ik hou van jou’ tegen een ander zegt.

 

Bron: Cocky Drost

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam