moeder en kind

Tips voor een happy life als single moeder

Het leven als alleenstaande moeder kan vaak stressvol, veeleisend en hectisch zijn, ongeacht hoe je een single moeder bent geworden (sommige moeders zijn gescheiden, anderen zijn weduwe en anderen hebben bewust voor het alleenstaande moederschap gekozen). Hoe dan ook, we willen allemaal een gelukkig leven. Daarom hebben we hier wat dingen op een rij gezet die je nodig hebt.

Iemand om op terug te vallen

Alle alleenstaande ouders hebben hulp nodig – of het nu gaat om iemand om op de kinderen te passen of om gewoon iemand om mee te praten als je het eventjes niet meer aan kan. Hoewel het verleidelijk kan zijn om alles alleen aan te pakken, vraag je vrienden en familieleden om hulp als je het nodig hebt.

Houd een dagelijkse routine aan

Probeer op regelmatige tijdstippen maaltijden, klusjes, bedtijd en andere dingen voor het gezin in te plannen, zodat je kind precies weet wat hij elke dag kan verwachten. Een consistente routine helpt je kind zich veiliger voelen en helpt jou je georganiseerder te voelen.

Krijg grip op je financiën

Een gezin onderhouden van één inkomen, of vertrouwen op alimentatie van een ex-partner, kan een van de moeilijkste aspecten van ouderschap zijn. Daarom is het belangrijk om stappen te nemen om je geld te budgetteren, leren over langetermijninvesteringen, en, indien mogelijk, je inkomen te vergroten door bij te leren of een andere baan te zoeken.

Laat de andere ouder toe

Als de vader nog in het beeld is, en hij wil enige vorm van voogdij delen, laat het dan toe. Ook als hij bijvoorbeeld een keer ’s avonds langs wilt komen om een verhaaltje voor te lezen. Kinderen willen hun vader zien, en dit stelt hem in staat om verantwoordelijkheden op zich te nemen. Als de vader niet in beeld is, erken dan dat er een vader is. Praat er met je kinderen over, en blijf niet woedend. Dit kan je kind en jou pijn doen. Het loslaten kan je alleen maar helpen om op de lange termijn gelukkiger te zijn.

Neem tijd voor je kinderen

Hoewel je het altijd druk hebt, moet je elke dag tijd vrijmaken om van je kinderen te genieten. Daar draait het ouderschap om. Breng tijd door met spelen, lezen, wandelen of gewoon samen naar de televisie kijken. En concentreer je op de liefde tussen jullie en op je relatie als familie.

Neem tijd voor jezelf

Het is ook belangrijk om tijd voor jezelf in te plannen. Zelfs als het iets is dat zo eenvoudig is als het lezen van een boek, een warm bad nemen of een praatje maken met een vriendin, een klein beetje persoonlijke tijd geeft je de gelegenheid om bij te tanken.

Accepteer dat je geen partner nodig hebt om je kinderen een goed leven te geven

Zou het leuk zijn om een levenspartner te hebben? Natuurlijk, maar het is niet verplicht. Het betekent niet dat je kinderen het zullen missen als er geen tweede ouder is. Het betekent wel dat het misschien moeilijker voor je is, maar dat betekent niet dat je een partner nodig hebt voor jou of je kinderen om gelukkig te zijn. Dus als je je schuldig voelt, probeer er dan overheen te komen.

Accepteer dat je best goed genoeg is

Je kunt niet perfect zijn en je zult ook niet alles perfect doen. Het is goed om te huilen. Het is oké om een slechte dag te hebben. Het is prima om fouten te maken. Als je begint te accepteren dat je beste pogingen goed genoeg zijn, zul je gelukkiger zijn en dat geldt ook voor je kleintjes. Het feit dat je dag in dag uit opstaat en het allemaal opnieuw doet, maakt je een geweldige moeder!

Blijf positief

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door alle verantwoordelijkheden en eisen van het alleenstaand ouderschap. Bovendien ervaar je de pijn van een echtscheiding of de dood van een echtgenoot. Ondanks al je eigen gevoelens, is het echter belangrijk om een ​​positieve houding aan te nemen, omdat je kinderen worden beïnvloed door je humeur. De beste manier om met stress om te gaan, is door regelmatig te bewegen, goed te eten, voldoende rust te nemen en een balans te vinden in je leven.

Bron: Womenonline

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!