succes eerste date

Tips eerste date die wél werken

Heb jij binnenkort die leuke eerste date en vraag je je af wat je nou wel of juist niet moet zeggen? Dan hebben we interessant nieuws voor je. Hier is uitgebreid onderzoek naar gedaan en wij zetten de allerbeste tips voor een eerste date voor je op een rij!

De universiteit Stanford en de universiteit van Californië hebben er een hele studie van gemaakt: wat moet je nu wel en niet zeggen tijdens een eerste afspraakje? Hier komen de beste tips.

Klik op het eerste gezicht?

Op het eerste gezicht lijken mensen elkaar voornamelijk te boordelen op uiterlijk en daarna op karaktertrekken. We hadden eigenlijk ook niet anders verwacht. Maar naarmate een date vordert en de potentiele partners elkaar beter leren kennen, worden deze eigenschappen minder belangrijk. Het draait dan eigenlijk steeds meer om de conversatie.

Gesprekstips eerste date voor mannen

Volgens het onderzoek voelen vrouwen zich meer verbonden met hun date wanneer hij zich volledig op hen focust en actief aan het gesprek deelneemt. Dus mannen, doe vooral het volgende:
– Als zij lacht, lach dan ook en laat zien dat jij dezelfde humor hebt
– Onderbreek haar door een vraag te stellen en laat hiermee zien dat je echt luistert naar wat ze zegt
– Laat merken dat je haar waardeert door iets positiefs te zeggen
– Gebruik het woord ‘jij’ zoveel als je kan

Gesprekstips eerste date voor vrouwen

En wat zorgt er eigenlijk voor dat mannen een connectie voelen met hun date? Hier wat tips voor de dames:
– Vertel over jezelf en gebruik woorden als ‘Ik’ en ‘mij’
– Interesse tonen in de ander is goed, maar stel niet teveel vragen. Hierdoor kan hij gaan denken dat jij het gesprek niet lekker vindt lopen.
– Probeer niet te vaag te zijn, mannen knappen af op vrouwen die vaak ‘soort van’ en ‘misschien’ zeggen.
Overigens is dit laatste punt ook een slecht teken voor de mannen. Wanneer vrouwen vaak ‘soort van’ en ‘misschien’ zeggen, is dit een signaal dat ze hun date niet zo interessant vinden…

Stemmen en klanken

De manier waaróp we iets zeggen, heeft ook nog invloed. Uit het onderzoek blijkt dat daters de hoogte van hun stem aanpassen wanneer zij geïnteresseerd zijn in hun date. Vrouwen gaan ‘vrouwelijker’ praten wanneer zij hun date wel zien zitten, en passen hun toonhoogte en volume aan om te laten zien dat ze enthousiast en geïnteresseerd zijn. Mannen gaan mannelijker praten, en variëren vooral in volume. Dus mannen, als je wil laten merken dat je je date wel ziet zitten, zet dan een mannelijke en zware stem op.

Geslaagde date?

Je weet nu wat wel en wat niet te zeggen tegen je date en ook nog op welke manier. Alle ingrediënten voor een geslaagde date, zou je denken. Maar er is nog wel een ding waar je als man rekening mee moet houden. ‘De klik’ is namelijk voornamelijk afhankelijk van of de vrouw geïnteresseerd is in de man, en niet andersom. Dus als man moet je ook een beetje geluk hebben.

Van eerste date naar relatie? 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam