Stedentrip

Tips voor prettige stedentrips

Een stedentrip is een perfecte manier om nieuwe ervaringen op te doen. Daarnaast wordt beweerd dat korte stedentrips effectieven zijn voor je geluksgevoel dan een lange vakantie. Van vakanties langer dan een week zouden we volgens geluksprofessor Patrick van Hees niet gelukkiger worden. Tips om nog gelukkiger te worden van stedentrips.

Tips voor prettige stedentrips

Deze geluksprofessor Patrick raadt aan per jaar een paar keer een korte stedentrip te gaan maken. Wat hij nog meer als advies meegeeft, is heel bewust er van te nagenieten en ter plekke in een vreemde stad foto’s met de geest te maken.  Wat ook erg belangrijke is, is de voorpret, die een positieve factor van het reizen is en bij draagt aan geluk. Er zijn tips om nog blijer te worden van een stedentrip.

1. Maak vooraf een plan

Ook goed voor de voorpret maar ook om ter plekke frustratie te vermijden, is je thuis al te verdiepen in wat er te zien is en te beleven. Verzamel enkele hotspots op gebied van cultuur, soppen, eten en drinken. Noteer ook adressen zodat je het zeker gaat terug vinden.

2. Reis alleen met handbagage

Een stedentrip is bijna altijd kort. Veel spullen hoeven er dus niet mee. He tis daarom slimmer, sneller en goedkoper om met een koffertje te reizen. Ga van te voren wel even na wat de precieze regels zijn omtrent afmetingen van bagage. Dat kan per luchtvaartmaatschappij verschillen.

3. Check je vervoer

Wanneer je een stad gekozen hebt, is het handig thuis te checken hoe je je ter plekke met openbaar vervoer kunt verplaatsen.

4. Gebruik voordeelcards

Steeds meer steden hebben handige voordeelkaarten. Hiermee kun je gratis reizen of met korting in het openbaar vervoer of in musea. Voordeelkaart alleen voordelig als je er gebruik van maakt.

5. Beleef de stad met een wandeling

Je ervaart een stad wandelend het best. ZIJn de afstanden te groot dan is in veel steden de fiets een goede optie. Fietspaden zoals in Nederland, vind je echter nog niet overal.

6. Boek tickets voor bezienswaardigheden

Voor grote bezienswaardigheden is het noodzaak vooraf een ticket te boeken. Wanneer je dit online doet is het vaak goedkoper en zijn er soms speciale ingangen voor ingericht.

7. Zet slimme apps op smartphone

Zet voor je op reis gaat wat slimme apps op je smartphone. Een plattegrond, dat bijzondere restaurant, of  een bijzonder gerecht wat je echt wilt gaat ontdekken.

Voor stedentrips speciaal voor singles kijk op de Weekend-weg Gids bij ondermeer Estivant en Kras Singlereizen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!