11 tips eerste date

Tips voor een geslaagde 2e date

Leuke eerste date gehad en je kijkt reikhalzend uit naar de tweede? Dan kan je wel wat tips gebruiken. Een tweede date is soms nog spannender dan een eerste afspraakje. Een ding is zeker, je vindt elkaar leuk genoeg om opnieuw af te spreken. De eerste stap op weg naar een relatie is genomen.

Wat te doen op een tweede date

Waarschijnlijk zijn jullie tijdens de eerste date ergens een kop koffie gaan drinken, heb je van een lekkere lunch genoten, een borrelafspraak gemaakt of samen uit eten geweest. Het was vooral verkennen en elkaar aftasten. Nu je toe bent aan een tweede afspraakje is het leuk om elkaar in een andere omgeving beter te leren kennen. Doe dus iets anders dan de eerste keer. Maak een lekkere bos of strandwandeling, ga naar de dierentuin, bezoek een leuke expositie, geniet van een zomerse picknick of ga in de winter naar de ijsbaan. Als het iets is wat jullie beiden leuk vinden, dan zal je zien dat een tweede date heel ontspannen verloopt.

Tijdig afscheid

Laat een tweede date iets langer duren dan een eerste maar ook weer niet te gek lang. Een middag samen optrekken geeft je prima de gelegenheid om de ander nog wat beter te leren kennen. Bouw het rustig op, geef jezelf en elkaar de tijd om te wennen en verkennen. Te hard van stapel lopen geeft meestal berouw achteraf. Door aan het begin van de avond afscheid te nemen en gewoon lekker naar je eigen huis te gaan geef je elkaar de tijd om alle indrukken te verwerken en je te verheugen op de volgende date.

In de wolken

Ben je na die eerste date al verliefd? Dan doe je er goed aan om dit nog eventjes voor jezelf te houden. Binnen een paar dates al opbiechten dat je vlinders in je buik hebt en tot over je oren verliefd komt op veel mannen en vrouwen nogal wanhopig over. Het schrikt af en wordt doorgaans als weinig aantrekkelijk ervaren. Nu hoef je geen ijskonijn of hard to get te spelen, maar doseren kan geen kwaad. Het is prima om te laten merken dat je de ander erg leuk vindt en dat uitspreken is ook prima. Maar de woorden verliefdheid en liefde kan je beter bewaren voor een volgende fase.

Contact

Als je iemand heel erg leuk vindt dan wil je hem of haar natuurlijk zo snel mogelijk weer zien. Toch doe je er goed in om het contact tussen jullie een beetje te doseren. Zoek afleiding en grijp niet ieder moment aan om hem of haar een berichtje te sturen.  Een tweede date hoeft dus niet binnen een paar dagen op de eerste te volgen.  Zoals gezegd, té graag willen heeft weinig tot geen sexappeal. Even wachten heeft nog een voordeel. Als je elkaar eventjes moet missen dan groeit het verlangen naar een volgende ontmoeting als vanzelf. Doe er je voordeel mee!

Redactie Singlessite.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam