Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
zomervakantie voor singles
7 september 2018

Tips voor alle vakantiegangers

Als je op reis vertrekt, voor een korte of lange tijd, wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Je hoeft niet per se je route uitgestippeld te hebben maar je wilt natuurlijk niks vergeten en ook geen blunders begaan. Met deze tips vergeet je niets en ben je goed voorbereid.

 1. Koop een kleine tas of handbagage

Door een kleine rugzak of handbagage te kopen, zal je nooit problemen hebben aan de gate. Je wordt zeker niet tegengehouden omdat je tas een centimeter te breed is.

Door een kleine tas aan te schaffen, word je ook gedwongen om licht in te pakken en niet te veel spullen mee te nemen. Mensen hebben de neiging om alle ruimtes in een koffer vol te steken, dus als je een kleine tas meeneemt, zal je ook minder nutteloze spullen meenemen.

Als je gaat shoppen voor een handbagage of stevige reisrugzak, kies je best voor een iets duurdere die jaren meegaat. Het is niet de bedoeling om volgend jaar weer in de winkel te staan voor een tas. Investeer in een stevige (iets duurdere) tas en je zit zeker goed voor een paar jaar.

 1. Neem niet te veel mee

Als we op reis gaan, hebben we de neiging om veel mee te nemen. In geval van warm of koud weer, in geval van regen, als je dan toch wil uitgaan … Zoek op voorhand het weer op en neem gewoon een extra trui mee voor als het wat afkoelt.

Daarnaast weet je waarschijnlijk wel wat je op reis gaat doen. Ga je veel weg, ga je meer bezienswaardigheden bezoeken, ga je op avontuur of ga je op strandvakantie? Hou er rekening mee. Wat je ook kan doen, is een lijstje maken met wat je moet meenemen afhankelijk van je activiteiten en het weer. Hierdoor ga je niet voor verrassingen staan en ben je goed voorbereid.

Je moet ook goed onthouden dat het niet erg is om af en toe eenzelfde broek of trui aan te trekken. Als je 5 dagen op reis bent, is het zeker niet nodig om 5 verschillende outfits mee te nemen.

 1. Cash op zak

Wat je ook doet, vertrek nooit op reis zonder cash op geld. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Zorg er altijd voor dat je je geld op een andere plaats dan in je portefeuille houdt. Stel je verliest je portefeuille, dan heb je nog cash waarmee je terug thuis geraakt.

We kunnen niet goed zeggen hoeveel geld je cash moet meenemen, dat moet je zelf een beetje bekijken. Maar het is geen slecht idee om minstens 150 euro op je hotelkamer te houden. Het is ook slim om een tweede bankkaart of kredietkaart mee te nemen en op je kamer te houden. Hierdoor zit je zeker safe.

 1. Laat soms wat achter op je kamer

Als je op reis bent, is het niet nodig om je rugzak of handtas vol te steken met spullen die je uiteindelijk niet nodig hebt. Als je bijvoorbeeld uitgaat, heb je enkel wat geld en je identiteitskaart nodig. Waarom zou je zelfs je bankkaart of fototoestel moeten meenemen? Nergens voor nodig.

Het is ook heel handig om je spullen op te splitsen. Je kan bijvoorbeeld je smartphone in een hoesje met kaarthouder steken en je bankkaart zo meenemen. Zo moet je niet heel je portefeuille meesleuren en de het risico lopen om al je kaarten nadien opnieuw te moeten aanvragen.

 1. Lach om je blunders

Als je op reis gaat, maak je waarschijnlijk wel het één en het ander mee. Iedereen maakt wel eens domme blunders en foute keuzes. Wat je ook doet, schaam je niet en neem je fouten op reis niet te serieus. Probeer maar eens goed te lachen met wat je is overkomen en zeg maar tegen jezelf of reisgezelschap dat het typisch is dat zoiets je overkomt.

Tegenslag gebeurt nu eenmaal op reis. Dus laat je zeker niet doen en probeer positief te blijven. Je bent tenslotte op reis hé.

 1. Vraag het hostelpersoneel om informatie

Het personeel van een hostel houdt zich elke dag bezig met budgetreizigers. Zij weten precies waar je naartoe moet voor goedkope maaltijden, attracties en evenementen. Vaak zijn dat ook mensen die in de stad wonen, dus kennen ze de regio heel goed.

Als je in een hostel verblijft, kan je gemakkelijk een vraag stellen aan de balie. Maar ook als je ergens een hostel tegenkomt en even binnenloopt, kan je informatie kunnen vragen. Als je trouwens reist met een budget, moet je dit even lezen.

 1. Maak kennis met de lokale bevolking

Als je naar een ander land gaat, moet je zeker een gesprek aangaan met een lokale inwoner. Zorg ervoor dat je een lange tijd met die persoon kan spenderen en ga misschien samen iets doen. Hierdoor ga je misschien op unieke locaties komen en veel meer leren over het land en de cultuur.

In de meeste landen kan je wel communiceren in het Engels. Je zal er nog van versteld staan wat je allemaal kan zeggen door gewoon handgebaren en lichaamstaal te gebruiken.

 1. Leer wat over het land

De lokale bevolking zal het zeker waarderen als je op restaurant, op ho(s)tel of in een winkel simpele zinnetjes kan zeggen in hun taal. Denk maar aan een “Hallo”, “Tot ziens”, “Dank je wel!”, “Waar is het toilet?”. Zo’n zinnetjes kan je eigenlijk zelfs op het vliegtuig leren.

Daarnaast is het ook geen slecht idee om een geschiedenisboek (of -artikel) te lezen over je bestemming. Alle landen hebben een rijke cultuur en geschiedenis, en een bestemming wordt tien keer interessanter als je weet wat daar allemaal is gebeurd. Hierdoor zal je waarschijnlijk sneller interesse tonen in musea of geschiedkundige monumenten. Als je sommige verhalen achter bezienswaardigheden niet kent, is dat standbeeld maar gewoon één van de velen.

 1. Neem veel foto’s

Eerst en vooral willen we duidelijk maken dat je eerst moet genieten van je omgeving. Bekijk op je gemak de regio, de monumenten en bezienswaardigheden. Maar daarna is het echt wel tijd om je fototoestel of smartphone met goede camera vast te nemen.

Je zal sowieso door de mand vallen als toerist, maar who cares? Ben je op reis om er cool uit te zien? Neen! Neem maar fantastische foto’s zodat je een tof souvenirtje hebt voor nadien. Hier lees je enkele tips over hoe je de mooiste reisfoto’s maakt.

Het is ook heel verslavend om meteen foto’s te publiceren om sociale media. Maar eigenlijk kan je dat ook pas na je reis doen. Hierdoor zal je meer genieten van het moment en kan je nadien de mooiste foto’s selecteren om te tonen aan je volgers, vrienden en familie.

 1. Bezoekuurtje? Tijdens de lunchpauze of ‘s ochtends

Als je historische plekken en monumenten wil bezoeken, word je bijna altijd opgehouden door massa’s toeristen, toerbussen of reisgroepen. Er zijn twee momenten wanneer je iets moet bezoeken als je weinig toeristen wil tegenkomen.

Tijdens de lunchpauze gaan de meeste mensen eten. Het is net dan, wanneer je naar de populairste bezienswaardigheden moet gaan.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om heel vroeg in de ochtend te gaan. Wedden dat je dan de mooiste foto’s zal nemen?

 1. Uit eten: niet op toeristische plaatsen, niet elke dag, maar wel als lunch

Rond toeristische attracties moet je eigenlijk nooit gaan eten. Meestal zijn de erg drukke restaurants ook heel prijzig. Daarom kan je een algemene regel gebruiken: wandel vijf blokken verder en ga daar eten. Zo betaal je minder geld voor je maaltijd, kom je op een unieke plek en ontmoet je misschien zelfs de lokale bevolking.

Verder moet je ook onthouden dat je thuis ook niet elke dag uit eten gaat. Dus waarom zou je dat op reis doen? Op vakantie moet je jezelf natuurlijk wel verwennen, maar we gaan ook niet overdrijven hé? Probeer daarom af en toe eens boodschappen te doen en zelf een broodje te maken. Zo’n overpriced wafel is niet per se nodig, een kleine honger is snel opgelost met een appel of een banaan.

Als je toch minstens één keer per dag wil gaan eten op restaurants, ga je best lunchen. Je kan dezelfde gerechten eten als voor het diner, maar dan aan goedkopere prijzen. Ideaal om wat centen te besparen hé?

Bron: Newsmonkey

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Koningaap - Safarireizen

gerelateerde artikelen

Nederlandse vakantiegangers hebben maar weinig avontuurlijks in zich

Backpacken door verre oorden om zo veel mogelijk landen aan te...

5 tips om het meeste uit je vakantiebudget te halen

Bij het plannen van een reis worden vaak vele uren geïnvesteerd...

Corendon komt met de eerste Instagram rondreis

Corendon lanceert een Instagram Rondreis waarbij de vakantiegangers zoveel mogelijk Instagramwaardige...

Reistip: neem een ‘Italian Sabbatical met Airbnb

Gevestigd boven op een berg in de zuidelijke Italiaans provincie Matera...

Zo maak je van reizen je werk

Droom je ervan om van reizen je werk te maken? Niet...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie