Tips voor een geslaagde skivakantie

Vol enthousiasme stap je in de auto, bus, trein of vliegtuig naar jouw wintersportbestemming. Je gaat tenslotte met een heleboel andere singles een groot, sportief avontuur tegemoet! Maar om te voorkomen dat je met de eerste gipsvlucht naar huis mag hebben wij nog een aantal handige tips voor je.

 

Ongeoefend op de piste gaan staan is vragen om problemen. Bouw vooraf je conditie op. Vooral de beenspieren krijgen het zwaar te verduren tijdens het skiën. Ga vooraf zwemmen, fietsen, joggen of ga eerst in Nederland overdekt wat oefenen. Eenmaal op de plaats van bestemming? Start de dag dan met een warming-up van een minuut of vijf en sluit de skidag af met een cooling down van enkele minuten.

Wie kent ze niet, de horror skiverhalen? Dat je misschien ten val komt en nare botbreuken oploopt is één ding, maar zonder goede reisverzekering ben je helemaal ver van huis! Kijk daarom goed naar de polisvoorwaarden voordat je op reis gaat. Let met name op de vergoedingen met de helikopter vanaf de piste en het vervoer naar huis.

Après skiën is een van de leukere momenten op de dag. Zorg er wel voor dat je, ondanks het misschien forse alcoholgebruik, niet té laat in je bed rolt. De volgende ochtend met een kater op de piste staan is zeker niet aan te raden en behalve dat, erg ongezellig voor je medereizigers.

In het winterzonnetje skiën is heerlijk, maar pas op voor sneeuwblindheid. Dit treedt op als de ogen te lang aan door de sneeuw gereflecteerd zonlicht wordt blootgesteld. De UV stralen veroorzaken dan een ontsteking aan het hoornvlies en oogbindvlies. Draag daarom altijd een goede skibril.

Skikleding moet er voor velen mooi en trendy uitzien. Daar is op zich niks mis mee maar bedenk wel dat je de hele dag op pad bent. Het moet dus ook functioneel en vooral lekker comfortabel zijn. Het weer in de bergen kan snel omslaan. Kleding in meerdere lagen geeft de beste isolatie en heeft als voordeel dat als het warmer wordt, je makkelijker iets uit kunt trekken. Een lekker warme muts en handschoenen zijn niet alleen comfortabel maar ook veilig.

Regels op de skipisteOm de veiligheid op de pisten te vergroten heeft de Internationale Ski Federatie (FIS) “verkeersregels” opgesteld. De regels zijn bedoeld voor een verantwoord gedrag van skiër, snowboarder en langlaufer en ter voorkoming van ongelukken. Helaas kennen veel wintersporters deze regels niet, of handelen er in ieder geval niet naar. Lees daarom..

De 10 regels van de skipiste:

1. Op andere pistegebruikers letten. Iedere skiër en snowboarder moet zich dusdanig gedragen, dat hij anderen niet in gevaar brengt en schade berokkent.
2. Beheersing van snelheid en ski- en boardstijl. Iedereen op de piste moet op zicht skiën en boarden. Snelheid en stijl moeten aangepast zijn aan drukte op de piste, kunnen, terrein-, sneeuw- en weersomstandigheden.
3. Keuze van het spoor. De achterop komende skiër en snowboarder moet zijn spoor over de piste dusdanig kiezen, dat in te halen pistegebruikers niet in gevaar gebracht worden.
4. Inhalen. Er mag boven, onder, links en rechts ingehaald worden, maar altijd op voldoende afstand om de in te halen skiër of snowboarder genoeg ruimte behoudt om zijn bewegingen te kunnen maken.
5. Op de piste gaan en verder gaan. Iedere skiër en snowboarder die een piste op wil gaan of na een stop z’n afdaling wil hervatten, moet zich er van overtuigen, dat dit zonder gevaar voor zichzelf en anderen kan.
6. Stoppen. Het is verboden zonder noodzaak te stoppen op smalle of onoverzichtelijke plaatsen van een piste. Een gevallen skiër of snowboarder moet zulke plaatsen zo snel mogelijk vrij maken.
7. Klimmen en dalen. Te voet klimmen of afdalen moet aan de kant van de piste geschieden.
8. Aanwijzingen opvolgen. Iedere pistegebruiker moet zich aan de markering en aanwijzingen op de borden langs en op de piste houden.
9. Verplicht helpen. Bij ongelukken is iedere skiër en snowboarder verplicht hulp te verlenen.
10. Legitimatieplicht. Iedere skiër, betrokkene of getuige en verantwoordelijk of niet, moet zich in geval van een ongeval op de piste kunnen legitimeren. (bron wintersporteuropa.nl)

De beste wintersportvakanties voor singles vind je op onze Wintersport Special

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten