groeten

Tips voor reislustige singles in coronatijd

Zolang we vooral thuis moeten blijven, geen borrel kunnen doen met nieuwe singles, niet kunnen daten in real life kunnen we ook niet reizen met andere singles. Oftwel: groepsreizen staan voor nu niet in de koelkast maar in de vrieskist.

Het nieuwe normaal

Waar het tot voor een paar maanden geleden volkomen normaal was om een weekend met een 30 andere singles af te reizen naar de Ardennen, een weekje zon  te pakken op Curaçao met gelijkgestemden of een verre rondreis te maken van een aantal weken aan de andere kant van de wereld; nu zitten we massaal thuis en van reizen met nieuwe mensen kunnen we alleen maar dromen.

Niet kunnen reizen

Zag je eerst nog beren op de weg bij de gedachte aan een singlevakantie, nu snak je naar nieuwe sociale contacten en lijkt een singlereis het summum! Niet alleen ontmoet je gelijkgestemde singles (leeftijd, fase en interesses) maar mag je ook gewoon de grens over! Nieuwe culturen, andere smaken, prachtige stranden, kortom een andere wereld. Niets van dat alles ligt op dit moment binnen handbereik, dus hoe komen we deze niet-reizen en niet-ontmoeten tijd een beetje fijn door?

Nieuwe singles leren kennen

Natuurlijk staat niets je in de weg om nieuwe mensen te leren kennen. Virtueel en online zijn er tal van mogelijkheden. Datingsites hebben hard gewerkt om extra online mogelijkheden toe te voegen, speeddate organisaties zorgen ervoor dat je toch kunt daten & ontmoeten, ook al is het voor nu nog op afstand en ook op dans en muziek gebied worden er allerlei leuke initiatieven ontplooit. Natuurlijk, het staat niet in verhouding tot het ‘echie’ maar ach, het is zeker beter dan niets.

Reisbehoefte

Terug naar de reisbehoefte van de hunkerende single. Is er dan helemaal niets om de pijn van het niet-reizen en niet-ontmoeten te verzachten? Toch wel. We geven toe, het zijn surrogaten, lapmiddeltjes maar wederom… iets is beter dan niets. Toch? Ooit (en misschien is dat moment wel dichterbij dan je nu denkt) mag je weer op reis. Dus…

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Lees je in. Bedenk nu al waar je volgende reis in het najaar of winter naar toe gaat. Je hebt extra veel tijd om te sparen dus je kunt misschien ook wat verder weg dan je eerst had gedacht. Of wat luxer.
  2. Lees blogs, bestel reisboeken/gidsen (voorpret!) en zorg ervoor dat tegen de tijd dat je jouw singlereis kunt gaan boeken je precies weet wat je wilt.
  3. Sta je er nog helemaal blanco in, is het je eerste keer op singlereis en heb je geen idee wat te verwachten? Op Singlessite.nl en Single2Travel vind je tal van artikelen over dit onderwerp. Leesvoer genoeg!
  4. Voordeel van nu niet kunnen reizen maar wel plannen maken is zoals al eerder gezegd een mooi moment om extra te sparen voor je reis. Maar ook om nu al voor goed materiaal te zorgen. Kijk en vergelijk voor een goede koffer / rugzak, laat je tijdig inenten wanneer je een verre reis wilt maken, bestel een klamboe, zonnebrand, deet en maak je vakantie-vooraad klaar voor vertrek.
  5. Jezelf extra verwennen in deze coronatijd? Dan kan een beetje fijne vakantiekleding shoppen geen kwaad. Mooie bikini of lekkere strandjurkjes zijn tenslotte nooit weg. Ook niet voor eigen tuin of balkon ?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!