Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vrienden voor het leven
9 maart 2020

Tips voor nieuwe contacten en vriendschappen

Het ontmoeten van nieuwe mensen of het maken van nieuwe vrienden kan wat ingewikkelder zijn wanneer je ietsje ouder wordt. Kinderen zijn vaak onbevooroordeeld en nieuwsgierig en maken zo iedere week nieuwe vrienden. Sommige volwassenen staan nog steeds zo in het leven en ontmoeten ook steeds weer nieuwe mensen. Deze tips zullen je helpen om nieuwe mensen te leren kennen en een band op te bouwen met ze, dat zijn de eerste stappen op weg naar vriendschappen.

Het is heel eenvoudig om nieuwe vrienden te maken zul je mensen moeten ontmoeten en om mensen te ontmoeten moet je met ze communiceren en vooral praten. Wat je moet zeggen tegen ze hangt van de situatie en de mensen af maar hieronder zijn een paar tips die je in veel gevallen kunnen helpen.

Gelegenheden om mensen te ontmoeten

  • Vrijwilligerswerk
  • Verjaardagen
  • Netwerkborrels
  • Sportclubs
  • Online Groepen
  • Cursussen

Schaamte overwinnen

Denk aan de kinderen die makkelijk met iedereen praten. Het is niet erg om mensen te benaderen met de intentie om te kijken of je vrienden kan worden. Bijna iedereen is blij en zal beleefd zijn, veel mensen vinden het vervelender om niet aangesproken te worden. Geef anderen wel de ruimte door je lichaamshouding en wat je zegt om weg te gaan als ze dat willen. Het geeft hen het gevoel dat jij niet vervelend bent.

Small talk – praten over koetjes en kalfjes

Onderdeel van het opbouwen van vriendschappen zijn small talk of het beginnen van een gesprekje over alledaagse onderwerpen . Het klinkt oppervlakkig en sommige mensen hebben er niet veel mee op, maar soms moet je uit je comfort zone treden en stappen zetten om mensen te ontmoeten. Onderschat ook niet wat je over mensen leert als het over koetjes en kalfjes hebt. Dit soort onderwerpen kunnen snel leiden tot diepgaandere gespreken waardoor je mensen beter leert kennen.

Benader mensen zelf

Als je naar een evenement of feest gaat let op mensen die alleen zijn. Het zal makkelijk zijn om die mensen te benaderen. Probeer niet te opdringerig zijn en de drempel weg te nemen. Dit kan door bijvoorbeeld aan te geven dat jij maar even hebt. Dat haalt de angst bij de ander weg dat jij de hele avond bij hem of haar blijft hangen en geeft jou ook de ruimte om zelf verder te gaan mocht het gesprekje niet lekker gaan.

Het gaat vaak over wie je kent, over het weer of wat je doet. Maar een andere ijsbreker kan het beginnen van een gesprek over iets dat je ziet. De beste opener is toch nog steeds gewoon: “Hallo, ik ben Ellen.” Gewoon zonder na te denken een gesprek beginnen. Dit geeft ook de ruimte voor een ander om het gesprek te sturen. Als je een verhaaltje gaat bedenken kan dat goed werken tegen je zenuwen maar het kan nep overkomen.

Hoe ga je van small talk naar een leuk gesprek?

Als je merkt dat het gesprek makkelijk gaat dan kan je snel overstappen naar een wat dieper onderwerp. Het is dan normaal om in te gaan op wat de andere persoon leuk vindt.

Jij:”Wow, dat eten daar ziet er lekker uit zeg.”
Ander: “Ja, ik probeer mij in te houden. Ik train al een maand niet meer.”
Jij: “Waar train je?”

In dit voorbeeld heb je ontdekt dat de persoon graag wil sporten. Als jij sporten leuk vindt heb je een gemeenschappelijk onderwerp. Jij kan nu hierover praten, een onderwerp kan wat geforceerd overkomen. Probeer je ook zeker niet beter voor te doen dan je bent. Dus als je weinig traint kan je zeggen dat je het graag zou willen maar niet doet.

Niet te veel praten en open vragen stellen

Het gaat erom met de kennismaking dat je iets gemeen hebt met een ander. Dat kan wereldbeeld, meningen, gevoel voor humor zijn. Dus jij moet de ander de ruimte geven om te laten zien wie hij of zij is. Wat vaak gebeurt door de zenuwen en onzekerheid is dat jij degene bent die grappen maakt, vertelt over wat voor baan je hebt. Probeer open vragen te stellen en reageer door te je eigen ervaring kort en bondig te vertellen over het gespreksonderwerp.

Blijf contact houden

Als het gezellig gaat en je hebt een goed gevoel. Kan je best vragen om een facebook of linkedin of probeer op een andere manier een reden te vinden je e-mailadres te geven. Zeg gewoon, ik wil graag weten wat goede plekken zijn om te skiën mail mij als je wilt of leg contact via facebook. Zo leer je snel mensen kennen en houd je contact met nieuwe mensen. Wees niet bang voor afwijzing. Als jij niet vraagt om contactgegevens maar ze overhandigt dan geef je de ruimte aan hem of haar om te kiezen. Dat is komt zelfverzekerd over en vinden mensen ook prettig.

Bron: LifeWize

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Datingsite e-Matching komt met videochat voor first dates

Face-to-face afspreken zit er voorlopig nog niet in, daarom heeft datingsite...

Daten en singles ontmoeten in tijden van corona: ‘Spreek niet fysiek af’

Op datingssites zoals Happn en The Inner Circle wordt flink geswipet, maar daar blijft het...

Wat kun je nog wel (en niet) sociaal gezien ten tijde van het coronavirus?

We beseffen: de horeca, dat kan voorlopig niet meer en de...

Drie op vier singles wil geliefde ontmoeten in dagelijks leven

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

Weekend tips voor kersverse singles

De meeste van je vrienden zijn nog happy together en na...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Bied gratis mee & WIN!