Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
dumpen
23 december 2017

Tips voor daten in het digitale tijdperk

Moest je twintig jaar geleden nog nerveus vragen of de ander met je op date wilt, nu kan dat een stuk gemakkelijker via diverse apps. Veel gesprekken beginnen tegenwoordig vaak via een tekstberichtje, maar hoe moet je beginnen?

Daten in het digitale tijdperk

Aziz Ansari ken je misschien als cabaretier of als acteur uit de hitseries Master of None of Parks & Recreation, maar de Amerikaan heeft ook een boek geschreven over daten in het digitale tijdperk. Voor het boek, Moderne Romantiek, sprak Ansari samen met socioloog Eric Klinenberg met honderden mensen over heel de wereld over de manier waarop zij hun toekomstige partner zoeken. Daaruit rolde onder meer dat veel mensen het moeilijk vinden om een berichtje op te stellen voor hun toekomstige date. Ansari geeft in het boek enkele tips.

Wacht niet met je eerste berichtje

Stel je ontmoet iemand die je leuk vindt, stuur dan nog dezelfde dag een berichtje. Zo behoud je momentum: je moet immers het ijzer smeden als het heet is. Een vrouw heeft niet voor niks haar nummer aan jou gegeven, dus er is een grote kans dat zij jou in de eerste instantie ook leuk vindt.

Vermijd ‘Hoi’ en maak er iets persoonlijks van

Volgens Ansari en Klinenberg krijgen vrouwen vaak ‘hoi’ als een eerste berichtje. Doe dat niet, adviseren de deskundigen. Zo’n berichtje ontbreekt elke vorm van inspiratie. Maak er iets persoonlijks van en denk even iets langer na voordat je een berichtje stuurt. Zoek naar een aanknopingspunt, neem bijvoorbeeld iets waarover je het eerder hebt gehad. Laat de ander weten dat je daadwerkelijk hebt geluisterd in een eerder gesprek.

Probeer scherp te blijven

Door een dosis humor aan je berichtjes toe te voegen, kun je je concurrentie een stap voor zijn. Hou het luchtig, maar ga ook niet te ver. Sarcasme komt soms moeilijk over via tekst.

Stuur niet meteen iets terug, maar wacht ook niet te lang

Ansari en Klinenberg concluderen dat direct reageren op berichtjes kan overkomen als wanhopig. Een paar uur wachten met een reactie kan je doen laten overkomen alsof je met andere dingen bezig bent. Maar wacht ook niet te lang: dat laat mogelijk juist zien dat je niet geïnteresseerd bent.

Bron: AskMen

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Meer dan helft singles durfde afgelopen jaar niemand aan te spreken

Singles durven steeds minder vaak op iemand af te stappen. Meer...

Singles en Valentijnsdag: leuke tips!

Heb je zin om er op uit te gaan rondom Valentijnsdag,...

10 flirt tips voor tijdens het uitgaan

Ondanks het virtuele geflirt op datingapps en datingsites zijn er natuurlijk...

Singles ontmoeten: de beste TIPS

Wanneer je single bent is het soms lastig om andere singles...

Zo begin je een gesprek met een onbekende

Zomaar een gesprekje aanknopen is lang niet voor iedereen eenvoudig. Want...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie