Ben je al voorzien in de liefde én in het bezit van een stel leuke vrienden? Dan is Tinder het laatste waar je aan denkt. Toch? Mis! Want de datingapp komt met een nieuwe functie: Tinder Social. Hiermee kun je binnenkort op zoek naar de ‘perfecte match’ voor jou en je vrienden.

Vrienden zoeken nieuwe vrienden

De opzet van de nieuwe functie is simpel: net zoals je in het verleden een profiel aanmaakte voor jezelf, maak je er nu een aan voor je vriendengroep. Vervolgens kan er naar hartenlust gebrowsed worden tussen vriendengroepen uit de buurt die eveneens op zoek zijn naar nieuwe interessante ontmoetingen. Een groep die jou en je vrienden qua leden en interesses wel weet te bekoren, kan vervolgens naar rechts geswipet worden.
Tinder social voor vrienden

Match!

Denkt de vriendengroep aan de andere kant er hetzelfde over, dan ontstaat er een match. Na een kennismakend groepsgesprek kunnen de leden van de verschillende groepen elkaar desgewenst ook in het echte leven ontmoeten. Voorlopig wordt de nieuwe functie nog proef gedraaid op een kleine groep mensen in Australië, maar binnenkort zou Tinder Social zich moeten verspreiden over de hele wereld.

Uitbreiding Tinder

Volgens insiders zou het ontwikkelen van de nieuwe groepsfunctie een poging zijn van de makers om Tinder van een pure datingapp uit te breiden naar een meer sociaal gerichte app, die verder gaat dan het zoeken naar liefde alleen.