blauwtje lopen

Tips en adviezen hoe om te gaan met een romantische afwijzing

Afwijzingen doen pijn. Vooral romantische afwijzingen. Het is afschuwelijk om te ontdekken dat iemand waar jij gek op bent jou niet (meer) wil. Hieronder vind je een aantal tips en adviezen om zo goed mogelijk met een romantische afwijzing om te gaan.

  1. Gun jezelf de tijd om te rouwen

Neem de tijd om een afwijzing te verwerken. In het geval een beëindiging van een liefdesrelatie kan er wel een jaar overheen gaan, maar ook als een persoon waar je verliefd op bent je niet ‘wil’, heb je tijd nodig om erover heen te komen.

  1. Neem het niet persoonlijk op

Veel mensen nemen een afwijzing persoonlijk op en zoeken de ‘fout’ bij zichzelf, zonder te beseffen dat er heel veel andere redenen aan de afwijzing ten grondslag kunnen liggen. De ander kan bijvoorbeeld op dat moment niet toe zijn aan een relatie. Het kan zijn dat jij hem herinnert aan iemand die hem pijn heeft gedaan. Het kan ook zijn dat jullie gewoon niet bij elkaar passen, niet compatibel zijn. Bovendien is het onmogelijk dat alle mannen op de wereld jou zo leuk vinden dat ze een relatie met je willen aangaan. Wees realistisch en geef jezelf niet de schuld. Een afwijzing is vaak gebaseerd op omstandigheden waar jij geen controle over hebt.

  1. Let op de signalen; wees realistisch

Je kunt veel pijn voorkomen door goed op de signalen van anderen te letten zodat een afwijzing niet al te hard aankomt. Zorg er ook voor dat je verwachtingen realistisch zijn. Probeer eerlijk tegenover jezelf te zijn zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

  1. Laat de moed niet zakken

De neiging is groot om als reactie op een afwijzing helemaal weg te zakken in passiviteit, om niets meer te ondernemen en geen risico’s meer te nemen. Natuurlijk heb je tijd nodig om erover heen te komen (zie 1) maar bekijk de afwijzing ook van de andere kant: je hebt een risico genomen, je bent moedig geweest, het had ‘ja’ kunnen zijn maar het werd ‘nee’. De volgende keer beter! Laat je niet klein krijgen.

  1. Zoek afleiding

Verzacht de pijn van de afwijzing door afleiding te zoeken. De beste afleiding is nog altijd: nieuwe dingen doen. Al was het maar een wandeling door een bos of over een strand waar je nooit eerder geweest bent.

  1. Investeer in vriendschappen

Vergeet ondertussen niet om je bestaande vriendschappen levendig te houden. Vriendschappen vormen een perfect vangnet in geval van afwijzingen; ze zijn als een bumper waardoor de klap minder hard aankomt.

Bron: Trendstyle

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam