online dating

Tips & Tricks voor online dating

Daten is vaak niet gemakkelijk, en al helemaal niet in tijden van Covid, wanneer cafés en bars maandenlang gesloten zijn. Gelukkig kan je wel volop nieuwe mensen leren kennen via dating-apps zoals Meetic, dat zich specialiseert in singles op zoek naar een vaste relatie. Deze succesvolle app deelt enkele handige tips & tricks om online daten nog vlotter te laten verlopen.

 

Wist je dat deze tijd van het jaar dé piekperiode is wat betreft online dating? Vergeet Valentijn of de zwoele zomermaanden, begin januari is traditioneel het moment waarop het grootste aantal mensen zich aanmeldt op dating-apps en sites en er lustig op los wordt gechat. De drukste dag valt vaak op de eerste of tweede zondag van het jaar 2021, die toepasselijk ‘Love Sunday’ werd gedoopt. Ben je zelf op zoek naar een serieuze relatie, dan is het nu dus het ideale moment om je kans te wagen en een dating-app zoals Meetic uit te proberen. Wie weet vier je de volgende feestdagen samen met de liefde van je leven!

Toch kan online daten voor sommigen onder ons nogal een uitdaging lijken, vooral als je pas je eerste stapjes zet in de wereld van dating-apps. In het verleden werd deze manier van mensen ontmoeten soms geassocieerd met oppervlakkige connecties die eerder leiden tot kortstondige hook-ups. Maar dating-apps zoals Meetic willen net mensen helpen die graag een serieuze relatie willen en op zoek zijn naar een manier om betekenisvolle ontmoetingen te beleven.

 

Om je een extra duwtje in de rug te geven, delen we daarom onze beste online dating-adviezen:

1/ Durf een gesprek te starten

Uit onderzoek blijkt dat dubbel zoveel mannen als vrouwen een gesprek beginnen op dating-apps. Als vrouw heb je dus het voordeel dat er niet van je verwacht wordt dat je de eerste stap zet. Maar het is natuurlijk wel de ideale manier om jezelf te onderscheiden en je match positief te verrassen.

2/ Wees niet te direct

Daten is zowel online als offline een ‘dans’ waarbij jij en je match elkaar beetje per beetje leren kennen. Let er daarbij op je niet al te direct bent, want uit een recente studie door Meetic blijkt dat 4 op 10 Vlamingen zich irriteert aan de directheid van sommige mensen, al zijn het vooral vrouwen die dit lastig vinden.

3/ Geef niet te snel op

Meer dan 7 op 10 gebruikers van dating-apps vertellen dat ze pas na langere chatsessies kunnen bepalen of er een klik is met hun gesprekspartner. Geef er dus niet na enkele korte gesprekjes al de brui aan, maar probeer een langere conversatie aan te gaan. Op die manier kan je veel beter inschatten of er iets tussen jullie kan groeien.

4/ Wees oprecht

Natuurlijk is het verleidelijk om je een beetje ‘anders’ voor te doen om je match te plezieren, maar oprechtheid is erg belangrijk om elkaar echt goed te leren kennen, wees dus eerlijk. Gelukkig geeft de meerderheid van Vlaamse singles aan dat ze zich oprecht gedragen op datingsites, en 6 op 10 heeft vertrouwen in de persoon met wie ze aan het chatten zijn.

5/ Probeer video-chat uit

Wanneer je elkaar net leert kennen, is enkele berichtjes sturen een goede start. Voel je dat het goed zit, durf dan over te gaan tot een video-chat. Niet alleen kan je elkaar zien, wat zorgt voor een authentieke beleving, je kan ook veel vlotter met elkaar praten en elkaar daardoor een pak sneller beter leren kennen. Tegenwoordig geven dating-apps en sites zoals Meetic je de mogelijkheid om te videobellen met je match. Geef deze functie zeker een kans.

6/ Geniet ervan!

Samen zijn met je soul mate is natuurlijk iets om naar uit te kijken, maar vergeet ook niet te genieten van het daten. Deze tijd van je leven is erg spannend en verrijkend, je ontmoet tal van interessante mensen en leert daardoor ook jezelf beter kennen. Zie daten als een boeiende reis waarop je heel wat avonturen zal beleven – die ook goede verhalen opleveren waar je later nog hartelijk om zal lachen of met plezier op zal terugblikken.

Bron: Marie Claire

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.