Water tegen kater

Tips tegen die oervervelende kater

Wat kun je doen tegen aan die ongelooflijke kater die je overhoudt aan een (al te) uitbundige avond die in teken van wijn en bier en sterke drank als hekkensluiter stond? 

Remedie

De meest effectieve remedie tegen een kater is niet drinken, of drinken met mate. Dit wordt bevestigd door een toonaangevende publicatie van enige tijd geleden in het British Medical Journal. In het artikel wordt ook ingegaan op de vele middeltjes die op internet tegen een kater worden aangeraden. De conclusie is dat ze geen van alle werken…

Anti kater tips

Teleurgesteld? Misschien een beetje, vooral als je op dit moment geveld bent door hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid, lusteloosheid, dorst, misschien zelfs diarree. Zo’n moment waar je niet weet waar je het zoeken moet en je in je ellende via Google op deze pagina bent uitgekomen. Om je niet helemaal met lege handen naar huis te sturen zullen we proberen om toch een lijstje met adviezen op te stellen voor als je te diep in het glaasje hebt gekeken en zo bruusk met de gevolgen ervan wordt geconfronteerd dat je zou willen dat je nooit geboren was.

Middeltjes uit ervaring..

Want de medische wetenschap mag dan vast en zeker gelijk hebben, maar ook de dagelijkse ervaring van miljoenen ‘hangoverslachtoffers’ legt gewicht in de schaal. Hieronder vind je wat beproefde middeltjes die uit ervaring zijn ontstaan:

1. Drink veel water. Alcohol heeft een de-hydraterend effect. Veel water drinken bevordert bovendien de afvoer van die stoffen die je lichaam op dit moment letterlijk ‘vergiftigen’

2. Neem extra vitaminen in de vorm van een vitaminepreparaat en bij voorkeur met een flinke dosis vitamine B6

3. Een lepeltje sodium bicarbonaat in water kan helpen tegen misselijkheid

4. We kunnen ons voorstellen dat je er geen zin in hebt, maar een flinke wandeling in de buitenlucht kan helpen om de symptomen van je kater te verlichten

5. Melk, milkshakes, roomijs. Vraag ons niet waarom, maar deze voedingsmiddelen lijken te helpen om de symptomen van een acute kater te verzachten. Samen met veel water lijkt dit een van de weinige middeltjes die, zo valt op internet te lezen, effectief zijn tegen een kater

6. Koffie… mah, we hebben het geprobeerd maar of het echt helpt. Bovendien zeggen de wetenschappers dat koffie een de-hydraterend effect heeft en dat willen we nu juist niet. Misschien kun je het toch beter bij een fles fris bronwater houden (zie punt 1).

7. Neem er nog een glaasje op, zeggen sommigen. Een soort homeopathische benadering om van een kater te genezen. Wij zouden liever niet voor deze optie kiezen.

8. Slapen. Als het je lukt of je er de tijd voor hebt, dan is dit misschien wel een van de beste manieren om je kater de baas te worden. Hoe meer tijd verstrijkt, hoe meer de symptomen zullen afnemen. Het probleem met slapen is alleen dat de muren en het plafond soms niet willen ophouden met draaien…

9. Eieren. Misschien is het te laat als de kater een voldongen feit is, maar veel ‘drinkers’ hebben de gewoonte een paar gekookte eieren te eten voordat ze beginnen te drinken. Helpt het? In ieder geval is het beter dan op lege maag drinken…

10. Het beste advies dat we jullie kunnen geven is… om tijdens een feestje of avondje stappen met vrienden vooral langzaam te drinken, niet op lege maag te drinken, je drankjes af te wisselen met glazen water en vooral ook te begrijpen wanneer het moment om te stoppen is aangebroken.

Op een gegeven is het niet eens lekker meer en de dag daarna krijg je de rekening voor je buitensporige drinkgedrag gepresenteerd – wat voor middeltjes je er ook op los laat. Beter voorkomen dan genezen dus.

 

Bron: Adversus

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.
gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Linda ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona