dumpen

Tips voor daten in het digitale tijdperk

Moest je twintig jaar geleden nog nerveus vragen of de ander met je op date wilt, nu kan dat een stuk gemakkelijker via diverse apps. Veel gesprekken beginnen tegenwoordig vaak via een tekstberichtje, maar hoe moet je beginnen?

Daten in het digitale tijdperk

Aziz Ansari ken je misschien als cabaretier of als acteur uit de hitseries Master of None of Parks & Recreation, maar de Amerikaan heeft ook een boek geschreven over daten in het digitale tijdperk. Voor het boek, Moderne Romantiek, sprak Ansari samen met socioloog Eric Klinenberg met honderden mensen over heel de wereld over de manier waarop zij hun toekomstige partner zoeken. Daaruit rolde onder meer dat veel mensen het moeilijk vinden om een berichtje op te stellen voor hun toekomstige date. Ansari geeft in het boek enkele tips.

Wacht niet met je eerste berichtje

Stel je ontmoet iemand die je leuk vindt, stuur dan nog dezelfde dag een berichtje. Zo behoud je momentum: je moet immers het ijzer smeden als het heet is. Een vrouw heeft niet voor niks haar nummer aan jou gegeven, dus er is een grote kans dat zij jou in de eerste instantie ook leuk vindt.

Vermijd ‘Hoi’ en maak er iets persoonlijks van

Volgens Ansari en Klinenberg krijgen vrouwen vaak ‘hoi’ als een eerste berichtje. Doe dat niet, adviseren de deskundigen. Zo’n berichtje ontbreekt elke vorm van inspiratie. Maak er iets persoonlijks van en denk even iets langer na voordat je een berichtje stuurt. Zoek naar een aanknopingspunt, neem bijvoorbeeld iets waarover je het eerder hebt gehad. Laat de ander weten dat je daadwerkelijk hebt geluisterd in een eerder gesprek.

Probeer scherp te blijven

Door een dosis humor aan je berichtjes toe te voegen, kun je je concurrentie een stap voor zijn. Hou het luchtig, maar ga ook niet te ver. Sarcasme komt soms moeilijk over via tekst.

Stuur niet meteen iets terug, maar wacht ook niet te lang

Ansari en Klinenberg concluderen dat direct reageren op berichtjes kan overkomen als wanhopig. Een paar uur wachten met een reactie kan je doen laten overkomen alsof je met andere dingen bezig bent. Maar wacht ook niet te lang: dat laat mogelijk juist zien dat je niet geïnteresseerd bent.

Bron: AskMen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam