Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
solo op reis
17 maart 2019

Tips voor de reizende single

Heel wat singles vinden het maar niks om alleen op reis te gaan. Je moet een toeslag betalen voor je kamer, je staat alleen op de foto, voelt je niet altijd overal even veilig en last but not least, je vindt het gewoon een stuk minder gezellig. Toch mag dat volgens ons geen reden zijn om thuis te blijven.

Enkele tips om ook van je single reis een onvergetelijke ervaring te maken!

Vraag 1: Hoe kies ik de juiste bestemming?

Eerst en vooral mag je niet vergeten dat je niet de enige bent die alleen op reis gaat. Er is geen enkele plaats waar je als solo reiziger niet naartoe kan, maar sommige bestemmingen zijn interessanter.

Reizigers die voor het eerst alleen vertrekken, kiezen best voor een land waar ze een taal spreken die je verstaat. Aanraders zijn Engelstalige bestemmingen zoals Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië, die bekend staan om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Ook in Thailand en Vietnam zal je ongetwijfeld goed ontvangen worden.

Vraag 2: Hoe kan ik in contact komen met andere reizigers?

Praat voor je vertrekt over je reisplannen op Facebook, Twitter en andere sociale netwerksites. Misschien is er wel een oude vriend die toevallig in Parijs passeert als jij daar ook bent. Of misschien heeft één van je collega’s familie in India, dichtbij het yogacentrum waar je een verblijf geboekt hebt.

Je kan natuurlijk ook even een kijkje nemen op couchsurfing.org. Zelfs wanneer je niet geïnteresseerd bent in een gratis overnachting bij iemand thuis, kan je via deze website in contact komen met mensen van over de hele wereld.

Ten slotte kies je best ook voor een strategische plaats om te overnachten. In grote hotelketens verkiezen mensen meestal het comfort van hun eigen privékamer, terwijl je in Bed&Breakfasts of jeugdherbergen veel meer kans hebt om iemand te leren kennen.

Vraag 3: Hoe bespaar ik geld?

Voor solo reizigers nemen de verblijfskosten ongetwijfeld de grootste hap uit je budget. Als single betaal je namelijk bijna twee keer zoveel, want de meeste hotels berekenen hun kamerprijzen op basis van een dubbele bezetting. Wees echter niet bang om te onderhandelen over het supplement voor een eenpersoonskamer. Beargumenteer dat je als enkeling minder elektriciteit en water gebruikt en dat je bij het ontbijt minder eet dan twee gasten. Bovendien zijn er ook steeds meer reisorganisatoren die kortingen of speciale prijzen aanbieden voor vrijgezelle reizigers. Kijken en vergelijken is de boodschap!

Vraag 4: Hoe zorg ik ervoor dat ik niet alleen moet eten?

Dit zou wel eens de grootste angst voor solo reizigers kunnen zijn. Het gaat zelfs zo ver dat er voor deze ‘ziekte’ een officiële diagnose kan worden gesteld: de solomangarefobie. Nochtans is het niet zo moeilijk om gezelschap te vinden.

Als je gaat eten in een restaurant, kies je best niet voor een gewoon tafeltje. Neem liever plaats aan de bar, want daar hangen altijd mensen rond die een praatje willen maken: andere mensen die alleen eten, vaste klanten of zelfs de barman. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de restaurantscène over te slaan en gewoon iets af te halen.

Vraag 5: Is alleen reizen wel veilig?

Om zo weinig mogelijk risico te lopen, hou je het best rekening met de volgende tips.

(1) Laat niet zien dat je bang bent. Hou je schouders recht en loop zelfverzekerd rond. Pickpockets kiezen altijd voor makkelijke slachtoffers.

(2) Blijf alert. Enkele seconde onoplettendheid zijn voor een dief al genoeg om je handtas te pikken.

(3) Pas je schema aan. Als je ’s avonds niet meer wil buiten wil rondlopen, doe dat dan niet. Zorg ervoor dat je overdag alles gezien hebt en maak van je lunch de belangrijkste maaltijd van de dag.

(4) Vermijd flirten. Aan jonge vrouwen die alleen reizen wordt vaak gezegd dat ze beter een valse trouwring dragen, zodat mannen weten dat ze bezet zijn.

(5) Volg je gevoel. Als je denkt dat je in een onveilige situatie terechtgekomen bent, maak dan dat je onmiddellijk wegkomt.

Vraag 6: Hoe zorg ik ervoor dat ik achteraf kan pronken met mijn vakantiekiekjes?

Het spreekt voor zich dat je niet iedereen je dure fototoestel kan toevertrouwen. Daarom investeer je in een een Camera Extender, een metalen staaf die je kan bevestigen aan je fototoestel en fungeert als een extra-lange arm. Als je dan ook nog leert werken met de timer van je camera, zal niemand ooit weten dat je de foto’s zelf gemaakt hebt.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Me time! Deze leuke dingen wil je graag beleven wanneer je solo reist

Solo reizen is zeker de moeite waard. Blijf lezen als je...

In dit land kun je het beste op vakantie als single vrouw

Vrouw, single en vakantieplannen? Dan wil je behalve een mooie reis...

35 procent van de singles boekt vakantie lastminute

Struin jij ook al maanden vantevoren het internet af op zoek...

Voor het eerst alleen op reis: 13 tips

Voor het eerst alleen op reis? Dat is natuurlijk best een...

Singlereizen: het is echt niet voor iedere single je-van-hét

Twijfel je nog over het type vakantie, of je alleen of...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie