Tips om zalig te (tong)zoenen!

Zoenen, en vooral tongzoenen, is als je verliefd bent overheerlijk! Mits het goed gaat natuurlijk. Want vooral vrouwen schijnen nogal eens commentaar te hebben op de zoenkwaliteiten van hun date. Jammer, want lekker zoenen biedt een scala aan mogelijkheden. Van zachtjes en teder tot wild en gepassioneerd. Dus wat maakt jouw kus nu een opwindende beleving die smaakt naar meer? 

Zoenlocatie

Bezint eer ge begint. Niet iedereen houdt ervan om in het openbaar, tussen een wagonlading vol mensen, eens even lekker te gaan staan zoenen. Zeker als je elkaar voor het eerst zoent is het misschien verstandig om een rustig plekje met wat privacy op te zoeken.

Fris & Vochtig

Zorg in ieder geval voor een frisse en schone mond. Een goede mondhygiëne is altijd belangrijk, maar als je plannen hebt om eens lekker te zoenen dan is een frisse adem voor je partner wel zo prettig. Geen tandenborstel bij de hand? Neem een pepermuntje, mondwater of een kauwgompje vooraf. Dit scheelt stukken. Maak net voor het zoenen je lippen een beetje vochtig. Dit zoent gewoon net wat aangenamer dan wanneer je het met droge lippen doet.

Timing

Een intieme zoen die het bloed sneller door je aderen laat stromen is niet alleen een kwestie van de juiste techniek maar ook van een goede timing. Let dus op de signalen van je partner. Is hij of zij totaal gefocust op jou of nog met andere dingen bezig? Net voor de zoen kijk je elkaar meestal diep in de ogen, en voel je de spanning tussen jullie stijgen. Op het moment dat de lippen elkaar raken doe je je ogen dicht. Als je elkaar wat beter kent kan het ook heel opwindend zijn om elkaar aan te blijven kijken tijdens het zoenen.

Handen & Lichaam

Lichaamstaal en houding is net zo belangrijk als de zoen zelf. Dus ga lekker dicht tegen je partner aanstaan en breng je hoofd langzaam dichterbij. Let wel een beetje op wat de ander doet, een  botsing is natuurlijk niet zo romantisch. Je handen zijn prima hulpmiddelen tijdens het zoenen. Leg ze op de rug van de ander, wrijf zachtjes heen en weer, of leg ze achter op het hoofd zodat je naast door het haar woelen ook een beetje kunt ‘sturen’. Wordt de zoen heel intiem? Dan zijn de billen van je zoen-partner ook een prima plek om je handen te laten.

Verkenningstocht

Het wordt beslist niet als erg prettig ervaren als je jouw mond wagenwijd op die van de ander plakt en met je tong in het wilde weg gaat zitten porren. Rustig aan dus. Begin de zoen zachtjes en met gesloten lippen, verken de contouren van de mond voorzichtig. Je merkt vanzelf of je zoen-partner in is voor de french-kiss (tongzoen) want dan wijken de lippen vanzelf uiteen. Ook dan nog steeds: rustig aan. Maak langzame, ronddraaiende bewegingen met je tong en zoek die van de ander voorzichtig op. Niet met je hele tong de mond in, maar met het eerste stukje van je tong betast je de lippen en tong van de ander. Hou je adem niet in, gewoon doorgaan, maar dan door de neus. Wees actief, maar wissel wel af. Laat de ander ook jouw mond en tong verkennen.

XXL Zoenen

Als je eenmaal aan het tongzoenen geslagen bent is het afwisseling het succeswoord. Plaag, speel, trek terug om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Zachtjes knabbelen aan de lippen van de ander is toegestaan, evenals het volledig verstrengelen van de tongen. Zuig ook eens zachtjes aan de onderlip van je zoen-partner om vervolgens weer met je tong aan de slag te gaan. Als het goed is ontdek je elkaars ‘ritme’ al snel en merk je aan de reacties vanzelf wat als lekker en opwindend wordt ervaren. Wij wensen je veel zoenplezier.

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.