Speeddaten Valentijn

Tips voor (een virtuele) Valentijnsdag

Nu Valentijnsdag nadert en het voor een aantal mensen de eerste virtuele Valentijnsdag is, kan het moeilijk zijn om enthousiast te zijn over de dag van de liefde. 

Uit onderzoek van Bumble blijkt dat 90% van de mensen denkt dat Valentijnsdag dit jaar anders zal zijn vanwege de pandemie, maar bijna de helft (43%) van de mensen wilt nog steeds dat iemand iets romantisch voor hen doet. Romantiek hoeft niet iets groots te zijn, in feite waardeert 22% van de mensen een klein gebaar van liefde op Valentijnsdag in plaats van echt grote plannen te maken, denk aan een ontbijt op bed, een mooie bos bloemen of de favoriete maaltijd van je partner bereiden!

Bumble deelt tips over hoe deze Valentijnsdag gevierd kan worden ongeacht of het virtueel is of echt samen:

Wees georganiseerd
Zoals met elke feestdag of lockdown-verjaardag, kan het als een sleur aanvoelen als je nikst hebt om naar uit te kijken en je tijd mee te vullen. Een goede tip van Bumble is om tijd vrij te maken voor activiteiten, zodat je mentaal en fysiek weet waar en wanneer je ergens moet zijn. Dit kan zo klein zijn als het afspreken van een tijdstip om met je partner te ontbijten (zij het via videochat als jullie niet samen zijn) of het bereiden van een ingewikkeld driegangendiner. Evenzo, als je van plan bent iets naar je date te sturen, zorg er dan voor dat je dit op tijd doet!

Maak nieuwe tradities
Voor degenen die tijdens de pandemie bij elkaar zijn gekomen, en voor degenen die het grootste deel van een jaar samen zijn opgesloten, is dit het perfecte moment om een ​​nieuwe traditie te introduceren. Naast al je andere nieuwe hobby’s die je in het afgelopen jaar hebt opgedaan, kan het zo eenvoudig zijn als kaarten voor elkaar maken of alles uit de kast halen en besluiten dat je je speciaal aankleedt voor het avondeten. Maak er iets kleins en haalbaars van, maar iets dat een glimlach op het gezicht van jou en je partner zal toveren.

Ga (veilig) op pad
Onderzoek toont aan dat 1 op de 3 (33%) mensen zou kiezen voor een actieve date en ervoor zou kiezen om naar buiten te gaan. We weten dat even een frisse neus halen wonderen doet voor lichaam en geest. Een stadswandeling is niet alleen een prima optie als je niet samenwoont, maar is ook een goede gespreksaanzet op een eerste date.

Maak er een diner van
De helft van ons (49%) zou normaal gesproken uit eten gaan om Valentijnsdag te vieren. Plan in plaats daarvan om thuis samen een speciaal diner te koken en dek de tafel om je favoriete restaurant te repliceren. Als je niet fysiek samen kunt zijn, koop dan dezelfde ingrediënten of maaltijdbox en maak tegelijkertijd het avondeten ‘samen’.

Het draait allemaal om sfeer deze Valentijnsdag
Verras je partner met het bepalen van de sfeer. Of het nu gaat om kaarsen, een speciale afspeellijst of een throwback-cocktail, het is belangrijk om de sfeer te creëren voor de Valentijnsdag die je zou willen, zelfs als de omstandigheden ervoor zorgen dat je niet samen kunt zijn. Geuren en geluiden kunnen een positieve invloed hebben op de stemming van je partner in moeilijke tijden.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.