daten expat tips smipe

Tips voor daten met een expat

In een willekeurige kroeg ben je aan de praat geraakt met een expat en je kon zijn Engelse accent, Scandinavische blonde lokken of Mediterrane mysterieuze ogen maar moeilijk weerstaan. Nu staat je een roerige tijd te wachten; want daten is al knap lastig en al helemaal als het met iemand is die is opgegroeid in een andere cultuur. Lees verder als je wilt weten hoe je jezelf door deze periode van onzekerheid en cultuurbotsingen heen slaat.

Als jij dacht dat ‘gewoon’ daten al moeilijk was, dan heb je klaarblijkelijk nog nooit een afspraakje gehad met iemand die is opgegroeid in een andere cultuur. Hoewel expats vaak al gewend zijn geraakt aan de Nederlandse bedrijfscultuur, kunnen ze er voor ons aparte gewoontes op na houden. Kijk er maar niet vreemd van op als een Fransman tijdens een lunchdate een compleet 3-gangen menu besteld, als een Engelse de volgende ochtend worstjes op je bord legt en wanneer een Zweed je in de winter uitnodigt voor een barbecue. En dan hebben we het nog over West-Europeanen, kun je nagaan waar nog exotischere mensen mee aankomen zetten.

Voorbereiding

Wanneer je een eerste date hebt met iemand die net nieuw in Nederland is, kun je maar beter afspreken op een plek die hij daadwerkelijk weet te vinden. Natuurlijk heeft niemand zin om midden op de Dam tussen de duiven op een afspraakje te wachten, maar een uur lang eenzaam aan de bar hangen omdat hij dat ene net geopende hipstertentje niet kan vinden, is ook geen pretje. Dat jullie vervolgens in een treintje achter elkaar aanfietsen omdat hij als onervaren verkeersdeelnemer niet naast je durft te fietsen, moet je ook maar voor lief nemen.

Pas op!

De meeste mensen die tijdelijk in het buitenland wonen, worden een leukere versie van zichzelf. In Nederland is hij hoogstwaarschijnlijk avontuurlijker, gaat elke avond wat hips doen en drinkt veel koffie buiten de deur. Er bestaat echter een grote kans dat een avontuurlijke wereldburger in zijn eigen stad (of dorp – ‘I’m from London’ blijkt vaak ‘ I’m from Luton’ te betekenen) een behoorlijke saaie Piet is die alleen maar op de bank hangt.

Als dit niet zo is en jouw expat super leuk blijkt te zijn, dan moet je hem of haar zeker niet laten gaan. Een relatie met iemand die uit je sociale groep komt, kan je leven verrijken en je geest verruimen. Toch moet aan iedere relatie gewerkt worden. Met behulp van de persoonlijkheidsanalyses van Smipe ontdek je in welke opzichten jullie perfect bij elkaar passen en waar jullie samen nog aan kunnen werken. Probeer het ook eens!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam