solas voor singles

Tips om je leven weer op te pakken na de breuk

Hoe ga je door met je leven, wanneer je nog overloopt van verdriet of boosheid en je ex ondertussen vol gas vooruit geeft en doet alsof er geen verleden was? Lees de volgende overdenkingen en zorg dat jij ook je leven oppakt.

Zelfbeheersing

Zorg dat je jezelf beheerst. Probeer geen emotionele breakdown te krijgen als je je ex tegenkomt. Wees beheerst en beleefd, ook tegen zijn nieuwe vriendin. Wanneer je gaat huilen of heel boos op hem wordt, geeft dat je ex een gevoel van overwinning. Blijf afstandelijk. Daardoor voel je je uiteindelijk een stuk beter tegenover jezelf. (en vraagt hij zich af hoe je zo goed met de situatie omgaat.)

Geen controle

Je hebt geen controle over de acties van je ex. Zeker als je ex het heeft uitgemaakt, heb je geen grip op de situatie. Probeer zo snel mogelijk te accepteren dat je die controle niet meer hebt. Des te sneller kun je doorgaan met je leven en vind je misschien snel de échte liefde van je leven.

Schuldig

Geef jezelf niet de schuld van de break-up. Het is doelloos om uren in bed te liggen huilen en te bedenken welke domme fouten je hebt gemaakt en wat je beter had kunnen doen, zodat hij nog steeds bij je zou zijn. Meestal is het niet de schuld van één van jullie. Als je een goede relatie had, kwam dat van twee kanten. Nu jullie uit elkaar zijn, moet je je beseffen dat je maar de helft van de relatie bent. Het ligt niet alleen aan jou.

Voelen

Je mag je rot voelen. Boos, wanhopig. Laat de emoties toe. Praat er met je vrienden over. Natuurlijk worden ze er moe van, maar jij uiteindelijk ook. Je zult je gevoelens moeten verwerken, anders ben je nog wel even zoet met je liefdesverdriet. Houd jezelf voor dat het verdrietige gevoel weer weggaat.

Bezig zijn

Houd jezelf bezig. Ga met vriendinnen op stap, ga naar de film, doe iets waardoor je niet de hele tijd aan je ex hoeft te denken. De hele dag piekeren over wat hij nu aan het doen is, maakt je niet echt gelukkiger. Misschien vind je het moeilijk om plezier te hebben in het begin, maar uiteindelijk ga je je veel beter voelen.

Ga door

Ga door met je leven. Zorg dat je nieuwe mensen ontmoet. Word opnieuw verliefd. Je hart is niet groot genoeg voor alle exen uit het verleden. Zorg dat een nieuw iemand al je liefde vraagt, zo heb je minder ruimte voor je ex.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.