Speeddaten Valentijn

Tips voor (een virtuele) Valentijnsdag

Nu Valentijnsdag nadert en het voor een aantal mensen de eerste virtuele Valentijnsdag is, kan het moeilijk zijn om enthousiast te zijn over de dag van de liefde. 

Uit onderzoek van Bumble blijkt dat 90% van de mensen denkt dat Valentijnsdag dit jaar anders zal zijn vanwege de pandemie, maar bijna de helft (43%) van de mensen wilt nog steeds dat iemand iets romantisch voor hen doet. Romantiek hoeft niet iets groots te zijn, in feite waardeert 22% van de mensen een klein gebaar van liefde op Valentijnsdag in plaats van echt grote plannen te maken, denk aan een ontbijt op bed, een mooie bos bloemen of de favoriete maaltijd van je partner bereiden!

Bumble deelt tips over hoe deze Valentijnsdag gevierd kan worden ongeacht of het virtueel is of echt samen:

Wees georganiseerd
Zoals met elke feestdag of lockdown-verjaardag, kan het als een sleur aanvoelen als je nikst hebt om naar uit te kijken en je tijd mee te vullen. Een goede tip van Bumble is om tijd vrij te maken voor activiteiten, zodat je mentaal en fysiek weet waar en wanneer je ergens moet zijn. Dit kan zo klein zijn als het afspreken van een tijdstip om met je partner te ontbijten (zij het via videochat als jullie niet samen zijn) of het bereiden van een ingewikkeld driegangendiner. Evenzo, als je van plan bent iets naar je date te sturen, zorg er dan voor dat je dit op tijd doet!

Maak nieuwe tradities
Voor degenen die tijdens de pandemie bij elkaar zijn gekomen, en voor degenen die het grootste deel van een jaar samen zijn opgesloten, is dit het perfecte moment om een ​​nieuwe traditie te introduceren. Naast al je andere nieuwe hobby’s die je in het afgelopen jaar hebt opgedaan, kan het zo eenvoudig zijn als kaarten voor elkaar maken of alles uit de kast halen en besluiten dat je je speciaal aankleedt voor het avondeten. Maak er iets kleins en haalbaars van, maar iets dat een glimlach op het gezicht van jou en je partner zal toveren.

Ga (veilig) op pad
Onderzoek toont aan dat 1 op de 3 (33%) mensen zou kiezen voor een actieve date en ervoor zou kiezen om naar buiten te gaan. We weten dat even een frisse neus halen wonderen doet voor lichaam en geest. Een stadswandeling is niet alleen een prima optie als je niet samenwoont, maar is ook een goede gespreksaanzet op een eerste date.

Maak er een diner van
De helft van ons (49%) zou normaal gesproken uit eten gaan om Valentijnsdag te vieren. Plan in plaats daarvan om thuis samen een speciaal diner te koken en dek de tafel om je favoriete restaurant te repliceren. Als je niet fysiek samen kunt zijn, koop dan dezelfde ingrediënten of maaltijdbox en maak tegelijkertijd het avondeten ‘samen’.

Het draait allemaal om sfeer deze Valentijnsdag
Verras je partner met het bepalen van de sfeer. Of het nu gaat om kaarsen, een speciale afspeellijst of een throwback-cocktail, het is belangrijk om de sfeer te creëren voor de Valentijnsdag die je zou willen, zelfs als de omstandigheden ervoor zorgen dat je niet samen kunt zijn. Geuren en geluiden kunnen een positieve invloed hebben op de stemming van je partner in moeilijke tijden.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.