singles smakken date

Tips eerste date na een break-up

Het is niet gemakkelijk om weer deel te gaan nemen aan het leven als je een echtscheiding achter de rug hebt of als je net een punt hebt gezet achter een lange en intense relatie. Maar hoe verdrietig, boos of teleurgesteld je ook bent, er komt een moment waarop je weer zin in het leven gaat krijgen. En dat is maar goed ook!

Maar er is wel één maar. De euforie die je kan overvallen als je je realiseert dat er ook voor jou nieuwe mogelijkheden in het leven en in de liefde zijn, kan soms wat kwetsbaar maken en leiden tot niet al te handige zetten. Denk maar eens aan het eerste afspraakje na een lange tijd van single-zijn. Zo’n eerste date heeft niets te maken met de dates uit je jeugd of van vòòr je relatie.

Stel je niet op als een uitgelaten tiener die net haar vrijheid heeft ontdekt, maar besef dat je het anders moet aanpakken. Je zou een potentiële nieuwe liefdesrelatie toch niet direct in de kiem willen smoren.

Tips om na een break-up weer te daten en zonder kleerscheuren uit de strijd te komen!

1. Als je geen 20 meer bent (en ook geen 30 meer) draag dan geen superkorte minirok en supersexy naaldhakken. Kleed je vrouwelijk maar ga niet op overduidelijk op de sexy toer.

2. Begin niet over verjaardagsfeestjes of problemen met de kinderen.

3. Hetzelfde geldt voor je ex. Praat niet over onderwerpen als omgangsregelingen, alimentatie en rechtszaken, ook niet als hijzelf net een echtscheiding achter de rug heeft. Houd de conversatie tenminste de eerste keer luchtig.

4. Je mag dan nog zoveel van je herwonnen vrijheid genieten (en dat is je goed recht!) maar verveel hem niet je nieuwe theorieën over seksuele vrijheid en andere dingen die je op dit gebied aan het ontdekken bent. Je zou er wel eens vriend maar geen liefdespartner aan over kunnen houden.

5. Vertel hem niet dat je een blog hebt waarin je al je after-break-up ervaringen vastlegt. Hij zou zich wel eens niet meer zo vrij bij je kunnen voelen en bang kunnen zijn dat hij in je volgende post verschijnt.

6. Plaats geen berichten over eerste afspraakjes en nieuwe aanwinsten op Facebook en Twitter. Wat er ook gezegd wordt, social networks doen de intimiteit van relaties beslist geen goed.

Het eerste afspraakje met een interessante man hoeft echt niet te eindigen in een relatietherapie. Tel tot tien voordat je je onzekerheden en complexen op tafel legt. Of beter nog: houd ze voor je. Hij zou er wel eens weinig zin in kunnen hebben om als punching ball voor jouw problemen te moeten fungeren.

Bron: Trendstyle

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam