avontuurlijke tips

Tips & tools bij het invullen van je reis

Bij het plannen van een reis kan je er voor kiezen om met een georganiseerde reis mee te gaan, maar het kan ook heerlijk zijn om alleen/samen alles zelf uit te stippelen en te ontdekken. Verhalen horen van mensen die je anders nooit ontmoet had en op plekken komen waar je anders nooit beland was. Maar soms is een beetje extra hulp, best fijn. Dit zijn een paar tips waarop je hulp van buitenaf kunt krijgen, zonder je vrijheid op te hoeven geven.

1. Tools bij het plannen van je reis

Ook bij het plannen van je reis zijn er genoeg manieren waarop je hulp kan inschakelen, mocht dit nodig zijn. Het vergelijken van verschillende soorten accommodaties kun je uit handen geven aan organisaties als AirBnB, Hostelbookers of Trivago. Om het juiste vervoersmiddel te kiezen voor je trip binnen Europa is GoEuro een goede uitkomst. Deze zoekmachine vergelijkt en combineert bus, trein en vluchtopties en geeft je de goedkoopste of snelste route. Met deze sites kan je behoorlijk veel tijd besparen.

2. Kies je activiteiten

Je bent op je bestemming aangekomen, en dan? Teveel keuze aan activiteiten en te weinig tijd. Om toch de mooiste en belangrijkste dingen gezien te hebben, kun je gebruik maken van tips van anderen. Een van de bekendste digitale bronnen hiervoor is Trip Advisor, maar ga je liever voor de verborgen schatten die alleen locals kennen, dan zijn ook websites als Like a Local een goede adviseur. Neem je toch liever tips van je vrienden aan? Zorg dat ze hun tips invullen via Cityshare en je hebt hun advies altijd bij de hand.

3. Makkelijk contact zoeken

Een makkelijke manier om in contact te komen met andere mensen, is door het bijwonen van een georganiseerde tour. New Europe Tours Een handige site om in contact te komen met locals of andere reizigers is een site als couchsurfing. Daar kan je oproepen/evenementen bekijken waar je je bij aan kan sluiten. Je kan er ook voor kiezen om met een vaste groep te reizen. Het klinkt niet als iets waar je hart sneller van gaat kloppen, maar singlereizen kunnen wel degelijk erg gezellig zijn. Doordat je met een groep mensen bent die allemaal in hetzelfde schuitje zitten, wordt er veel sneller contact gelegd en zijn nieuwe vrienden zo gemaakt. Plus dat de eerste stap al voor je is gezet, want op zoek gaan naar mensen hoeft niet meer. Kies je favoriete bestemming of bezigheid en je vindt gegarandeerd mensen tijdens de reis die dezelfde interesses hebben als jij. En je kunt het plannen van de reis lekker aan de organisatie overlaten, win-win!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!