verdriet

Tips: omgaan met liefdesverdriet

Een onbeantwoorde liefde of het einde van de relatie is vaak een achtbaan vol tegenstrijdige gevoelens: moet je nu boos zijn, blij of juist heel verdrietig. Het is alsof niets je kan opvrolijken en alleen maar op automatische piloot met je leven doorgaat.

Na verloop van tijd heb je de indruk dat je niet meer kunt huilen. Je tranen zijn op. En het begint langzaam aan te dagen dat je relatie voorbij is. De weg van je verstand naar je hart lijkt kilometers ver…. Maar je prent jezelf in dat je verstand de bovenhand moet blijven voeren.

Hoe help je jezelf over je liefdesverdriet heen? 8 tips!

1. Blijf niet binnen zitten
Het is verleidelijk het ook is jezelf op te sluiten omdat je je slecht voelt, doe het niet. Hoewel je waarschijnlijk geen zin hebt om je neus buiten de deur te steken, zal dit uitstapje toch even je gedachten verzetten. Door thuis te blijven zitten, ga je je niet beter voelen… dus kun je net zo goed even naar buiten gaan.

2. Blijf positief denken
Het is jouw leven. Niemand neemt de beslissingen in jouw plaats. Door negatief of dramatisch te doen, schrik je wel mensen af. Hoe moeilijk het ook lijkt, de enige weg is positief denken en geloven in je eigen kunnen en mogelijkheden. Verdriet slijt… gelukkig maar!

3. Verzorg jezelf
Zorg ervoor dat je er goed uitziet. Kies je kleding en make-up met zorg uit en je voelt je direct stukken beter. Dat je je slecht voelt, wil nog niet zeggen dat je er ook als een vaatdoek uit moet zien toch?

4. Pink af en toe een traan weg
Een keer goed uithuilen kan geen kwaad en lucht op, maar probeer niet de hele dag te huilen. Probeer je verdriet op een actieve manier te verwerken.

5. Overlaad anderen niet met je ellende. Praat met mate
Praten lucht op en moet je doen. En mensen rondom jou heen zijn heus bereid je verhaal te aanhoren. Maar vermijd dat je dit 20 keer doet, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Het komt klagerig en zielig over.

6. Compenseer niet door in een andere relatie te stappen
Vermijd troostrelaties. Het heeft geen zin om halsoverkop een relatie te beginnen terwijl de vorige nog niet verwerkt is. Je vindt echt wel weer iemand wanneer de tijd rijp is.

7. Doe iets wat je al lang wilde
Gun jezelf iets, doe iets wat je al zo lang hebt uitgesteld. Je bent beslist niet de eerste die na een breuk een verwenweekend neemt of gaat funshoppen in Parijs of Londen. Het werkt psychologisch voor je: “ik ga vooruit met mijn leven, je krijgt me niet klein.”

8. Accepteer het
Aanvaard dat liefdesverdriet een essentieel onderdeel van het einde van een relatie is en dat je deze periode door moet. Meestal komen mensen er sterker uit: ze kennen zichzelf beter, hebben levenswijsheid opgebouwd en weten waarop ze in de toekomst beter moeten letten als ze opnieuw een relatie aangaan. Ze weten doorgaans beter wat ze wel of niet (meer) willen. Liefdesverdriet helpt je dus als mens groeien.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.