verzekeringen samenwonen

Tips voor een soepele verhuizing

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan heb je een hoop drukte en stress voor de boeg! Gelukkig kan je een aantal dingen doen om die verhuizing soepel te laten verlopen. Lees snel verder voor 7 handige tips voor je verhuizing.

Tip 1: Maak een planning
Koop een groot vel papier en gekleurde stiften en maak een planning. Zet erop wat er allemaal moet gebeuren voor de verhuizing en wie wat doet. Als je kinderen oud genoeg zijn is het een idee dat ze zelf hun kamer opruimen en uitzoeken wat ze niet meer nodig hebben. Zo is iedereen betrokken bij de verhuizing en komt niet alles op jouw schouders terecht. Daarnaast weet jij goed waar iedereen is in de voorbereiding van de verhuizing en heb jij een overzicht van wat er allemaal nog moet gebeuren.

Tip 2: Vergeet je nieuwe huis niet
Als je druk bent met het verhuizen uit je oude huis, vergeet je nogal eens dat er ook nog van alles moet gebeuren in je nieuwe huis. Komt die tegelzetter wel op tijd en is de slaapkamer wel af als jullie gaan verhuizen? Je verhuizing gaat al snel gepaard met een hoop stress. Maak ook voor je nieuwe huis een lijstje waarop staat wat er nog allemaal gedaan moet worden. Vaak helpt het ook om prioriteiten te stellen. Het schilderen van de muur in de woonkamer kan in principe ook als je er al woont, net zoals het afkitten van de tweede badkamer op zolder. Door alles in perspectief te stellen en ervoor te zorgen dat de belangrijkste dingen af zijn als je verhuist, maak je het een stuk rustiger in je hoofd.

Tip 3: Begin alvast met opruimen
Ook al is je verhuizing nog ver weg, het is nooit te vroeg om alvast op te ruimen. Kijk per kamer in huis wat er mee gaat naar het nieuwe huis en wat naar de kringloopwinkel kan. Neem hier de tijd voor, zodat je een goed overzicht hebt van wat je allemaal meeneemt naar je nieuwe huis. Zo creëer je overzicht in de chaos en krijg je een opgeruimd gevoel.

Tip 4: Doe onderzoek naar verschillende verhuisbedrijven
Er zijn heel veel verhuisbedrijven in Nederland, die allemaal graag jouw verhuizing voor je doen. Vraag offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven en leg de offertes naast elkaar. Zo heb je een goed overzicht van de verschillende kosten van een verhuisbedrijf en wat er inbegrepen zit in de prijs. Zo kies je voor het verhuisbedrijf dat het best bij jou past.

Tip 5: Meet je grote meubels op
Door je grote meubels goed op te meten, weet je of ze door het trappengat naar beneden kunnen of dat er een verhuislift nodig is. Het is vervelend als je kort voor de verhuizing of op de dag zelf erachter komt dat je prachtige kast niet door het trappengat naar beneden kan. Weet je niet zeker of je een verhuislift nodig hebt? Overleg dit voor de zekerheid met je verhuisbedrijf.

Tip 6: Nummer je verhuisdozen
In de chaos van een verhuizing komen dozen niet op de juiste plek terecht en weet je niet goed meer wat er in welke doos zit. Door van tevoren elke kamer in je nieuwe huis een nummer te geven en dit nummer op de bijbehorende verhuisdoos te zetten, voorkom je een wirwar van dozen.

Tip 7: Planmatig uitpakken
Als je verhuist, wil je zo snel mogelijk dat alles is uitgepakt en op zijn ideale plek staat. Door als een bezetene uit te pakken, creëer je een onnodige chaos voor jezelf. Ga dus planmatig te werk en ga van kamer naar kamer. Begin bijvoorbeeld bij de slaapkamers van de kinderen en die van jou en ga daarna door met de keuken en de woonkamer. Zo hou je het zo overzichtelijk mogelijk voor jezelf.

Lees ook: zo kom je aan betaalbare woonruimte na de scheiding

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.