Tips Speeddaten

Tips speeddaten

Je krijgt maar 1 kans voor een eerste indruk. Bij speeddaten ontmoet je wel 20 of 30 verschillende mensen op een avond. Best spannend dus. Maar tegelijkertijd is het ook een erg leuke manier om veel nieuwe mensen tegelijkertijd te ontmoeten. Hoe het allemaal in zijn werk gaat en wat jij kunt doen om er een geslaagde avond van te maken lees je hier.

Hoe werkt speeddaten?

Wisselen maar!
Op een speeddate avond maak je met iedere deelnemer afzonderlijk kennis door samen aan een tafeltje te gaan zitten. In een gesprekje maak probeer je van alles en nog wat van elkaar aan de weet te komen. Vragen staan vrij, maar bedenk van te voren wat voor jou echt belangrijk is en wat niet. Na een korte tijd wissel je weer van tafel en persoon.

Klikt het wel of niet?
Na ieder gesprekje schrijf je op of je deze persoon nog wel eens zou willen ontmoeten. Dit doe je na ieder gesprekje wat je hebt gehad. Als de avond voorbij is lever je jouw papiertje in zodat de organisatie kan zien met wie jij nader zou willen kennismaken. Heeft die ander ook bij jouw naam een ‘ja’ ingevuld dan is er sprake van voldoende wederzijdse interesse. In dit geval ontvang je de volgende dag bericht. Hoe en wanneer je elkaar opnieuw wilt ontmoeten bepalen jullie zelf.

Hoe spannend is het?
Voor iedereen die voor het eerst gaat speeddaten is het natuurlijk even onwennig en spannend. Realiseer je dat iedereen die daar binnenkomt hetzelfde gevoel heeft als jij. De ervaring leert dat als de eerste wisselrondjes achter de rug zijn er een ontspannen en relaxte sfeer ontstaat.

Waar kan ik speeddaten?
Er zijn verschillende speeddate organisaties die avonden organiseren door heel Nederland. Een overzicht van de mogelijkheden kunt je terugvinden in de rubriek speeddating van Singlessite.

Hoe maak ik er een geslaagde avond van

Presentatie
Natuurlijk is jouw presentatie van belang om een goede eerste indruk achter te laten. De meeste dingen liggen erg voor de hand, zoals een fris en verzorgd uiterlijk, vlotte maar geen overdreven verschijning qua kleding en bereid zijn om te luisteren in plaats van alleen maar praten. Voor uitgebreide info over dit onderwerp zie tips eerste date.

Vragenminuutje
Het meest lastige is misschien wel wat je nu precies van die persoon wilt weten aangezien je niet de hele avond de tijd hebt zoals wel het geval is bij een ‘gewone date’. Een aantal voorbeelden van vragen die je zou kunnen stellen zijn:

* wat is jouw favoriete boek/film
* wat is jouw favoriete muziek
* wat is jouw ideale avondje uit
* ben je een ochtend of avondmens
* wie is je beste vriend(in) en waarom
* waarom kun jij huilen/lachen
* wat is jouw voornaamste vrijetijdsbesteding
* hoe ziet jouw ideale vakantie eruit
* hoe ziet jouw toekomst er uit?

Natuurlijk kun je hier zelf nog een hoop vragen bij bedenken, en dat moet ook, want iedereen is anders en vindt andere dingen belangrijk! Veel succes met speeddaten.

Bron: Singlessite.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam