singlereizen

Tips voor de reizende vrijgezel

Heel wat vrijgezellen vinden het vreselijk om alleen op reis te gaan. Je moet een toeslag betalen voor je kamer, alleen op de foto staan en je voelt je soms een stuk onveiliger. En toch mag dat volgens ons geen reden zijn om thuis te blijven.

Enkele tips om ook van je single reis een onvergetelijke ervaring te maken!

Vraag 1: Hoe kies ik de juiste bestemming?

Eerst en vooral mag je niet vergeten dat je niet de enige bent die alleen op reis gaat. Er is geen enkele plaats waar je als solo reiziger niet naartoe kan, maar sommige bestemmingen zijn interessanter.

Reizigers die voor het eerst alleen vertrekken, kiezen best voor een land waar ze een taal spreken die je verstaat. Aanraders zijn Engelstalige bestemmingen zoals Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië, die bekend staan om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Ook in Thailand en Vietnam zal je ongetwijfeld goed ontvangen worden.

Vraag 2: Hoe kan ik in contact komen met andere reizigers?

Praat voor je vertrekt over je reisplannen op Facebook, Twitter en andere sociale netwerksites. Misschien is er wel een oude vriend die toevallig in Parijs passeert als jij daar ook bent. Of misschien heeft één van je collega’s familie in India, dichtbij het yogacentrum waar je een verblijf geboekt hebt.

Je kan natuurlijk ook even een kijkje nemen op couchsurfing.org. Zelfs wanneer je niet geïnteresseerd bent in een gratis overnachting bij iemand thuis, kan je via deze website in contact komen met mensen van over de hele wereld.

Ten slotte kies je best ook voor een strategische plaats om te overnachten. In grote hotelketens verkiezen mensen meestal het comfort van hun eigen privékamer, terwijl je in Bed&Breakfasts of jeugdherbergen veel meer kans hebt om iemand te leren kennen.

Vraag 3: Hoe bespaar ik geld?

Voor solo reizigers nemen de verblijfskosten ongetwijfeld de grootste hap uit je budget. Als single betaal je namelijk bijna twee keer zoveel, want de meeste hotels berekenen hun kamerprijzen op basis van een dubbele bezetting. Wees echter niet bang om te onderhandelen over het supplement voor een eenpersoonskamer. Beargumenteer dat je als enkeling minder elektriciteit en water gebruikt en dat je bij het ontbijt minder eet dan twee gasten.

Bovendien zijn er ook steeds meer reisorganisatoren die kortingen of speciale prijzen aanbieden voor vrijgezelle reizigers. Kijken en vergelijken is de boodschap!

Vraag 4: Hoe zorg ik ervoor dat ik niet alleen moet eten?

Dit zou wel eens de grootste angst voor solo reizigers kunnen zijn. Het gaat zelfs zo ver dat er voor deze ‘ziekte’ een officiële diagnose kan worden gesteld: de solomangarefobie. Nochtans is het niet zo moeilijk om gezelschap te vinden.

Als je gaat eten in een restaurant, kies je best niet voor een gewoon tafeltje. Neem liever plaats aan de bar, want daar hangen altijd mensen rond die een praatje willen maken: andere mensen die alleen eten, vaste klanten of zelfs de barman. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de restaurantscène over te slaan en gewoon iets af te halen.

Vraag 5: Is alleen reizen wel veilig?

Om zo weinig mogelijk risico te lopen, hou je het best rekening met de volgende tips.

(1) Laat niet zien dat je bang bent. Hou je schouders recht en loop zelfverzekerd rond. Pickpockets kiezen altijd voor makkelijke slachtoffers.

(2) Blijf alert. Enkele seconde onoplettendheid zijn voor een dief al genoeg om je handtas te pikken.

(3) Pas je schema aan. Als je ’s avonds niet meer wil buiten wil rondlopen, doe dat dan niet. Zorg ervoor dat je overdag alles gezien hebt en maak van je lunch de belangrijkste maaltijd van de dag.

(4) Vermijd flirten. Aan jonge vrouwen die alleen reizen wordt vaak gezegd dat ze beter een valse trouwring dragen, zodat mannen weten dat ze bezet zijn.

(5) Volg je gevoel. Als je denkt dat je in een onveilige situatie terechtgekomen bent, maak dan dat je onmiddellijk wegkomt.

Vraag 6: Hoe zorg ik ervoor dat ik achteraf kan pronken met mijn vakantiekiekjes?

Het spreekt voor zich dat je niet iedereen je fototoestel kan toevertrouwen. Daarom investeer je beter in een een XShot Camera Extender, een metalen staaf die je kan bevestigen aan je fototoestel en fungeert als een extra-lange arm. Als je dan ook nog leert werken met de timer van je camera, zal niemand ooit weten dat je de foto’s zelf gemaakt hebt.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?