Water tegen kater
11 December 2018

Tips tegen die oervervelende kater

Wat kun je doen tegen aan die ongelooflijke kater die je overhoudt aan een (al te) uitbundige avond die in teken van wijn en bier en sterke drank als hekkensluiter stond? 

Remedie

De meest effectieve remedie tegen een kater is niet drinken, of drinken met mate. Dit wordt bevestigd door een toonaangevende publicatie van enige tijd geleden in het British Medical Journal. In het artikel wordt ook ingegaan op de vele middeltjes die op internet tegen een kater worden aangeraden. De conclusie is dat ze geen van alle werken…

Anti kater tips

Teleurgesteld? Misschien een beetje, vooral als je op dit moment geveld bent door hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid, lusteloosheid, dorst, misschien zelfs diarree. Zo’n moment waar je niet weet waar je het zoeken moet en je in je ellende via Google op deze pagina bent uitgekomen. Om je niet helemaal met lege handen naar huis te sturen zullen we proberen om toch een lijstje met adviezen op te stellen voor als je te diep in het glaasje hebt gekeken en zo bruusk met de gevolgen ervan wordt geconfronteerd dat je zou willen dat je nooit geboren was.

Middeltjes uit ervaring..

Want de medische wetenschap mag dan vast en zeker gelijk hebben, maar ook de dagelijkse ervaring van miljoenen ‘hangoverslachtoffers’ legt gewicht in de schaal. Hieronder vind je wat beproefde middeltjes die uit ervaring zijn ontstaan:

1. Drink veel water. Alcohol heeft een de-hydraterend effect. Veel water drinken bevordert bovendien de afvoer van die stoffen die je lichaam op dit moment letterlijk ‘vergiftigen’

2. Neem extra vitaminen in de vorm van een vitaminepreparaat en bij voorkeur met een flinke dosis vitamine B6

3. Een lepeltje sodium bicarbonaat in water kan helpen tegen misselijkheid

4. We kunnen ons voorstellen dat je er geen zin in hebt, maar een flinke wandeling in de buitenlucht kan helpen om de symptomen van je kater te verlichten

5. Melk, milkshakes, roomijs. Vraag ons niet waarom, maar deze voedingsmiddelen lijken te helpen om de symptomen van een acute kater te verzachten. Samen met veel water lijkt dit een van de weinige middeltjes die, zo valt op internet te lezen, effectief zijn tegen een kater

6. Koffie… mah, we hebben het geprobeerd maar of het echt helpt. Bovendien zeggen de wetenschappers dat koffie een de-hydraterend effect heeft en dat willen we nu juist niet. Misschien kun je het toch beter bij een fles fris bronwater houden (zie punt 1).

7. Neem er nog een glaasje op, zeggen sommigen. Een soort homeopathische benadering om van een kater te genezen. Wij zouden liever niet voor deze optie kiezen.

8. Slapen. Als het je lukt of je er de tijd voor hebt, dan is dit misschien wel een van de beste manieren om je kater de baas te worden. Hoe meer tijd verstrijkt, hoe meer de symptomen zullen afnemen. Het probleem met slapen is alleen dat de muren en het plafond soms niet willen ophouden met draaien…

9. Eieren. Misschien is het te laat als de kater een voldongen feit is, maar veel ‘drinkers’ hebben de gewoonte een paar gekookte eieren te eten voordat ze beginnen te drinken. Helpt het? In ieder geval is het beter dan op lege maag drinken…

10. Het beste advies dat we jullie kunnen geven is… om tijdens een feestje of avondje stappen met vrienden vooral langzaam te drinken, niet op lege maag te drinken, je drankjes af te wisselen met glazen water en vooral ook te begrijpen wanneer het moment om te stoppen is aangebroken.

Op een gegeven is het niet eens lekker meer en de dag daarna krijg je de rekening voor je buitensporige drinkgedrag gepresenteerd – wat voor middeltjes je er ook op los laat. Beter voorkomen dan genezen dus.

 

Bron: Adversus

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Alcohol en verliefdheid hebben hetzelfde effect

Dronken van verliefdheid? Dat kan wel degelijk zo blijkt uit een...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Singles ontmoeten in de herfst

Zin om deze herfst leuke singles te leren kennen? Tips!

Lekker de bios in!

Wat is een leukere binnenactiviteit dan naar de film gaan? Daarom...

1 op de 3 jongeren houdt tijdens uitgaan geen afstand

Vooral jongeren tussen de 16 en 30 laten de teugels vieren...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie