street food antwerpen

Tip voor lekkerbekken: street food festival Antwerpen

Lekker eten op straat? In wereldsteden als New York, Berlijn, Bangkok en Amsterdam gebeurt het al jaren. Maar nu kun je volgend weekend voor het eerst ook vlak over onze landsgrenzen naar een food festival. Na Gent heeft Antwerpen de eerste echte primeur!

Street Food

Het idee van een food festival is gezellig opgetuigde eet tentjes waar je een diversiteit aan wereldgerechten kun proeven. Dat alles natuurlijk op straat en met een lekker muziekje erbij. Zithoekjes en gezellige terrasjes maken het feest compleet. Lekker eten in een ongedwongen sfeer, dat is het motto van een street food festival. Want je ziet er geen gesteven tafellakens, stijve obers of een tiendelig glasservies. Nee, het is relaxed en gemoedelijk!

Passie voor eten

Heb je een passie voor lekker eten en ben je nieuwsgierig naar nieuwe gerechten? Dan is een street food festival echt iets voor jou. Je ontdekt er gerechten uit allerlei windstreken, bereid door mensen met passie voor food! Het zijn stuk voor stuk specilisten in een bepaald gerecht. Dat maakt dat de kwaliteit van het eten optimaal te noemen is. Ook leuk meegenomen is dat het geen grote aanslag is op je portemonnee. Je kunt heel betaalbaar van allerlei lekkere gerechtjes proeven.

Street food festival Antwerpen

Het fenomeen street food staat in Vlaanderen nog in de kinderschoenen. Je komt food trucks tot nu toe vooral tegen op festivals. Maar onze zuiderburen zijn er van overtuigd dat het ook in België echt potentie heeft. Ze hebben natuurlijk ook heerlijke streekproducten om te promoten en aan de lekkerbek te laten proeven. Heb je ook zin in een leuk uitje met een lekker hapje? Volgend weekend kan je voor een street food festival terecht in Antwerpen op de Scheldekaaien ter hoogte van de Cruise Termina.

Vrijdag 19 september van 15 tot 24 uur, zaterdag 20 september 12 tot 24 uur, zondag 21 september 12 tot 24 uur. Meer info vind je hier. Veel plezier en eet smakelijk!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.