groeten

Tips voor reislustige singles in coronatijd

Zolang we vooral thuis moeten blijven, geen borrel kunnen doen met nieuwe singles, niet kunnen daten in real life kunnen we ook niet reizen met andere singles. Oftwel: groepsreizen staan voor nu niet in de koelkast maar in de vrieskist.

Het nieuwe normaal

Waar het tot voor een paar maanden geleden volkomen normaal was om een weekend met een 30 andere singles af te reizen naar de Ardennen, een weekje zon  te pakken op Curaçao met gelijkgestemden of een verre rondreis te maken van een aantal weken aan de andere kant van de wereld; nu zitten we massaal thuis en van reizen met nieuwe mensen kunnen we alleen maar dromen.

Niet kunnen reizen

Zag je eerst nog beren op de weg bij de gedachte aan een singlevakantie, nu snak je naar nieuwe sociale contacten en lijkt een singlereis het summum! Niet alleen ontmoet je gelijkgestemde singles (leeftijd, fase en interesses) maar mag je ook gewoon de grens over! Nieuwe culturen, andere smaken, prachtige stranden, kortom een andere wereld. Niets van dat alles ligt op dit moment binnen handbereik, dus hoe komen we deze niet-reizen en niet-ontmoeten tijd een beetje fijn door?

Nieuwe singles leren kennen

Natuurlijk staat niets je in de weg om nieuwe mensen te leren kennen. Virtueel en online zijn er tal van mogelijkheden. Datingsites hebben hard gewerkt om extra online mogelijkheden toe te voegen, speeddate organisaties zorgen ervoor dat je toch kunt daten & ontmoeten, ook al is het voor nu nog op afstand en ook op dans en muziek gebied worden er allerlei leuke initiatieven ontplooit. Natuurlijk, het staat niet in verhouding tot het ‘echie’ maar ach, het is zeker beter dan niets.

Reisbehoefte

Terug naar de reisbehoefte van de hunkerende single. Is er dan helemaal niets om de pijn van het niet-reizen en niet-ontmoeten te verzachten? Toch wel. We geven toe, het zijn surrogaten, lapmiddeltjes maar wederom… iets is beter dan niets. Toch? Ooit (en misschien is dat moment wel dichterbij dan je nu denkt) mag je weer op reis. Dus…

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees je in. Bedenk nu al waar je volgende reis in het najaar of winter naar toe gaat. Je hebt extra veel tijd om te sparen dus je kunt misschien ook wat verder weg dan je eerst had gedacht. Of wat luxer.
  2. Lees blogs, bestel reisboeken/gidsen (voorpret!) en zorg ervoor dat tegen de tijd dat je jouw singlereis kunt gaan boeken je precies weet wat je wilt.
  3. Sta je er nog helemaal blanco in, is het je eerste keer op singlereis en heb je geen idee wat te verwachten? Op Singlessite.nl en Single2Travel vind je tal van artikelen over dit onderwerp. Leesvoer genoeg!
  4. Voordeel van nu niet kunnen reizen maar wel plannen maken is zoals al eerder gezegd een mooi moment om extra te sparen voor je reis. Maar ook om nu al voor goed materiaal te zorgen. Kijk en vergelijk voor een goede koffer / rugzak, laat je tijdig inenten wanneer je een verre reis wilt maken, bestel een klamboe, zonnebrand, deet en maak je vakantie-vooraad klaar voor vertrek.
  5. Jezelf extra verwennen in deze coronatijd? Dan kan een beetje fijne vakantiekleding shoppen geen kwaad. Mooie bikini of lekkere strandjurkjes zijn tenslotte nooit weg. Ook niet voor eigen tuin of balkon ?

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?